Haversalade met wortelen, sinaasappel, radicchio en tahin
Haversalade met wortelen, sinaasappel, radicchio en tahin
Gezonde vegetarische salade met haverkorrels, partjes sinaas, gebakken wortelen en sesamdressing.
Haversalade met wortelen, sinaasappel, radicchio en tahin
Haversalade met wortelen, sinaasappel, radicchio en tahin
Gezonde vegetarische salade met haverkorrels, partjes sinaas, gebakken wortelen en sesamdressing.
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Suiker
1 el
Haver
300 g
Rode uien
2
Rode wijnazijn
1,5 dl
Steranijs
1
Laurier
2 blaadjes
Kaneelstokje
1
Jonge wortelen
1 bosje
Boter
50 g
Tijm
Komijn
1 snuifje
Sinaasappelen
2
Dadels
100 gr
Roodlof
0,5
Platte peterselie
1,5 bosjes
Walnotenolie
4 el
Koriander
SinaasappelsapHet sap van de à vif gesneden appelsienen
Sesamolie
1 el
Tahin pasta
2 tl
Griekse yoghurt
3 el
Look
1 teentje
Gember
30 g
Peper
Zout
Voor de salade
300 g haver, zout
1
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de haver gaar.
2
Spoel de haver wanneer hij gaar is onder koud water en laat hem uitlekken.
1,5 dl Rode wijnazijn, 1 el suiker, 1 Steranijs, 1 kaneelstokje, 2 laurier
3
Breng de rodewijnazijn met de suiker, de steranijs, de kaneelstok en het laurierblad aan de kook.
2 rode uien
4
Snijd de rode ui in lamellen, doe ze in een kom en giet er de warme marinade over. Dek ze af met folie. Laat afkoelen.
1 bosje jonge wortelen, 50 g boter
5
Snijd de wortelen in grote stukken en stoof ze aan in wat boter met een scheut water. Zet er een deksel op en laat ze garen.
6
Laat de wortelen karamelliseren wanneer het water verdampt is.
komijn, tijm
7
Voeg er een snuif komijn en wat fijngesnipperde tijm aan toe.
2 sinaasappelen
8
Snijd de sinaasappelen à vif en hou het sap apart voor de dressing.
9
Doe de haver in een kom.
0,5 Roodlof
10
Snijd de radicchio in redelijk grote stukken en doe ze bij de haver.
1,5 bosjes platte peterselie
11
Pluk de blaadjes van de peterselie en voeg ze toe.
100 g Dadels
12
Snijd de dadels grof en voeg ze toe.
4 el Walnotenolie, peper, zout
13
Breng de salade op smaak met de walnotenolie, een deel van de marinade van de rode ui, peper en zout.
14
Voeg de stukken ui toe aan de salade en schep alles in een grote schaal.
Voor de tahindressing
sinaasappelsap (Het sap van de à vif gesneden appelsienen), 1 el sesamolie, 2 tl tahin pasta, 3 el Griekse yoghurt, 1 teentje Look, 30 g gember
15
Meng het sinaasappelsap met de sesamolie, de tahinpasta en de yoghurt en rasp er de gember en de look onder.
peper, zout, komijn
16
Breng de dressing op smaak met peper, zout en een snufje komijn.
Om af te werken
koriander
17
Schep de wortelen over de salade. Verdeel de waterkers en de sinaasappelpartjes over de salade en werk af met de dressing en enkele takjes koriander.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Voor de salade
300 g haver, zout
1
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de haver gaar.
2
Spoel de haver wanneer hij gaar is onder koud water en laat hem uitlekken.
1,5 dl Rode wijnazijn, 1 el suiker, 1 Steranijs, 1 kaneelstokje, 2 laurier
3
Breng de rodewijnazijn met de suiker, de steranijs, de kaneelstok en het laurierblad aan de kook.
2 rode uien
4
Snijd de rode ui in lamellen, doe ze in een kom en giet er de warme marinade over. Dek ze af met folie. Laat afkoelen.
1 bosje jonge wortelen, 50 g boter
5
Snijd de wortelen in grote stukken en stoof ze aan in wat boter met een scheut water. Zet er een deksel op en laat ze garen.
6
Laat de wortelen karamelliseren wanneer het water verdampt is.
komijn, tijm
7
Voeg er een snuif komijn en wat fijngesnipperde tijm aan toe.
2 sinaasappelen
8
Snijd de sinaasappelen à vif en hou het sap apart voor de dressing.
9
Doe de haver in een kom.
0,5 Roodlof
10
Snijd de radicchio in redelijk grote stukken en doe ze bij de haver.
1,5 bosjes platte peterselie
11
Pluk de blaadjes van de peterselie en voeg ze toe.
100 g Dadels
12
Snijd de dadels grof en voeg ze toe.
4 el Walnotenolie, peper, zout
13
Breng de salade op smaak met de walnotenolie, een deel van de marinade van de rode ui, peper en zout.
14
Voeg de stukken ui toe aan de salade en schep alles in een grote schaal.
Voor de tahindressing
sinaasappelsap (Het sap van de à vif gesneden appelsienen), 1 el sesamolie, 2 tl tahin pasta, 3 el Griekse yoghurt, 1 teentje Look, 30 g gember
15
Meng het sinaasappelsap met de sesamolie, de tahinpasta en de yoghurt en rasp er de gember en de look onder.
peper, zout, komijn
16
Breng de dressing op smaak met peper, zout en een snufje komijn.
Om af te werken
koriander
17
Schep de wortelen over de salade. Verdeel de waterkers en de sinaasappelpartjes over de salade en werk af met de dressing en enkele takjes koriander.