Mousse van praliné met peer, hazelnootcrumble en meringue
Mousse van praliné met peer, hazelnootcrumble en meringue
Krokante crumble van hazelnoot, blokjes peer, luchtige mousse van pralinépasta en gebrand eiwitschuim.
Mousse van praliné met peer, hazelnootcrumble en meringue
Mousse van praliné met peer, hazelnootcrumble en meringue
Krokante crumble van hazelnoot, blokjes peer, luchtige mousse van pralinépasta en gebrand eiwitschuim.
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Suiker
50 g
Natuurlijke zoetmakerBananen of dadels als suikervervanger
Bloem
50 g
Suiker
100 g
Praliné pasta
200 g
Mascarpone
250 g
Eierdooiers
2
Eiwitten
2
Gelatine
2 blaadjes
Room
1 dl
Hazelnoten
50 g
Bruine suiker
50 g
Boter
50 g
Grof zout
Doyenné peren
2
Citroensap
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Natuurlijke zoetmaker
Bananen of dadels als suikervervangerWist je dat…? De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
Voor de mousse van praliné
2 gelatine, 2 eierdooiers, 50 g suiker
1
Week de gelatine in koud water. Klop de dooiers met de suiker tot een ruban.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Wist je dat…? De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
250 g mascarpone, 200 g praliné pasta
2
Voeg de mascarpone en de pralinépasta toe aan de ruban. Meng alles goed door elkaar.
2 eiwitten
3
Klop de eiwitten stijf.
1 dl Room
4
Verwarm de room en los er de uitgeknepen gelatineblaadjes in op.
5
Voeg de warme room toe aan de ruban. Meng alles goed door elkaar.
6
Spatel het stijfgeklopte eiwit voorzichtig onder het beslag. Schep de mousse in een kom en laat hem opstijven in de koelkast.
Voor de crumble
7
Verwarm de oven voor op 175°C.
50 g hazelnoten, 50 g bloem, grof zout, 50 g bruine suiker
8
Maal de hazelnoten, de bloem, het zout en de bruine suiker fijn in de hakmolen.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
50 g boter
9
Meng de boter met je handen onder de droge ingrediënten tot een kruimelig deeg.
10
Schep het kruimeldeeg op een bakplaat en bak de crumble 20 minuten in de voorverwarmde oven.
11
Laat de crumble volledig afkoelen.
Voor de meringue
2 eiwitten, 100 g suiker
12
Klop de eiwitten stijf en voeg de suiker er geleidelijk aan toe.
13
Schep de stijfgeklopte meringue in een spuitzak.
Om af te werken
2 Doyenné peren, citroensap
14
Schil de peren, snijd ze in mooie blokjes en sprenkel er meteen wat citroensap over om verkleuring te voorkomen.
15
Schep een laagje van de knapperige crumble in een diep bord of glaasje.
16
Verdeel de blokjes peer over de crumble.
17
Schep een royale lepel pralinémousse op de peren en spuit er een mooi toefje meringue bovenop.
18
Brand de meringue kort af met een gasbrandertje voor een goudbruin korstje.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Natuurlijke zoetmaker
Bananen of dadels als suikervervangerWist je dat…? De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
Voor de mousse van praliné
2 gelatine, 2 eierdooiers, 50 g suiker
1
Week de gelatine in koud water. Klop de dooiers met de suiker tot een ruban.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Wist je dat…? De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
250 g mascarpone, 200 g praliné pasta
2
Voeg de mascarpone en de pralinépasta toe aan de ruban. Meng alles goed door elkaar.
2 eiwitten
3
Klop de eiwitten stijf.
1 dl Room
4
Verwarm de room en los er de uitgeknepen gelatineblaadjes in op.
5
Voeg de warme room toe aan de ruban. Meng alles goed door elkaar.
6
Spatel het stijfgeklopte eiwit voorzichtig onder het beslag. Schep de mousse in een kom en laat hem opstijven in de koelkast.
Voor de crumble
7
Verwarm de oven voor op 175°C.
50 g hazelnoten, 50 g bloem, grof zout, 50 g bruine suiker
8
Maal de hazelnoten, de bloem, het zout en de bruine suiker fijn in de hakmolen.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
50 g boter
9
Meng de boter met je handen onder de droge ingrediënten tot een kruimelig deeg.
10
Schep het kruimeldeeg op een bakplaat en bak de crumble 20 minuten in de voorverwarmde oven.
11
Laat de crumble volledig afkoelen.
Voor de meringue
2 eiwitten, 100 g suiker
12
Klop de eiwitten stijf en voeg de suiker er geleidelijk aan toe.
13
Schep de stijfgeklopte meringue in een spuitzak.
Om af te werken
2 Doyenné peren, citroensap
14
Schil de peren, snijd ze in mooie blokjes en sprenkel er meteen wat citroensap over om verkleuring te voorkomen.
15
Schep een laagje van de knapperige crumble in een diep bord of glaasje.
16
Verdeel de blokjes peer over de crumble.
17
Schep een royale lepel pralinémousse op de peren en spuit er een mooi toefje meringue bovenop.
18
Brand de meringue kort af met een gasbrandertje voor een goudbruin korstje.