dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Penne met venkel, tomaat, kappertjes en ansjovis (thumbnail)Penne met venkel, tomaat, kappertjes en ansjovis

Penne met venkel, tomaat, kappertjes en ansjovis

15m
12
100%
7.8K
Recepten

Penne met venkel, tomaat, kappertjes en ansjovis

We zitten met een nieuwe winner!! En deze in de vorm van een eenvoudige pasta met ansjovis, venkel en tomaat als absolute toppers! Snel, makkelijk en overheerlijk!
Penne met venkel, tomaat, kappertjes en ansjovis (thumbnail)Penne met venkel, tomaat, kappertjes en ansjovis

Penne met venkel, tomaat, kappertjes en ansjovis

15m
12
100%
7.8K
Recepten

Penne met venkel, tomaat, kappertjes en ansjovis

We zitten met een nieuwe winner!! En deze in de vorm van een eenvoudige pasta met ansjovis, venkel en tomaat als absolute toppers! Snel, makkelijk en overheerlijk!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd15m
Ingrediënten12
Beoordeling100%
Aantal likes7.8K

Ingrediënten

4 personen
Penne
400 g
Tomaten
8
Sjalotten
2
Look
3 teentjes
Venkels
0,5
Ansjovis
100 g
Kappertjes
2 el
Harissa
2 tl
Platte peterselie
Basilicum
Boter
1 Klont
OlieNeutraal
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

8 tomaten
1
Breng een grote pot gezouten water aan de kook en emondeer de tomaten.
1 Klont boter, olie
2
Verwarm een scheut olie in een grote pan. Voeg er een goede klont boter aan toe.
100 g Ansjovis
3
Snijd de ansjovis fijn en stoof hem aan in de boter en de olie.
3 teentjes Look
4
Pel en snijd de look fijn. Laat hem meestoven met de ansjovis.
0,5 venkels
5
Snijd de venkel in kleine stukken en stoof ze mee aan.
2 Sjalotten
6
Pel de sjalotten, snijd ze in halve ringen en laat ze meestoven met de rest.
2 el kappertjes
7
Voeg er de kappertjes en een beetje van de pekel van de kappertjes aan toe.
8
Pel de tomaten, snijd ze in vier en verwijder de zaadlijsten. Snijd de partjes in blokjes en voeg ze toe.
2 tl Harissa
9
Voeg de harissa toe en laat het geheel stoven tot de tomatenblokjes helemaal platgekookt zijn.
400 g penne
10
Kook ondertussen de pasta gaar in gezouten water.
platte peterselie
11
Snipper de peterselie grof en hou hem nog even apart.
12
Schep de gare pasta uit het water en schep hem in de pan bij de saus.
13
Voeg er een lepel kookvocht bij, kruid bij met zwarte peper en meng alles goed onder elkaar.
basilicum
14
Werk de pasta af met de peterselie en enkele blaadjes basilicum.
1
Breng een grote pot gezouten water aan de kook en emondeer de tomaten.
2
Verwarm een scheut olie in een grote pan. Voeg er een goede klont boter aan toe.

Instructies

8 tomaten
1
Breng een grote pot gezouten water aan de kook en emondeer de tomaten.
1 Klont boter, olie
2
Verwarm een scheut olie in een grote pan. Voeg er een goede klont boter aan toe.
100 g Ansjovis
3
Snijd de ansjovis fijn en stoof hem aan in de boter en de olie.
3 teentjes Look
4
Pel en snijd de look fijn. Laat hem meestoven met de ansjovis.
0,5 venkels
5
Snijd de venkel in kleine stukken en stoof ze mee aan.
2 Sjalotten
6
Pel de sjalotten, snijd ze in halve ringen en laat ze meestoven met de rest.
2 el kappertjes
7
Voeg er de kappertjes en een beetje van de pekel van de kappertjes aan toe.
8
Pel de tomaten, snijd ze in vier en verwijder de zaadlijsten. Snijd de partjes in blokjes en voeg ze toe.
2 tl Harissa
9
Voeg de harissa toe en laat het geheel stoven tot de tomatenblokjes helemaal platgekookt zijn.
400 g penne
10
Kook ondertussen de pasta gaar in gezouten water.
platte peterselie
11
Snipper de peterselie grof en hou hem nog even apart.
12
Schep de gare pasta uit het water en schep hem in de pan bij de saus.
13
Voeg er een lepel kookvocht bij, kruid bij met zwarte peper en meng alles goed onder elkaar.
basilicum
14
Werk de pasta af met de peterselie en enkele blaadjes basilicum.
1
Breng een grote pot gezouten water aan de kook en emondeer de tomaten.
2
Verwarm een scheut olie in een grote pan. Voeg er een goede klont boter aan toe.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Penne met venkel, tomaat, kappertjes en ansjovis (thumbnail)Penne met venkel, tomaat, kappertjes en ansjovis
4 personen
15m
Ingrediënten
Penne
400 g
Tomaten
8
Sjalotten
2
Look
3 teentjes
Venkels
0,5
Ansjovis
100 g
Kappertjes
2 el
Harissa
2 tl
Platte peterselie
Basilicum
Boter
1 Klont
OlieNeutraal

Penne met venkel, tomaat, kappertjes en ansjovis

We zitten met een nieuwe winner!! En deze in de vorm van een eenvoudige pasta met ansjovis, venkel en tomaat als absolute toppers! Snel, makkelijk en overheerlijk!
Instructies
8 tomaten
1
Breng een grote pot gezouten water aan de kook en emondeer de tomaten.
1 Klont boter, olie
2
Verwarm een scheut olie in een grote pan. Voeg er een goede klont boter aan toe.
100 g Ansjovis
3
Snijd de ansjovis fijn en stoof hem aan in de boter en de olie.
3 teentjes Look
4
Pel en snijd de look fijn. Laat hem meestoven met de ansjovis.
0,5 venkels
5
Snijd de venkel in kleine stukken en stoof ze mee aan.
2 Sjalotten
6
Pel de sjalotten, snijd ze in halve ringen en laat ze meestoven met de rest.
2 el kappertjes
7
Voeg er de kappertjes en een beetje van de pekel van de kappertjes aan toe.
8
Pel de tomaten, snijd ze in vier en verwijder de zaadlijsten. Snijd de partjes in blokjes en voeg ze toe.
2 tl Harissa
9
Voeg de harissa toe en laat het geheel stoven tot de tomatenblokjes helemaal platgekookt zijn.
400 g penne
10
Kook ondertussen de pasta gaar in gezouten water.
platte peterselie
11
Snipper de peterselie grof en hou hem nog even apart.
12
Schep de gare pasta uit het water en schep hem in de pan bij de saus.
13
Voeg er een lepel kookvocht bij, kruid bij met zwarte peper en meng alles goed onder elkaar.
basilicum
14
Werk de pasta af met de peterselie en enkele blaadjes basilicum.