Instructies

4 personen
8 tomaten
1

Breng een grote pot gezouten water aan de kook en emondeer de tomaten.

1 Klont boter, olie
2

Verwarm een scheut olie in een grote pan. Voeg er een goede klont boter aan toe.

100 g Ansjovis
3

Snijd de ansjovis fijn en stoof hem aan in de boter en de olie.

3 teentjes Look
4

Pel en snijd de look fijn. Laat hem meestoven met de ansjovis.

0,5 venkels
5

Snijd de venkel in kleine stukken en stoof ze mee aan.

2 Sjalotten
6

Pel de sjalotten, snijd ze in halve ringen en laat ze meestoven met de rest.

2 el kappertjes
7

Voeg er de kappertjes en een beetje van de pekel van de kappertjes aan toe.

8

Pel de tomaten, snijd ze in vier en verwijder de zaadlijsten. Snijd de partjes in blokjes en voeg ze toe.

2 tl Harissa
9

Voeg de harissa toe en laat het geheel stoven tot de tomatenblokjes helemaal platgekookt zijn.

400 g penne
10

Kook ondertussen de pasta gaar in gezouten water.

platte peterselie
11

Snipper de peterselie grof en hou hem nog even apart.

12

Schep de gare pasta uit het water en schep hem in de pan bij de saus.

13

Voeg er een lepel kookvocht bij, kruid bij met zwarte peper en meng alles goed onder elkaar.

basilicum
14

Werk de pasta af met de peterselie en enkele blaadjes basilicum.