dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Luikse koffie met kattentongen (thumbnail)Luikse koffie met kattentongen

Luikse koffie met kattentongen

40m
14
-
2.6K
Recepten

Luikse koffie met kattentongen

Voor café Liégeois of Luikse koffie heb je in de eerst plaats koffie van topkwaliteit nodig. Bewaar gemalen koffie altijd in het oorspronkelijke zakje en doe er een elastiekje rond. Als de korrels te veel met lucht in aanraking komt, verliest de koffie zijn aroma. Nog beter is het om koffiebonen te malen in een authentieke koffiemolen.Natuurlijk bak je er klassieke kattentongen bij die je afwerkt met fijne streepjes chocolade.
Luikse koffie met kattentongen (thumbnail)Luikse koffie met kattentongen

Luikse koffie met kattentongen

40m
14
-
2.6K
Recepten

Luikse koffie met kattentongen

Voor café Liégeois of Luikse koffie heb je in de eerst plaats koffie van topkwaliteit nodig. Bewaar gemalen koffie altijd in het oorspronkelijke zakje en doe er een elastiekje rond. Als de korrels te veel met lucht in aanraking komt, verliest de koffie zijn aroma. Nog beter is het om koffiebonen te malen in een authentieke koffiemolen.Natuurlijk bak je er klassieke kattentongen bij die je afwerkt met fijne streepjes chocolade.
Type gerechtDessert
Totale tijd40m
Ingrediënten14
Beoordeling-
Aantal likes2.6K

Ingrediënten

4 personen
Boter
125 g
Suiker
125 g
Bloem
125 g
Chocolade
100 g
Chocolade
Vanille-extract
Snuifje
Espresso
2
Room
0,2 l
Vanillestokje
1
Vanille-ijs
4 bolletje
Mokka-ijs
4 bolletje
Pakketten
1 scheutje
Bloemsuiker
1 el
Eieren
2

Benodigdheden

Een keukenmachine met k vormig hulpstuk voor beslag, bakpapier, een siliconen bakmat of bakpapier, spuitzak met platte spuitmond een garde, waterkoker

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Kattentongen

125 g boter, 125 g suiker, 125 g bloem, 100 g Chocolade, vanille-extract, snuifje, 2 eieren
1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
2
Snijd de boter in stukken en meng met de suiker in de keukenmachine.
3
Doe 2 hele eieren en 1 eiwit bij het beslag.
4
Voeg er lepel per lepel de bloem aan toe. Doe er ten slotte een snuifje zout en een druppel vanille-extract bij en meng tot een romig beslag.
5
Vul een spuitzak met spuitmond met het beslag en laat even opstijven in de koelkast.
6
Bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een siliconenmat. Trek lange strepen van het beslag maar laat voldoende ruimte tussen de koekjes.
7
Bak de kattentongen in ongeveer 7 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
8
Breek de chocolade in stukken in een kom en zet op een kookpan met heet water. Laat de chocolade smelten au bain marie.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
9
Vouw een gelijkbenige driehoek uit bakpapier en rol op tot een spuitzakje. Plooi het uiteinde naar binnen en vul met chocolade. Snijd eventueel een heel klein puntje weg.
10
Maak horizontale chocoladestreepjes op de kattentongen.

Luikse koffie

2 espresso, 0,2 l Room, 1 vanillestokje, 4 bolletje vanille-ijs, 4 bolletje mokka-ijs, 1 scheutje Pakketten, 1 el bloemsuiker, Chocolade
11
Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes.
12
Doe de zaadjes en de bloemsuiker bij de room en klop met een garde tot het de dikte van yoghurt heeft. Laat de vanilleroom opstijven in de koelkast.
13
Schep een bol vanille-ijs en een bol mokka-ijs in een glas. Druppel er (eventueel) een beetje Peket over en doe er de warme espresso bij. Werk af met een lepel vanilleroom en geraspte chocoladeboontjes.
14
Leg er een kattentong bij.
1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
2
Snijd de boter in stukken en meng met de suiker in de keukenmachine.

Instructies

Kattentongen

125 g boter, 125 g suiker, 125 g bloem, 100 g Chocolade, vanille-extract, snuifje, 2 eieren
1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
2
Snijd de boter in stukken en meng met de suiker in de keukenmachine.
3
Doe 2 hele eieren en 1 eiwit bij het beslag.
4
Voeg er lepel per lepel de bloem aan toe. Doe er ten slotte een snuifje zout en een druppel vanille-extract bij en meng tot een romig beslag.
5
Vul een spuitzak met spuitmond met het beslag en laat even opstijven in de koelkast.
6
Bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een siliconenmat. Trek lange strepen van het beslag maar laat voldoende ruimte tussen de koekjes.
7
Bak de kattentongen in ongeveer 7 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
8
Breek de chocolade in stukken in een kom en zet op een kookpan met heet water. Laat de chocolade smelten au bain marie.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
9
Vouw een gelijkbenige driehoek uit bakpapier en rol op tot een spuitzakje. Plooi het uiteinde naar binnen en vul met chocolade. Snijd eventueel een heel klein puntje weg.
10
Maak horizontale chocoladestreepjes op de kattentongen.

Luikse koffie

2 espresso, 0,2 l Room, 1 vanillestokje, 4 bolletje vanille-ijs, 4 bolletje mokka-ijs, 1 scheutje Pakketten, 1 el bloemsuiker, Chocolade
11
Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes.
12
Doe de zaadjes en de bloemsuiker bij de room en klop met een garde tot het de dikte van yoghurt heeft. Laat de vanilleroom opstijven in de koelkast.
13
Schep een bol vanille-ijs en een bol mokka-ijs in een glas. Druppel er (eventueel) een beetje Peket over en doe er de warme espresso bij. Werk af met een lepel vanilleroom en geraspte chocoladeboontjes.
14
Leg er een kattentong bij.
1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
2
Snijd de boter in stukken en meng met de suiker in de keukenmachine.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Luikse koffie met kattentongen (thumbnail)Luikse koffie met kattentongen
4 personen
40m
Ingrediënten
Boter
125 g
Suiker
125 g
Bloem
125 g
Chocolade
100 g
Chocolade
Vanille-extract
Snuifje
Espresso
2
Room
0,2 l
Vanillestokje
1
Vanille-ijs
4 bolletje
Mokka-ijs
4 bolletje
Pakketten
1 scheutje
Bloemsuiker
1 el
Eieren
2

Luikse koffie met kattentongen

Voor café Liégeois of Luikse koffie heb je in de eerst plaats koffie van topkwaliteit nodig. Bewaar gemalen koffie altijd in het oorspronkelijke zakje en doe er een elastiekje rond. Als de korrels te veel met lucht in aanraking komt, verliest de koffie zijn aroma. Nog beter is het om koffiebonen te malen in een authentieke koffiemolen.Natuurlijk bak je er klassieke kattentongen bij die je afwerkt met fijne streepjes chocolade.
Instructies

Kattentongen

125 g boter, 125 g suiker, 125 g bloem, 100 g Chocolade, vanille-extract, snuifje, 2 eieren
1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
2
Snijd de boter in stukken en meng met de suiker in de keukenmachine.
3
Doe 2 hele eieren en 1 eiwit bij het beslag.
4
Voeg er lepel per lepel de bloem aan toe. Doe er ten slotte een snuifje zout en een druppel vanille-extract bij en meng tot een romig beslag.
5
Vul een spuitzak met spuitmond met het beslag en laat even opstijven in de koelkast.
6
Bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een siliconenmat. Trek lange strepen van het beslag maar laat voldoende ruimte tussen de koekjes.
7
Bak de kattentongen in ongeveer 7 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
8
Breek de chocolade in stukken in een kom en zet op een kookpan met heet water. Laat de chocolade smelten au bain marie.
9
Vouw een gelijkbenige driehoek uit bakpapier en rol op tot een spuitzakje. Plooi het uiteinde naar binnen en vul met chocolade. Snijd eventueel een heel klein puntje weg.
10
Maak horizontale chocoladestreepjes op de kattentongen.

Luikse koffie

2 espresso, 0,2 l Room, 1 vanillestokje, 4 bolletje vanille-ijs, 4 bolletje mokka-ijs, 1 scheutje Pakketten, 1 el bloemsuiker, Chocolade
11
Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes.
12
Doe de zaadjes en de bloemsuiker bij de room en klop met een garde tot het de dikte van yoghurt heeft. Laat de vanilleroom opstijven in de koelkast.
13
Schep een bol vanille-ijs en een bol mokka-ijs in een glas. Druppel er (eventueel) een beetje Peket over en doe er de warme espresso bij. Werk af met een lepel vanilleroom en geraspte chocoladeboontjes.
14
Leg er een kattentong bij.