Aardbeien shortcake
Aardbeien shortcake
Aardbeien shortcake
Aardbeien shortcake
Ingrediënten
4 personen
Bloem
400 g
Bakpoeder
2 tl
Kristalsuiker
180 g
Boter
160 g
Zout
1 snuifje
Room
0,4 l
Ei
1
Bloemsuiker
150 g
Mascarpone
200 g
Vanillestok
1
Limoen
1
Aardbeien
1 bakje
Grand marnier
1 scheutje
Munt
Benodigdheden
Een ovenschaal, een keukenrobot met mengstuk en klopstuk, een spuitzak, een garde, een deegrol, twee siliconen matjes
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
400 g bloem, 2 tl bakpoeder, 180 g kristalsuiker, 160 g boter, 1 snuifje zout
2
Weeg alle ingrediënten af, snijd de boter in blokjes en laat de keukenrobot met mengstuk alles onder elkaar mengen.
0,2 l Room, 1 ei
3
Als het deeg korrelig begint te worden, voeg er dan de room en het ei aan toe.
0,2 l Room, 100 g bloemsuiker
4
Giet de room en de bloemsuiker in een mengschaal en klop half op met een garde.
5
Haal het deeg uit de keukenrobot en verdeel in twee.
6
Leg het deeg tussen twee siliconen matjes en rol uit met de deegrol. Doe hetzelfde voor het tweede deel.
7
Bak het deeg af in de oven gedurende 20 minuten op 180 °C.
200 g mascarpone
8
Klop de mascarpone op met behulp van de keukenrobot met klopstuk.
1 vanillestok, 1 limoen
9
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes bij de mascarpone. Voeg er ook de limoenzeste aan toe.
10
Spatel de halfopgeklopte room onder de mascarpone. Voeg er het sap van de limoen aan toe.
11
Lepel de mascarpone mengeling in de spuitzak en laat rusten in de koelkast.
1 bakje aardbeien, 50 g bloemsuiker, 1 scheutje Grand Marnier
12
Was de aardbeien zorgvuldig en snijd in stukjes. Strooi er wat bloemsuiker over en het sap de limoen. Voeg er als laatste een klein scheutje Grand Marnier of Cointreau aan toe. Laat de aardbeien marineren.
13
Haal de cake uit de oven en laat volledig afkoelen.
14
Snijd rondjes uit het deeg met een uitsteekring of kommetje.
15
Spuit op de helft van de rondjes een toefje van de mascarpone mengeling. Strooi op de andere helft wat bloemsuiker.
Munt
16
Leg enkele aardbeien en wat blaadjes munt op de mascarpone-mengeling en dek af met een tweede rondje bestrooid met bloemsuiker.
1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
400 g bloem, 2 tl bakpoeder, 180 g kristalsuiker, 160 g boter, 1 snuifje zout
2
Weeg alle ingrediënten af, snijd de boter in blokjes en laat de keukenrobot met mengstuk alles onder elkaar mengen.
0,2 l Room, 1 ei
3
Als het deeg korrelig begint te worden, voeg er dan de room en het ei aan toe.
0,2 l Room, 100 g bloemsuiker
4
Giet de room en de bloemsuiker in een mengschaal en klop half op met een garde.
5
Haal het deeg uit de keukenrobot en verdeel in twee.
6
Leg het deeg tussen twee siliconen matjes en rol uit met de deegrol. Doe hetzelfde voor het tweede deel.
7
Bak het deeg af in de oven gedurende 20 minuten op 180 °C.
200 g mascarpone
8
Klop de mascarpone op met behulp van de keukenrobot met klopstuk.
1 vanillestok, 1 limoen
9
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes bij de mascarpone. Voeg er ook de limoenzeste aan toe.
10
Spatel de halfopgeklopte room onder de mascarpone. Voeg er het sap van de limoen aan toe.
11
Lepel de mascarpone mengeling in de spuitzak en laat rusten in de koelkast.
1 bakje aardbeien, 50 g bloemsuiker, 1 scheutje Grand Marnier
12
Was de aardbeien zorgvuldig en snijd in stukjes. Strooi er wat bloemsuiker over en het sap de limoen. Voeg er als laatste een klein scheutje Grand Marnier of Cointreau aan toe. Laat de aardbeien marineren.
13
Haal de cake uit de oven en laat volledig afkoelen.
14
Snijd rondjes uit het deeg met een uitsteekring of kommetje.
15
Spuit op de helft van de rondjes een toefje van de mascarpone mengeling. Strooi op de andere helft wat bloemsuiker.
Munt
16
Leg enkele aardbeien en wat blaadjes munt op de mascarpone-mengeling en dek af met een tweede rondje bestrooid met bloemsuiker.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Bloem
400 g
Bakpoeder
2 tl
Kristalsuiker
180 g
Boter
160 g
Zout
1 snuifje
Room
0,4 l
Ei
1
Bloemsuiker
150 g
Mascarpone
200 g
Vanillestok
1
Limoen
1
Aardbeien
1 bakje
Grand marnier
1 scheutje
Munt
Aardbeien shortcake
Jeroen kreeg de Britse keuken met de paplepel in de mond. En er is niks typischer dan dit gebakje. Twee heerlijke koekjes met een frisse mascarpone mengeling en verse aardbeien tussen.Instructies
1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
400 g bloem, 2 tl bakpoeder, 180 g kristalsuiker, 160 g boter, 1 snuifje zout
2
Weeg alle ingrediënten af, snijd de boter in blokjes en laat de keukenrobot met mengstuk alles onder elkaar mengen.
0,2 l Room, 1 ei
3
Als het deeg korrelig begint te worden, voeg er dan de room en het ei aan toe.
0,2 l Room, 100 g bloemsuiker
4
Giet de room en de bloemsuiker in een mengschaal en klop half op met een garde.
5
Haal het deeg uit de keukenrobot en verdeel in twee.
6
Leg het deeg tussen twee siliconen matjes en rol uit met de deegrol. Doe hetzelfde voor het tweede deel.
7
Bak het deeg af in de oven gedurende 20 minuten op 180 °C.
200 g mascarpone
8
Klop de mascarpone op met behulp van de keukenrobot met klopstuk.
1 vanillestok, 1 limoen
9
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes bij de mascarpone. Voeg er ook de limoenzeste aan toe.
10
Spatel de halfopgeklopte room onder de mascarpone. Voeg er het sap van de limoen aan toe.
11
Lepel de mascarpone mengeling in de spuitzak en laat rusten in de koelkast.
1 bakje aardbeien, 50 g bloemsuiker, 1 scheutje Grand Marnier
12
Was de aardbeien zorgvuldig en snijd in stukjes. Strooi er wat bloemsuiker over en het sap de limoen. Voeg er als laatste een klein scheutje Grand Marnier of Cointreau aan toe. Laat de aardbeien marineren.
13
Haal de cake uit de oven en laat volledig afkoelen.
14
Snijd rondjes uit het deeg met een uitsteekring of kommetje.
15
Spuit op de helft van de rondjes een toefje van de mascarpone mengeling. Strooi op de andere helft wat bloemsuiker.
Munt
16
Leg enkele aardbeien en wat blaadjes munt op de mascarpone-mengeling en dek af met een tweede rondje bestrooid met bloemsuiker.