Maaltijdsoep met groene groenten, pesto en tortellini
Maaltijdsoep met groene groenten, pesto en tortellini
Maaltijdsoep met groene groenten, pesto en tortellini
Maaltijdsoep met groene groenten, pesto en tortellini
Ingrediënten
4 personen
Aardappeldikke
1
Ajuinen
2
Look
2,5 teentjes
Broccoli's
2
Courgettes
3
Bleke selder
1
Groentebouillon
2 blokje
Water
2 l
Olijfolie
Olijfolie
0,2 l
Pijnboompitten
40 g
Parmezaanse kaasof manchego
60 g
Basilicum
1 bosje
Peper
Zout
Spinazie
200 g
Tortellinimet spinazie en ricotta
400 g
Benodigdheden
Blender
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De soep
1
Laat een scheut olijfolie heet worden in een pot.
2 ajuinen, 2 teentjes Look
2
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze aan in de pot. Pel de teentjes look en voeg in het geheel toe aan de stovende ui.
2 broccoli's
3
Snijd anderhalve broccoli in roosjes. Houd ze even apart.
4
Snijd ook de stammen van de broccoli in stukken. Voeg de stukken toe aan de stovende ui en look. Snijd daarna het overgebleven stuk broccoli in roosjes en houd apart.
3 courgettes
5
Snijd de buitenkanten van twee courgettes en van de helft van de derde eraf en houd ze apart.
6
Snijd de rest van de courgettes grof en voeg ze toe aan de stovende groenten.
1 bleke selder
7
Spoel de selder onder koud water en verwijder het onderste stronkje. Maak het stronkje schoon en voeg in grove stukken toe aan de groenten.
8
Snijd de stengels selder grof en voeg ook toe aan de pot.
1 aardappel
9
Schil de aardappel en voeg in grove stukken toe aan de groenten.
2 blokje groentebouillon, 2 l Water
10
Voeg er de bouillonblokjes aan toe, gevolgd door het water.
11
Breng de soep aan de kook en laat ze 20 minuten goed doorkoken, tot alle groenten gaar en zacht zijn.
12
Snijd de buitenkanten van de courgettes in julienne en houd apart.
olijfolie, 40 g pijnboompitten
13
Rooster de pijnboompitjes in een pannetje goudbruin en laat ze even afkoelen.
60 g Parmezaanse kaas, 1 bosje basilicum, 0,2 l olijfolie, 0,5 teentjes Look, peper, zout
14
Doe de pijnboompitjes met de kaas, de basilicum, de look en de olijfolie in de blender en maal het geheel fijn tot een gladde pesto. Breng de pesto op smaak met peper en zout.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
zout
15
Zet een kom gezouten water op het vuur en breng aan de kook.
200 g spinazie
16
Was de spinazie in koud water. Voeg toe aan de soep als de groenten gaar zijn.
17
Zet de mixer in de soep.
400 g tortellini
18
Kook de broccoliroosjes en tortellini kort af in het kokende water.
19
Schep de gare broccoliroosjes en tortellini uit het water in de kokende soep.
20
Schep wat van de garnituur in een kom. Voeg er enkele flinke pollepels soep aan toe en werk af met een lepeltje zelfgemaakte pesto.
De soep
1
Laat een scheut olijfolie heet worden in een pot.
2 ajuinen, 2 teentjes Look
2
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze aan in de pot. Pel de teentjes look en voeg in het geheel toe aan de stovende ui.
2 broccoli's
3
Snijd anderhalve broccoli in roosjes. Houd ze even apart.
4
Snijd ook de stammen van de broccoli in stukken. Voeg de stukken toe aan de stovende ui en look. Snijd daarna het overgebleven stuk broccoli in roosjes en houd apart.
3 courgettes
5
Snijd de buitenkanten van twee courgettes en van de helft van de derde eraf en houd ze apart.
6
Snijd de rest van de courgettes grof en voeg ze toe aan de stovende groenten.
1 bleke selder
7
Spoel de selder onder koud water en verwijder het onderste stronkje. Maak het stronkje schoon en voeg in grove stukken toe aan de groenten.
8
Snijd de stengels selder grof en voeg ook toe aan de pot.
1 aardappel
9
Schil de aardappel en voeg in grove stukken toe aan de groenten.
2 blokje groentebouillon, 2 l Water
10
Voeg er de bouillonblokjes aan toe, gevolgd door het water.
11
Breng de soep aan de kook en laat ze 20 minuten goed doorkoken, tot alle groenten gaar en zacht zijn.
12
Snijd de buitenkanten van de courgettes in julienne en houd apart.
olijfolie, 40 g pijnboompitten
13
Rooster de pijnboompitjes in een pannetje goudbruin en laat ze even afkoelen.
60 g Parmezaanse kaas, 1 bosje basilicum, 0,2 l olijfolie, 0,5 teentjes Look, peper, zout
14
Doe de pijnboompitjes met de kaas, de basilicum, de look en de olijfolie in de blender en maal het geheel fijn tot een gladde pesto. Breng de pesto op smaak met peper en zout.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
zout
15
Zet een kom gezouten water op het vuur en breng aan de kook.
200 g spinazie
16
Was de spinazie in koud water. Voeg toe aan de soep als de groenten gaar zijn.
17
Zet de mixer in de soep.
400 g tortellini
18
Kook de broccoliroosjes en tortellini kort af in het kokende water.
19
Schep de gare broccoliroosjes en tortellini uit het water in de kokende soep.
20
Schep wat van de garnituur in een kom. Voeg er enkele flinke pollepels soep aan toe en werk af met een lepeltje zelfgemaakte pesto.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Aardappeldikke
1
Ajuinen
2
Look
2,5 teentjes
Broccoli's
2
Courgettes
3
Bleke selder
1
Groentebouillon
2 blokje
Water
2 l
Olijfolie
Olijfolie
0,2 l
Pijnboompitten
40 g
Parmezaanse kaasof manchego
60 g
Basilicum
1 bosje
Peper
Zout
Spinazie
200 g
Tortellinimet spinazie en ricotta
400 g
Maaltijdsoep met groene groenten, pesto en tortellini
We hebben de tortellini ontdekt en geïntroduceerd in onze eigen keuken. Jeroen laat zien dat deze veelzijdige pastakussentjes ook dienst kunnen doen als garnituur van een maaltijdsoep.Instructies
De soep
1
Laat een scheut olijfolie heet worden in een pot.
2 ajuinen, 2 teentjes Look
2
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze aan in de pot. Pel de teentjes look en voeg in het geheel toe aan de stovende ui.
2 broccoli's
3
Snijd anderhalve broccoli in roosjes. Houd ze even apart.
4
Snijd ook de stammen van de broccoli in stukken. Voeg de stukken toe aan de stovende ui en look. Snijd daarna het overgebleven stuk broccoli in roosjes en houd apart.
3 courgettes
5
Snijd de buitenkanten van twee courgettes en van de helft van de derde eraf en houd ze apart.
6
Snijd de rest van de courgettes grof en voeg ze toe aan de stovende groenten.
1 bleke selder
7
Spoel de selder onder koud water en verwijder het onderste stronkje. Maak het stronkje schoon en voeg in grove stukken toe aan de groenten.
8
Snijd de stengels selder grof en voeg ook toe aan de pot.
1 aardappel
9
Schil de aardappel en voeg in grove stukken toe aan de groenten.
2 blokje groentebouillon, 2 l Water
10
Voeg er de bouillonblokjes aan toe, gevolgd door het water.
11
Breng de soep aan de kook en laat ze 20 minuten goed doorkoken, tot alle groenten gaar en zacht zijn.
12
Snijd de buitenkanten van de courgettes in julienne en houd apart.
olijfolie, 40 g pijnboompitten
13
Rooster de pijnboompitjes in een pannetje goudbruin en laat ze even afkoelen.
60 g Parmezaanse kaas, 1 bosje basilicum, 0,2 l olijfolie, 0,5 teentjes Look, peper, zout
14
Doe de pijnboompitjes met de kaas, de basilicum, de look en de olijfolie in de blender en maal het geheel fijn tot een gladde pesto. Breng de pesto op smaak met peper en zout.
zout
15
Zet een kom gezouten water op het vuur en breng aan de kook.
200 g spinazie
16
Was de spinazie in koud water. Voeg toe aan de soep als de groenten gaar zijn.
17
Zet de mixer in de soep.
400 g tortellini
18
Kook de broccoliroosjes en tortellini kort af in het kokende water.
19
Schep de gare broccoliroosjes en tortellini uit het water in de kokende soep.
20
Schep wat van de garnituur in een kom. Voeg er enkele flinke pollepels soep aan toe en werk af met een lepeltje zelfgemaakte pesto.