dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Penne met broccoli, geitenkaas en droge ham (thumbnail)Penne met broccoli, geitenkaas en droge ham

Penne met broccoli, geitenkaas en droge ham

35m
14
-
3.1K
Recepten

Penne met broccoli, geitenkaas en droge ham

Wie trek heeft in een flinke schotel pasta kan zich gerust wagen aan dit gerecht met penne. De drie belangrijkste smaakmakers zijn broccoli, verse geitenkaas en plakjes droge ham. Reken maar dat je zo zelfs de grootste honger moeiteloos gestild krijgt.
Penne met broccoli, geitenkaas en droge ham (thumbnail)Penne met broccoli, geitenkaas en droge ham

Penne met broccoli, geitenkaas en droge ham

35m
14
-
3.1K
Recepten

Penne met broccoli, geitenkaas en droge ham

Wie trek heeft in een flinke schotel pasta kan zich gerust wagen aan dit gerecht met penne. De drie belangrijkste smaakmakers zijn broccoli, verse geitenkaas en plakjes droge ham. Reken maar dat je zo zelfs de grootste honger moeiteloos gestild krijgt.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd35m
Ingrediënten14
Beoordeling-
Aantal likes3.1K

Ingrediënten

4 personen
Penne
500 g
Geitenkaas
200 g
Gedroogde ham
8 sneetjes
Broccoli
1
Spinazie
50 g
Sjalotten
1
Room
1 scheutje
Look
1 teentje
Pijnboompitten
60 g
Basilicum
1 takje
Tijm
1 snuifje
Olijfolie
1 scheutje
Peper
Zout

Benodigdheden

Hakmolen, een keukenmachine met hakmolen, waterkoker

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Penne met broccoli, geitenkaas en droge ham

500 g penne, 200 g geitenkaas, 8 sneetjes gedroogde ham, 1 broccoli, 50 g spinazie, 1 Sjalotten, 1 scheutje Room, 1 teentje Look, 60 g pijnboompitten, 1 takje basilicum, 1 snuifje tijm, 1 scheutje olijfolie, peper, zout
1
Breng water aan de kook in een ruime kookpot. Ditzelfde water gebruik je om de groenten te garen en de pasta te koken.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
2
Spoel de broccoli schoon en snij de ‘bloem’ in roosjes. De steel belandt straks in de puree. Snijd die steel eerst overlangs in twee en daarna in grove stukken. Kook dit (vrij taai) stuk groente gaar in ongeveer 20 minuten.
3
Spaar wat energie en voeg helemaal op het einde van de kooktijd ook de spinazie toe en schep de beide groenten na 2 minuten uit het kokend water. (Hou het water warm.)
4
Zet een pan op een matig vuur en strooi er de pijnboompitten in. Blijf in de buurt terwijl de pitjes licht roosteren. Schud ze regelmatig even op en na een paar minuten hebben ze een goudgele kleur.
5
Doe de verse geitenkaas in de keukenmachine en laat de hakmolen draaien. Schenk er een beetje room bij om het mengsel smeuïg te maken. Laat de machine nog kort draaien.
6
Pel de look en plet de teen tot pulp. Doe de look in het romig kaasmengsel, samen met voldoende peper van de molen.
7
Doe de gare stukken broccolisteel en de spinazie in de kaasmix en laat de machine draaien tot je een zachtgroen egaal mengsel krijgt.
8
Kook de pasta beetgaar in de pot met kokend water. Voeg er wel een snuif zout aan toe. Reken een gaartijd die 1 minuut korter is dan wat de verpakking je vertelt.
9
Energievriendelijk: Laat de roosjes broccoli tijdens de laatste 2 minuten met de pasta meekoken. In geen tijd zijn ze beetgaar.
10
Pel de sjalot en snipper ze zeer fijn. Verhit wat olijfolie in een grote ruime pan (bv. een sauteuse) en stoof de stukjes glazig. Strooi er vervolgens een flinke snuif droge Provençaalse kruiden over en zet het vuur zachter.
11
Laat de penne en de roosjes broccoli uitlekken en giet ze in de grote pan met sjalot en droge kruiden.
12
Spoel de basilicum schoon en pluk de blaadjes met fijne steeltjes los.
13
Schep er het mengsel van geitenkaas bovenop en voeg de gescheurde blaadjes basilicum toe. Roer alles voorzichtig.

Serveren

14
Schep de zachtgroene pastaschotel in een grote serveerkom.
15
Strooi geroosterde pijnboompitten bovenop de penne.
16
Trek de dunne plakjes gedroogde ham in brede slierten en drapeer ze bovenop de dampende schotel.
1
Breng water aan de kook in een ruime kookpot. Ditzelfde water gebruik je om de groenten te garen en de pasta te koken.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
2
Spoel de broccoli schoon en snij de ‘bloem’ in roosjes. De steel belandt straks in de puree. Snijd die steel eerst overlangs in twee en daarna in grove stukken. Kook dit (vrij taai) stuk groente gaar in ongeveer 20 minuten.

Instructies

Penne met broccoli, geitenkaas en droge ham

500 g penne, 200 g geitenkaas, 8 sneetjes gedroogde ham, 1 broccoli, 50 g spinazie, 1 Sjalotten, 1 scheutje Room, 1 teentje Look, 60 g pijnboompitten, 1 takje basilicum, 1 snuifje tijm, 1 scheutje olijfolie, peper, zout
1
Breng water aan de kook in een ruime kookpot. Ditzelfde water gebruik je om de groenten te garen en de pasta te koken.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
2
Spoel de broccoli schoon en snij de ‘bloem’ in roosjes. De steel belandt straks in de puree. Snijd die steel eerst overlangs in twee en daarna in grove stukken. Kook dit (vrij taai) stuk groente gaar in ongeveer 20 minuten.
3
Spaar wat energie en voeg helemaal op het einde van de kooktijd ook de spinazie toe en schep de beide groenten na 2 minuten uit het kokend water. (Hou het water warm.)
4
Zet een pan op een matig vuur en strooi er de pijnboompitten in. Blijf in de buurt terwijl de pitjes licht roosteren. Schud ze regelmatig even op en na een paar minuten hebben ze een goudgele kleur.
5
Doe de verse geitenkaas in de keukenmachine en laat de hakmolen draaien. Schenk er een beetje room bij om het mengsel smeuïg te maken. Laat de machine nog kort draaien.
6
Pel de look en plet de teen tot pulp. Doe de look in het romig kaasmengsel, samen met voldoende peper van de molen.
7
Doe de gare stukken broccolisteel en de spinazie in de kaasmix en laat de machine draaien tot je een zachtgroen egaal mengsel krijgt.
8
Kook de pasta beetgaar in de pot met kokend water. Voeg er wel een snuif zout aan toe. Reken een gaartijd die 1 minuut korter is dan wat de verpakking je vertelt.
9
Energievriendelijk: Laat de roosjes broccoli tijdens de laatste 2 minuten met de pasta meekoken. In geen tijd zijn ze beetgaar.
10
Pel de sjalot en snipper ze zeer fijn. Verhit wat olijfolie in een grote ruime pan (bv. een sauteuse) en stoof de stukjes glazig. Strooi er vervolgens een flinke snuif droge Provençaalse kruiden over en zet het vuur zachter.
11
Laat de penne en de roosjes broccoli uitlekken en giet ze in de grote pan met sjalot en droge kruiden.
12
Spoel de basilicum schoon en pluk de blaadjes met fijne steeltjes los.
13
Schep er het mengsel van geitenkaas bovenop en voeg de gescheurde blaadjes basilicum toe. Roer alles voorzichtig.

Serveren

14
Schep de zachtgroene pastaschotel in een grote serveerkom.
15
Strooi geroosterde pijnboompitten bovenop de penne.
16
Trek de dunne plakjes gedroogde ham in brede slierten en drapeer ze bovenop de dampende schotel.
1
Breng water aan de kook in een ruime kookpot. Ditzelfde water gebruik je om de groenten te garen en de pasta te koken.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
2
Spoel de broccoli schoon en snij de ‘bloem’ in roosjes. De steel belandt straks in de puree. Snijd die steel eerst overlangs in twee en daarna in grove stukken. Kook dit (vrij taai) stuk groente gaar in ongeveer 20 minuten.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Penne met broccoli, geitenkaas en droge ham (thumbnail)Penne met broccoli, geitenkaas en droge ham
4 personen
35m
Ingrediënten
Penne
500 g
Geitenkaas
200 g
Gedroogde ham
8 sneetjes
Broccoli
1
Spinazie
50 g
Sjalotten
1
Room
1 scheutje
Look
1 teentje
Pijnboompitten
60 g
Basilicum
1 takje
Tijm
1 snuifje
Olijfolie
1 scheutje
Peper
Zout

Penne met broccoli, geitenkaas en droge ham

Wie trek heeft in een flinke schotel pasta kan zich gerust wagen aan dit gerecht met penne. De drie belangrijkste smaakmakers zijn broccoli, verse geitenkaas en plakjes droge ham. Reken maar dat je zo zelfs de grootste honger moeiteloos gestild krijgt.
Instructies

Penne met broccoli, geitenkaas en droge ham

500 g penne, 200 g geitenkaas, 8 sneetjes gedroogde ham, 1 broccoli, 50 g spinazie, 1 Sjalotten, 1 scheutje Room, 1 teentje Look, 60 g pijnboompitten, 1 takje basilicum, 1 snuifje tijm, 1 scheutje olijfolie, peper, zout
1
Breng water aan de kook in een ruime kookpot. Ditzelfde water gebruik je om de groenten te garen en de pasta te koken.
2
Spoel de broccoli schoon en snij de ‘bloem’ in roosjes. De steel belandt straks in de puree. Snijd die steel eerst overlangs in twee en daarna in grove stukken. Kook dit (vrij taai) stuk groente gaar in ongeveer 20 minuten.
3
Spaar wat energie en voeg helemaal op het einde van de kooktijd ook de spinazie toe en schep de beide groenten na 2 minuten uit het kokend water. (Hou het water warm.)
4
Zet een pan op een matig vuur en strooi er de pijnboompitten in. Blijf in de buurt terwijl de pitjes licht roosteren. Schud ze regelmatig even op en na een paar minuten hebben ze een goudgele kleur.
5
Doe de verse geitenkaas in de keukenmachine en laat de hakmolen draaien. Schenk er een beetje room bij om het mengsel smeuïg te maken. Laat de machine nog kort draaien.
6
Pel de look en plet de teen tot pulp. Doe de look in het romig kaasmengsel, samen met voldoende peper van de molen.
7
Doe de gare stukken broccolisteel en de spinazie in de kaasmix en laat de machine draaien tot je een zachtgroen egaal mengsel krijgt.
8
Kook de pasta beetgaar in de pot met kokend water. Voeg er wel een snuif zout aan toe. Reken een gaartijd die 1 minuut korter is dan wat de verpakking je vertelt.
9
Energievriendelijk: Laat de roosjes broccoli tijdens de laatste 2 minuten met de pasta meekoken. In geen tijd zijn ze beetgaar.
10
Pel de sjalot en snipper ze zeer fijn. Verhit wat olijfolie in een grote ruime pan (bv. een sauteuse) en stoof de stukjes glazig. Strooi er vervolgens een flinke snuif droge Provençaalse kruiden over en zet het vuur zachter.
11
Laat de penne en de roosjes broccoli uitlekken en giet ze in de grote pan met sjalot en droge kruiden.
12
Spoel de basilicum schoon en pluk de blaadjes met fijne steeltjes los.
13
Schep er het mengsel van geitenkaas bovenop en voeg de gescheurde blaadjes basilicum toe. Roer alles voorzichtig.

Serveren

14
Schep de zachtgroene pastaschotel in een grote serveerkom.
15
Strooi geroosterde pijnboompitten bovenop de penne.
16
Trek de dunne plakjes gedroogde ham in brede slierten en drapeer ze bovenop de dampende schotel.