Boterham met salade van zalm, selder en appel
Boterham met salade van zalm, selder en appel
Ingrediënten
4 personen
Klein volkoren tijgerbrood - €0,99brood
8 sneetjes
Eieren
3
Zalm
300 g
Appels
0,5
Selder
4 stengel
Griekse yoghurt
3 el
Mayonaise
2 el
Ketchup
1 scheutje
Dragon
Cayennepeper
1 snuifje
Zout
Limoen
1
Komkommers
0,5
Rode uien
0,5
Tuinkers
1 bakje
Benodigdheden
Een fijne rasp, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Boterham met salade van zalm, selder en appel
3 eieren
1
Breng water aan de kook in een potje. Kook er vervolgens de eieren net-niet-hard in. Reken een kooktijd van 8 tot 9 minuten, zodat de dooier smeuïg blijft. Koel de eieren daarna af in koud water.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
300 g zalm
2
Open het blik zalm en giet het vocht eruit. Neem een mengschaal en pluk de vis los. Kijk wel uit voor stukjes graat die doorgaan in het midden van de ingeblikte moot vis zitten.
0,5 appels
3
Schil de appel en snij de vrucht in kwarten. Verwijder het klokhuis en snij de stukken appel eerst in dunne plakjes, vervolgens in reepjes en tenslotte in piepkleine blokjes. (brunoise)
4
Doe de stukjes appel bij de zalm.
4 stengel selder
5
Spoel de selderstengels en verwijder het loof. Gebruik een dunschiller om de taaie vezels weg te schillen. (langs de bolle zijde van de stengels)
6
Snij de selder in repen van zo’n 10 centimeter. Verander ze vervolgens in dunne reepjes, en tenslotte snij je de groente in zo klein mogelijke blokjes en doe ze in de mengschaal.
3 el Griekse yoghurt, 2 el mayonaise, 1 scheutje ketchup
7
Schep er de yoghurt en de mayonaise bij, samen met een likje ketchup.
8
Meng alle ingrediënten tot een smeuïge salade. Zoek een goed evenwicht tussen de garnituren en de hoeveelheid saus.
dragon
9
Spoel de dragon en pluk er de blaadjes af. Snipper ze in flinterdunne reepjes en meng de dragon onder de zalmsalade.
1 snuifje cayennepeper, zout
10
Meng, proef de salade en kruid ze naar smaak. Gebruik een beetje zout en een voorzichtig snuifje cayennepeper (of enkele druppels tabasco).
1 limoen
11
Rasp een deel van de zeste van de limoen in de salade. Let op, rasp enkel wat van het dunne groene laagje weg. Knijp tenslotte een beetje van het limoensap in het boterhambeleg.
De afwerking
0,5 komkommers
12
Snij een deel van de komkommer, snij er in de lengte één schijfje af zodat het stuk groente stabiel op je werkplank ligt. Snij de komkommer in lange dunne plakken. Het waterige hart gebruik je best niet. Snij de plakjes tenslotte in dunne slierten.
0,5 rode uien
13
Pel en halveer de rode ui. Snij het deel dat je nodig hebt in flinterdunne (bijna doorschijnende) halve ringen.
1 bakje tuinkers
14
Pel de afgekoelde eieren en snij ze in plakjes. Neem er ook een bakje tuinkers bij.
8 sneetjes Klein volkoren tijgerbrood - €0,99
15
Tijd om je stevige boterham op te bouwen! Neem telkens twee sneetjes (bruin) brood. Smeer op één boterham een flinke laag zalmsalade. Schik er enkele plakjes ei op, sliertjes komkommer en een beetje fijne rode ui (overdrijf niet). Leg er nog een toef tuinkers op, en eindig met de tweede snee brood.
1
Breng water aan de kook in een potje. Kook er vervolgens de eieren net-niet-hard in. Reken een kooktijd van 8 tot 9 minuten, zodat de dooier smeuïg blijft. Koel de eieren daarna af in koud water.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
2
Open het blik zalm en giet het vocht eruit. Neem een mengschaal en pluk de vis los. Kijk wel uit voor stukjes graat die doorgaan in het midden van de ingeblikte moot vis zitten.
Boterham met salade van zalm, selder en appel
3 eieren
1
Breng water aan de kook in een potje. Kook er vervolgens de eieren net-niet-hard in. Reken een kooktijd van 8 tot 9 minuten, zodat de dooier smeuïg blijft. Koel de eieren daarna af in koud water.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
300 g zalm
2
Open het blik zalm en giet het vocht eruit. Neem een mengschaal en pluk de vis los. Kijk wel uit voor stukjes graat die doorgaan in het midden van de ingeblikte moot vis zitten.
0,5 appels
3
Schil de appel en snij de vrucht in kwarten. Verwijder het klokhuis en snij de stukken appel eerst in dunne plakjes, vervolgens in reepjes en tenslotte in piepkleine blokjes. (brunoise)
4
Doe de stukjes appel bij de zalm.
4 stengel selder
5
Spoel de selderstengels en verwijder het loof. Gebruik een dunschiller om de taaie vezels weg te schillen. (langs de bolle zijde van de stengels)
6
Snij de selder in repen van zo’n 10 centimeter. Verander ze vervolgens in dunne reepjes, en tenslotte snij je de groente in zo klein mogelijke blokjes en doe ze in de mengschaal.
3 el Griekse yoghurt, 2 el mayonaise, 1 scheutje ketchup
7
Schep er de yoghurt en de mayonaise bij, samen met een likje ketchup.
8
Meng alle ingrediënten tot een smeuïge salade. Zoek een goed evenwicht tussen de garnituren en de hoeveelheid saus.
dragon
9
Spoel de dragon en pluk er de blaadjes af. Snipper ze in flinterdunne reepjes en meng de dragon onder de zalmsalade.
1 snuifje cayennepeper, zout
10
Meng, proef de salade en kruid ze naar smaak. Gebruik een beetje zout en een voorzichtig snuifje cayennepeper (of enkele druppels tabasco).
1 limoen
11
Rasp een deel van de zeste van de limoen in de salade. Let op, rasp enkel wat van het dunne groene laagje weg. Knijp tenslotte een beetje van het limoensap in het boterhambeleg.
De afwerking
0,5 komkommers
12
Snij een deel van de komkommer, snij er in de lengte één schijfje af zodat het stuk groente stabiel op je werkplank ligt. Snij de komkommer in lange dunne plakken. Het waterige hart gebruik je best niet. Snij de plakjes tenslotte in dunne slierten.
0,5 rode uien
13
Pel en halveer de rode ui. Snij het deel dat je nodig hebt in flinterdunne (bijna doorschijnende) halve ringen.
1 bakje tuinkers
14
Pel de afgekoelde eieren en snij ze in plakjes. Neem er ook een bakje tuinkers bij.
8 sneetjes Klein volkoren tijgerbrood - €0,99
15
Tijd om je stevige boterham op te bouwen! Neem telkens twee sneetjes (bruin) brood. Smeer op één boterham een flinke laag zalmsalade. Schik er enkele plakjes ei op, sliertjes komkommer en een beetje fijne rode ui (overdrijf niet). Leg er nog een toef tuinkers op, en eindig met de tweede snee brood.
1
Breng water aan de kook in een potje. Kook er vervolgens de eieren net-niet-hard in. Reken een kooktijd van 8 tot 9 minuten, zodat de dooier smeuïg blijft. Koel de eieren daarna af in koud water.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
2
Open het blik zalm en giet het vocht eruit. Neem een mengschaal en pluk de vis los. Kijk wel uit voor stukjes graat die doorgaan in het midden van de ingeblikte moot vis zitten.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Eieren
3
Zalm
300 g
Appels
0,5
Selder
4 stengel
Griekse yoghurt
3 el
Mayonaise
2 el
Ketchup
1 scheutje
Dragon
Cayennepeper
1 snuifje
Zout
Limoen
1
Komkommers
0,5
Rode uien
0,5
Tuinkers
1 bakje
Klein volkoren tijgerbrood - €0,99brood
8 sneetjes
Boterham met salade van zalm, selder en appel
Met dank aan de warme bakker zorgt Jeroen voor een smakelijke broodmaaltijd. We kopen een zalmsalade meestal kant-en-klaar, maar eigenlijk is het letterlijk een koud kunstje om het broodbeleg zelf te maken. Met wat appel, ei en komkommer erbij maak je er een heerlijke lunch van, voor thuis of in de boterhammendoos.Instructies
Boterham met salade van zalm, selder en appel
3 eieren
1
Breng water aan de kook in een potje. Kook er vervolgens de eieren net-niet-hard in. Reken een kooktijd van 8 tot 9 minuten, zodat de dooier smeuïg blijft. Koel de eieren daarna af in koud water.
300 g zalm
2
Open het blik zalm en giet het vocht eruit. Neem een mengschaal en pluk de vis los. Kijk wel uit voor stukjes graat die doorgaan in het midden van de ingeblikte moot vis zitten.
0,5 appels
3
Schil de appel en snij de vrucht in kwarten. Verwijder het klokhuis en snij de stukken appel eerst in dunne plakjes, vervolgens in reepjes en tenslotte in piepkleine blokjes. (brunoise)
4
Doe de stukjes appel bij de zalm.
4 stengel selder
5
Spoel de selderstengels en verwijder het loof. Gebruik een dunschiller om de taaie vezels weg te schillen. (langs de bolle zijde van de stengels)
6
Snij de selder in repen van zo’n 10 centimeter. Verander ze vervolgens in dunne reepjes, en tenslotte snij je de groente in zo klein mogelijke blokjes en doe ze in de mengschaal.
3 el Griekse yoghurt, 2 el mayonaise, 1 scheutje ketchup
7
Schep er de yoghurt en de mayonaise bij, samen met een likje ketchup.
8
Meng alle ingrediënten tot een smeuïge salade. Zoek een goed evenwicht tussen de garnituren en de hoeveelheid saus.
dragon
9
Spoel de dragon en pluk er de blaadjes af. Snipper ze in flinterdunne reepjes en meng de dragon onder de zalmsalade.
1 snuifje cayennepeper, zout
10
Meng, proef de salade en kruid ze naar smaak. Gebruik een beetje zout en een voorzichtig snuifje cayennepeper (of enkele druppels tabasco).
1 limoen
11
Rasp een deel van de zeste van de limoen in de salade. Let op, rasp enkel wat van het dunne groene laagje weg. Knijp tenslotte een beetje van het limoensap in het boterhambeleg.
De afwerking
0,5 komkommers
12
Snij een deel van de komkommer, snij er in de lengte één schijfje af zodat het stuk groente stabiel op je werkplank ligt. Snij de komkommer in lange dunne plakken. Het waterige hart gebruik je best niet. Snij de plakjes tenslotte in dunne slierten.
0,5 rode uien
13
Pel en halveer de rode ui. Snij het deel dat je nodig hebt in flinterdunne (bijna doorschijnende) halve ringen.
1 bakje tuinkers
14
Pel de afgekoelde eieren en snij ze in plakjes. Neem er ook een bakje tuinkers bij.
8 sneetjes Klein volkoren tijgerbrood - €0,99
15
Tijd om je stevige boterham op te bouwen! Neem telkens twee sneetjes (bruin) brood. Smeer op één boterham een flinke laag zalmsalade. Schik er enkele plakjes ei op, sliertjes komkommer en een beetje fijne rode ui (overdrijf niet). Leg er nog een toef tuinkers op, en eindig met de tweede snee brood.