dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Bladerdeegtaart met aubergine, tomaat en mozzarella (thumbnail)Bladerdeegtaart met aubergine, tomaat en mozzarella

Bladerdeegtaart met aubergine, tomaat en mozzarella

1u
18
100%
2.7K
Recepten

Bladerdeegtaart met aubergine, tomaat en mozzarella

Een hartige taart met ricotta en zongedroogde tomaten en een vulling van gebakken aubergines, sjalotten en kerstomaten, gegratineerd met gemalen mozzarella.
Bladerdeegtaart met aubergine, tomaat en mozzarella (thumbnail)Bladerdeegtaart met aubergine, tomaat en mozzarella

Bladerdeegtaart met aubergine, tomaat en mozzarella

1u
18
100%
2.7K
Recepten

Bladerdeegtaart met aubergine, tomaat en mozzarella

Een hartige taart met ricotta en zongedroogde tomaten en een vulling van gebakken aubergines, sjalotten en kerstomaten, gegratineerd met gemalen mozzarella.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u
Ingrediënten18
Beoordeling100%
Aantal likes2.7K

Ingrediënten

4 personen
Vel bladerdeeg rechthoekig
1
Eierdooier
1
Ricotta
200 g
Zongedroogde tomaten
1 bakje
Parmezaangeraspt
30 g
Look
1 teentje
Oregano
1 snuifje
Olijfoliefijne
1 scheutje
Aubergine
1
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Kappertjes
4 el
Balsamicogoede
1 scheutje
Kerstomaten
1 bakje
Zwarte olijvenzonder pit
4 el
Gemalen mozzarella
150 g
Gedroogde oregano
1 snuifje
Rucola
1 bosje
Basilicum
1 takje
Olijfoliefijne
1 scheutje

Benodigdheden

Hakmolen

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

200 g ricotta, 1 bakje Zongedroogde tomaten, 1 teentje Look, 30 g parmezaan (geraspt), 1 snuifje oregano, 1 scheutje olijfolie (fijne )
1
Doe de ricotta met de zongedroogde tomaten in de hakmolen, rasp er een teentje look en wat parmezaan bij, breng op smaak met oregano, olijfolie en peper en mix alles fijn.
2
Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C.
1 aubergine
3
Schil de aubergines, snijd ze in stukken en bak ze in olijfolie goudbruin.
2 Sjalotten, 4 el kappertjes, 1 scheutje balsamico (goede)
4
Snijd de sjalotten in ringen en doe ze erbij. Laat even bakken en voeg er de kappertjes aan toe, gevolgd door een flinke scheut goede balsamico, peper en zout.
1 bakje kerstomaten
5
Snijd de kerstomaten in twee en bak ze kort mee.
1 eierdooier
6
Roer de dooier met een scheutje water los.
1 vel bladerdeeg (rechthoekig)
7
Snijd twee keer een band van een goede cm van de randen van het bladerdeeg.
8
Leg het grote vel op een siliconenmatje op een ovenplaat en prik er gaatjes in.
9
Bestrijk de buitenkanten met de eierdooier en leg de banden op elkaar met telkens wat eierdooier tussen. Strijk de bovenkant van de zijkanten ook in met ei.
200 g ricotta
10
Verdeel de ricotta over het vel bladerdeeg.
4 el Zwarte olijven (zonder pit), 150 g gemalen mozzarella
11
Schep de gebakken groenten over de ricotta, strooi er olijven en gemalen mozzarella over en schuif de bakplaat 30 minuten in de oven.
1 bosje Rucola, 1 takje basilicum, 1 scheutje olijfolie (fijne), 1 snuifje gedroogde oregano
12
Werk de taart af met gedroogde oregano, rucola en basilicum.
1
Doe de ricotta met de zongedroogde tomaten in de hakmolen, rasp er een teentje look en wat parmezaan bij, breng op smaak met oregano, olijfolie en peper en mix alles fijn.
2
Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

200 g ricotta, 1 bakje Zongedroogde tomaten, 1 teentje Look, 30 g parmezaan (geraspt), 1 snuifje oregano, 1 scheutje olijfolie (fijne )
1
Doe de ricotta met de zongedroogde tomaten in de hakmolen, rasp er een teentje look en wat parmezaan bij, breng op smaak met oregano, olijfolie en peper en mix alles fijn.
2
Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C.
1 aubergine
3
Schil de aubergines, snijd ze in stukken en bak ze in olijfolie goudbruin.
2 Sjalotten, 4 el kappertjes, 1 scheutje balsamico (goede)
4
Snijd de sjalotten in ringen en doe ze erbij. Laat even bakken en voeg er de kappertjes aan toe, gevolgd door een flinke scheut goede balsamico, peper en zout.
1 bakje kerstomaten
5
Snijd de kerstomaten in twee en bak ze kort mee.
1 eierdooier
6
Roer de dooier met een scheutje water los.
1 vel bladerdeeg (rechthoekig)
7
Snijd twee keer een band van een goede cm van de randen van het bladerdeeg.
8
Leg het grote vel op een siliconenmatje op een ovenplaat en prik er gaatjes in.
9
Bestrijk de buitenkanten met de eierdooier en leg de banden op elkaar met telkens wat eierdooier tussen. Strijk de bovenkant van de zijkanten ook in met ei.
200 g ricotta
10
Verdeel de ricotta over het vel bladerdeeg.
4 el Zwarte olijven (zonder pit), 150 g gemalen mozzarella
11
Schep de gebakken groenten over de ricotta, strooi er olijven en gemalen mozzarella over en schuif de bakplaat 30 minuten in de oven.
1 bosje Rucola, 1 takje basilicum, 1 scheutje olijfolie (fijne), 1 snuifje gedroogde oregano
12
Werk de taart af met gedroogde oregano, rucola en basilicum.
1
Doe de ricotta met de zongedroogde tomaten in de hakmolen, rasp er een teentje look en wat parmezaan bij, breng op smaak met oregano, olijfolie en peper en mix alles fijn.
2
Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Bladerdeegtaart met aubergine, tomaat en mozzarella (thumbnail)Bladerdeegtaart met aubergine, tomaat en mozzarella
4 personen
1u
Ingrediënten
Vel bladerdeeg rechthoekig
1
Eierdooier
1
Ricotta
200 g
Zongedroogde tomaten
1 bakje
Parmezaangeraspt
30 g
Look
1 teentje
Oregano
1 snuifje
Olijfoliefijne
1 scheutje
Aubergine
1
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Kappertjes
4 el
Balsamicogoede
1 scheutje
Kerstomaten
1 bakje
Zwarte olijvenzonder pit
4 el
Gemalen mozzarella
150 g
Gedroogde oregano
1 snuifje
Rucola
1 bosje
Basilicum
1 takje
Olijfoliefijne
1 scheutje

Bladerdeegtaart met aubergine, tomaat en mozzarella

Een hartige taart met ricotta en zongedroogde tomaten en een vulling van gebakken aubergines, sjalotten en kerstomaten, gegratineerd met gemalen mozzarella.
Instructies
200 g ricotta, 1 bakje Zongedroogde tomaten, 1 teentje Look, 30 g parmezaan (geraspt), 1 snuifje oregano, 1 scheutje olijfolie (fijne )
1
Doe de ricotta met de zongedroogde tomaten in de hakmolen, rasp er een teentje look en wat parmezaan bij, breng op smaak met oregano, olijfolie en peper en mix alles fijn.
2
Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C.
1 aubergine
3
Schil de aubergines, snijd ze in stukken en bak ze in olijfolie goudbruin.
2 Sjalotten, 4 el kappertjes, 1 scheutje balsamico (goede)
4
Snijd de sjalotten in ringen en doe ze erbij. Laat even bakken en voeg er de kappertjes aan toe, gevolgd door een flinke scheut goede balsamico, peper en zout.
1 bakje kerstomaten
5
Snijd de kerstomaten in twee en bak ze kort mee.
1 eierdooier
6
Roer de dooier met een scheutje water los.
1 vel bladerdeeg (rechthoekig)
7
Snijd twee keer een band van een goede cm van de randen van het bladerdeeg.
8
Leg het grote vel op een siliconenmatje op een ovenplaat en prik er gaatjes in.
9
Bestrijk de buitenkanten met de eierdooier en leg de banden op elkaar met telkens wat eierdooier tussen. Strijk de bovenkant van de zijkanten ook in met ei.
200 g ricotta
10
Verdeel de ricotta over het vel bladerdeeg.
4 el Zwarte olijven (zonder pit), 150 g gemalen mozzarella
11
Schep de gebakken groenten over de ricotta, strooi er olijven en gemalen mozzarella over en schuif de bakplaat 30 minuten in de oven.
1 bosje Rucola, 1 takje basilicum, 1 scheutje olijfolie (fijne), 1 snuifje gedroogde oregano
12
Werk de taart af met gedroogde oregano, rucola en basilicum.