Instructies

4 personen
200 g ricotta, 1 bakje Zongedroogde tomaten, 1 teentje Look, 30 g parmezaan (geraspt), 1 snuifje oregano, 1 scheutje olijfolie (fijne )
1

Doe de ricotta met de zongedroogde tomaten in de hakmolen, rasp er een teentje look en wat parmezaan bij, breng op smaak met oregano, olijfolie en peper en mix alles fijn.

2

Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C.

1 aubergine
3

Schil de aubergines, snijd ze in stukken en bak ze in olijfolie goudbruin.

2 Sjalotten, 4 el kappertjes, 1 scheutje balsamico (goede)
4

Snijd de sjalotten in ringen en doe ze erbij. Laat even bakken en voeg er de kappertjes aan toe, gevolgd door een flinke scheut goede balsamico, peper en zout.

1 bakje kerstomaten
5

Snijd de kerstomaten in twee en bak ze kort mee.

1 eierdooier
6

Roer de dooier met een scheutje water los.

1 vel bladerdeeg (rechthoekig)
7

Snijd twee keer een band van een goede cm van de randen van het bladerdeeg.

8

Leg het grote vel op een siliconenmatje op een ovenplaat en prik er gaatjes in.

9

Bestrijk de buitenkanten met de eierdooier en leg de banden op elkaar met telkens wat eierdooier tussen. Strijk de bovenkant van de zijkanten ook in met ei.

200 g ricotta
10

Verdeel de ricotta over het vel bladerdeeg.

4 el Zwarte olijven (zonder pit), 150 g gemalen mozzarella
11

Schep de gebakken groenten over de ricotta, strooi er olijven en gemalen mozzarella over en schuif de bakplaat 30 minuten in de oven.

1 bosje Rucola, 1 takje basilicum, 1 scheutje olijfolie (fijne), 1 snuifje gedroogde oregano
12

Werk de taart af met gedroogde oregano, rucola en basilicum.