dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Salade met Griekse pasta en gegrilde paprika (thumbnail)Salade met Griekse pasta en gegrilde paprika

Salade met Griekse pasta en gegrilde paprika

40m
12
-
7K
Recepten

Salade met Griekse pasta en gegrilde paprika

Zomertijd is saladetijd, en een slaatje hoef je zeker niet altijd met vlees of vis te maken. Bij warm weer hebben veel mensen behoefte aan licht verteerbare kost. Deze salade met Griekse pasta (da's ook weer eens iets anders) kan daar perfect voor dienen.
Salade met Griekse pasta en gegrilde paprika (thumbnail)Salade met Griekse pasta en gegrilde paprika

Salade met Griekse pasta en gegrilde paprika

40m
12
-
7K
Recepten

Salade met Griekse pasta en gegrilde paprika

Zomertijd is saladetijd, en een slaatje hoef je zeker niet altijd met vlees of vis te maken. Bij warm weer hebben veel mensen behoefte aan licht verteerbare kost. Deze salade met Griekse pasta (da's ook weer eens iets anders) kan daar perfect voor dienen.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten12
Beoordeling-
Aantal likes7K

Ingrediënten

4 personen
Rode paprika's
3
Zwarte olijven
150 g
Griekse pasta
250 g
Feta
150 g
Rucola
100 g
Artisjokken
200 g
Rode ui
1
Tijm
Sherry-azijn
Olijfolie
Peper
Zout
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Salade met Griekse pasta en gegrilde paprika

3 rode paprika's, 150 g Zwarte olijven, 250 g Griekse pasta, 150 g feta, 100 g Rucola, 200 g artisjokken, 1 rode ui, tijm, sherry-azijn, olijfolie, peper, zout
1
Schil de paprika’s met een dunschiller. Verwijder de zaadlijsten en snij elke paprika in 2 of 4 gelijke stukken. Verhit ondertussen de grillpan op een hoog vuur.
2
Neem een schaal en schenk er een scheutje olijfolie in. Wentel de stukken paprika in de olie en gril ze in de hete pan. Draai de partjes na enkele minuten een kwartslag, zodat je een mooi ruitjespatroon krijgt.
3
Verwarm de oven voor op 180°C.
4
Neem een ovenschaal en leg er de gegrilde paprika’s in. Strooi enkele takjes verse tijm over de groente. Sprenkel wat olijfolie over de schotel en zet de schaal 10 tot 15 minuten in de hete oven. Laat de paprika’s nadien afkoelen.
5
Breng intussen een pot water aan de kook en voeg een snuifje zout toe. Gaar de pasta zoals aangegeven op de verpakking. (Let op: het duurt meestal wat langer voor Griekse pasta gaar is.)
6
Pel en halveer de rode uit. Snij de ui in heel fijne halve ringen. Maak de ringen los en doe ze in een ruime mengschaal.
7
Hak de zwarte olijven grof. Verwijder vooraf de pitten als dat nodig is.
8
Snij de opgelegde artisjokharten in partjes. De olie heb je niet nodig. Snij ook de stukken paprika in grove stukken. Strooi de stukjes artisjok en paprika in de mengschaal.
9
Giet de gare pasta af en koel ze af onder koud stromend water.
10
Snij of breek de feta in hapklare stukjes. Strooi ze in de mengschaal.
11
Spoel de blaadjes rucola en laat ze uitlekken.
12
Giet de afgekoelde pasta in de mengschaal, voeg de rucola toe en meng alles. Schenk wat olijfolie bij de salade en een scheutje sherryazijn.
13
Kruid de salade naar smaak met wat peper en zout. Meng alles voorzichtig en serveer.
1
Schil de paprika’s met een dunschiller. Verwijder de zaadlijsten en snij elke paprika in 2 of 4 gelijke stukken. Verhit ondertussen de grillpan op een hoog vuur.
2
Neem een schaal en schenk er een scheutje olijfolie in. Wentel de stukken paprika in de olie en gril ze in de hete pan. Draai de partjes na enkele minuten een kwartslag, zodat je een mooi ruitjespatroon krijgt.

Instructies

Salade met Griekse pasta en gegrilde paprika

3 rode paprika's, 150 g Zwarte olijven, 250 g Griekse pasta, 150 g feta, 100 g Rucola, 200 g artisjokken, 1 rode ui, tijm, sherry-azijn, olijfolie, peper, zout
1
Schil de paprika’s met een dunschiller. Verwijder de zaadlijsten en snij elke paprika in 2 of 4 gelijke stukken. Verhit ondertussen de grillpan op een hoog vuur.
2
Neem een schaal en schenk er een scheutje olijfolie in. Wentel de stukken paprika in de olie en gril ze in de hete pan. Draai de partjes na enkele minuten een kwartslag, zodat je een mooi ruitjespatroon krijgt.
3
Verwarm de oven voor op 180°C.
4
Neem een ovenschaal en leg er de gegrilde paprika’s in. Strooi enkele takjes verse tijm over de groente. Sprenkel wat olijfolie over de schotel en zet de schaal 10 tot 15 minuten in de hete oven. Laat de paprika’s nadien afkoelen.
5
Breng intussen een pot water aan de kook en voeg een snuifje zout toe. Gaar de pasta zoals aangegeven op de verpakking. (Let op: het duurt meestal wat langer voor Griekse pasta gaar is.)
6
Pel en halveer de rode uit. Snij de ui in heel fijne halve ringen. Maak de ringen los en doe ze in een ruime mengschaal.
7
Hak de zwarte olijven grof. Verwijder vooraf de pitten als dat nodig is.
8
Snij de opgelegde artisjokharten in partjes. De olie heb je niet nodig. Snij ook de stukken paprika in grove stukken. Strooi de stukjes artisjok en paprika in de mengschaal.
9
Giet de gare pasta af en koel ze af onder koud stromend water.
10
Snij of breek de feta in hapklare stukjes. Strooi ze in de mengschaal.
11
Spoel de blaadjes rucola en laat ze uitlekken.
12
Giet de afgekoelde pasta in de mengschaal, voeg de rucola toe en meng alles. Schenk wat olijfolie bij de salade en een scheutje sherryazijn.
13
Kruid de salade naar smaak met wat peper en zout. Meng alles voorzichtig en serveer.
1
Schil de paprika’s met een dunschiller. Verwijder de zaadlijsten en snij elke paprika in 2 of 4 gelijke stukken. Verhit ondertussen de grillpan op een hoog vuur.
2
Neem een schaal en schenk er een scheutje olijfolie in. Wentel de stukken paprika in de olie en gril ze in de hete pan. Draai de partjes na enkele minuten een kwartslag, zodat je een mooi ruitjespatroon krijgt.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Salade met Griekse pasta en gegrilde paprika (thumbnail)Salade met Griekse pasta en gegrilde paprika
4 personen
40m
Ingrediënten
Rode paprika's
3
Zwarte olijven
150 g
Griekse pasta
250 g
Feta
150 g
Rucola
100 g
Artisjokken
200 g
Rode ui
1
Tijm
Sherry-azijn
Olijfolie
Peper
Zout

Salade met Griekse pasta en gegrilde paprika

Zomertijd is saladetijd, en een slaatje hoef je zeker niet altijd met vlees of vis te maken. Bij warm weer hebben veel mensen behoefte aan licht verteerbare kost. Deze salade met Griekse pasta (da's ook weer eens iets anders) kan daar perfect voor dienen.
Instructies

Salade met Griekse pasta en gegrilde paprika

3 rode paprika's, 150 g Zwarte olijven, 250 g Griekse pasta, 150 g feta, 100 g Rucola, 200 g artisjokken, 1 rode ui, tijm, sherry-azijn, olijfolie, peper, zout
1
Schil de paprika’s met een dunschiller. Verwijder de zaadlijsten en snij elke paprika in 2 of 4 gelijke stukken. Verhit ondertussen de grillpan op een hoog vuur.
2
Neem een schaal en schenk er een scheutje olijfolie in. Wentel de stukken paprika in de olie en gril ze in de hete pan. Draai de partjes na enkele minuten een kwartslag, zodat je een mooi ruitjespatroon krijgt.
3
Verwarm de oven voor op 180°C.
4
Neem een ovenschaal en leg er de gegrilde paprika’s in. Strooi enkele takjes verse tijm over de groente. Sprenkel wat olijfolie over de schotel en zet de schaal 10 tot 15 minuten in de hete oven. Laat de paprika’s nadien afkoelen.
5
Breng intussen een pot water aan de kook en voeg een snuifje zout toe. Gaar de pasta zoals aangegeven op de verpakking. (Let op: het duurt meestal wat langer voor Griekse pasta gaar is.)
6
Pel en halveer de rode uit. Snij de ui in heel fijne halve ringen. Maak de ringen los en doe ze in een ruime mengschaal.
7
Hak de zwarte olijven grof. Verwijder vooraf de pitten als dat nodig is.
8
Snij de opgelegde artisjokharten in partjes. De olie heb je niet nodig. Snij ook de stukken paprika in grove stukken. Strooi de stukjes artisjok en paprika in de mengschaal.
9
Giet de gare pasta af en koel ze af onder koud stromend water.
10
Snij of breek de feta in hapklare stukjes. Strooi ze in de mengschaal.
11
Spoel de blaadjes rucola en laat ze uitlekken.
12
Giet de afgekoelde pasta in de mengschaal, voeg de rucola toe en meng alles. Schenk wat olijfolie bij de salade en een scheutje sherryazijn.
13
Kruid de salade naar smaak met wat peper en zout. Meng alles voorzichtig en serveer.