Gevulde omelet met nasi en tijgergarnalen
Gevulde omelet met nasi en tijgergarnalen
Gevulde omelet met nasi en tijgergarnalen
Gevulde omelet met nasi en tijgergarnalen
Ingrediënten
4 personen
Scampi
600 g
Rijst
200 g
Enokichampignons
1 pakje
Arachideolie
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Peper
Zout
Chinese kolen
0,25
Trassie
1 een flinke eetlepel
Sambal
1 tl
Sojabonen
200 g
Eieren
6
Melk
1 scheutje
Vissaus
Sriracha
Koriander
Benodigdheden
Een rasp, een wok
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
600 g scampi
1
Pel de scampi en verwijder het darmkanaal. Bewaar de scampi in een kommetje en de pantsers in een ander kommetje. Zet ze even aan de kant.
200 g rijst
2
Kook de rijst gaar zoals vermeld staat op de verpakking.
1 pakje enokichampignons
3
Verwijder het achterste deel van de enokichampignons en maak ze los. Zet de champignons even aan de kant in een kommetje.
arachideolie
4
Laat een flinke scheut arachideolie heet worden in een wok.
2 ajuinen, 2 teentjes Look
5
Pel de uien en de look.
6
Bak de pantsers van de scampi in de arachideolie voor extra smaak. Snipper intussen de uien fijn en schil de gember.
peper, zout
7
Haal de pantsers uit de pan. Bak er de scampi kort en hevig in aan. Kruid ze met peper en zout.
8
Giet de rijst af wanneer hij gaar is en laat hem uitlekken.
9
Haal de scampi uit de olie en houd ze even apart. Ze hoeven nog niet volledig gaar te zijn.
10
Bak de fijngesnipperde ajuin in de geparfumeerde arachideolie. Rasp er de teentjes look en de duim gember bij.
0,25 Chinese kolen
11
Spoel de bladeren van de Chinese kool onder water en snijd hem fijn.
1 een flinke eetlepel trassie, 1 tl sambal
12
Doe de trassie en de sambal bij de groenten in de wok en laat even meebakken.
200 g sojabonen
13
Voeg er de fijngesneden Chinese kool aan toe, gevolgd door de gare rijst en de sojaboontjes. Meng alles onder elkaar.
6 eieren, 1 scheutje melk, Vissaus, sriracha
14
Kluts de eieren met een scheutje melk. Voeg er de vissaus en de sriracha naar eigen smaak aan toe.
15
Voeg tenslotte de scampi opnieuw toe aan de nasi in de wok.
arachideolie
16
Zet een andere pan met een scheutje arachideolie op het vuur.
17
Bak dunne omeletten van de eieren in de pan.
18
Vul iedere omelet met de nasi door er één helft mee te bedekken en de omelet vervolgens dicht te plooien. Herhaal deze stap tot het eiermengsel volledig is opgebruikt.
koriander
19
Werk het geheel af met de enoki champignons en wat pluksels koriander.
600 g scampi
1
Pel de scampi en verwijder het darmkanaal. Bewaar de scampi in een kommetje en de pantsers in een ander kommetje. Zet ze even aan de kant.
200 g rijst
2
Kook de rijst gaar zoals vermeld staat op de verpakking.
1 pakje enokichampignons
3
Verwijder het achterste deel van de enokichampignons en maak ze los. Zet de champignons even aan de kant in een kommetje.
arachideolie
4
Laat een flinke scheut arachideolie heet worden in een wok.
2 ajuinen, 2 teentjes Look
5
Pel de uien en de look.
6
Bak de pantsers van de scampi in de arachideolie voor extra smaak. Snipper intussen de uien fijn en schil de gember.
peper, zout
7
Haal de pantsers uit de pan. Bak er de scampi kort en hevig in aan. Kruid ze met peper en zout.
8
Giet de rijst af wanneer hij gaar is en laat hem uitlekken.
9
Haal de scampi uit de olie en houd ze even apart. Ze hoeven nog niet volledig gaar te zijn.
10
Bak de fijngesnipperde ajuin in de geparfumeerde arachideolie. Rasp er de teentjes look en de duim gember bij.
0,25 Chinese kolen
11
Spoel de bladeren van de Chinese kool onder water en snijd hem fijn.
1 een flinke eetlepel trassie, 1 tl sambal
12
Doe de trassie en de sambal bij de groenten in de wok en laat even meebakken.
200 g sojabonen
13
Voeg er de fijngesneden Chinese kool aan toe, gevolgd door de gare rijst en de sojaboontjes. Meng alles onder elkaar.
6 eieren, 1 scheutje melk, Vissaus, sriracha
14
Kluts de eieren met een scheutje melk. Voeg er de vissaus en de sriracha naar eigen smaak aan toe.
15
Voeg tenslotte de scampi opnieuw toe aan de nasi in de wok.
arachideolie
16
Zet een andere pan met een scheutje arachideolie op het vuur.
17
Bak dunne omeletten van de eieren in de pan.
18
Vul iedere omelet met de nasi door er één helft mee te bedekken en de omelet vervolgens dicht te plooien. Herhaal deze stap tot het eiermengsel volledig is opgebruikt.
koriander
19
Werk het geheel af met de enoki champignons en wat pluksels koriander.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Scampi
600 g
Rijst
200 g
Enokichampignons
1 pakje
Arachideolie
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Peper
Zout
Chinese kolen
0,25
Trassie
1 een flinke eetlepel
Sambal
1 tl
Sojabonen
200 g
Eieren
6
Melk
1 scheutje
Vissaus
Sriracha
Koriander
Gevulde omelet met nasi en tijgergarnalen
Deze omelet op Aziatische wijze is een echte smaakbom. Maak het gerecht af door de nasi en gebakken tijgergarnalen te serveren als vulling van een kruidige omelet. Laat je niet afschrikken door de geur van de trassie, ook wel bekend als garnalenpasta. Het is een geweldige smaakmaker die zeker niet mag ontbreken in dit gerecht.Instructies
600 g scampi
1
Pel de scampi en verwijder het darmkanaal. Bewaar de scampi in een kommetje en de pantsers in een ander kommetje. Zet ze even aan de kant.
200 g rijst
2
Kook de rijst gaar zoals vermeld staat op de verpakking.
1 pakje enokichampignons
3
Verwijder het achterste deel van de enokichampignons en maak ze los. Zet de champignons even aan de kant in een kommetje.
arachideolie
4
Laat een flinke scheut arachideolie heet worden in een wok.
2 ajuinen, 2 teentjes Look
5
Pel de uien en de look.
6
Bak de pantsers van de scampi in de arachideolie voor extra smaak. Snipper intussen de uien fijn en schil de gember.
peper, zout
7
Haal de pantsers uit de pan. Bak er de scampi kort en hevig in aan. Kruid ze met peper en zout.
8
Giet de rijst af wanneer hij gaar is en laat hem uitlekken.
9
Haal de scampi uit de olie en houd ze even apart. Ze hoeven nog niet volledig gaar te zijn.
10
Bak de fijngesnipperde ajuin in de geparfumeerde arachideolie. Rasp er de teentjes look en de duim gember bij.
0,25 Chinese kolen
11
Spoel de bladeren van de Chinese kool onder water en snijd hem fijn.
1 een flinke eetlepel trassie, 1 tl sambal
12
Doe de trassie en de sambal bij de groenten in de wok en laat even meebakken.
200 g sojabonen
13
Voeg er de fijngesneden Chinese kool aan toe, gevolgd door de gare rijst en de sojaboontjes. Meng alles onder elkaar.
6 eieren, 1 scheutje melk, Vissaus, sriracha
14
Kluts de eieren met een scheutje melk. Voeg er de vissaus en de sriracha naar eigen smaak aan toe.
15
Voeg tenslotte de scampi opnieuw toe aan de nasi in de wok.
arachideolie
16
Zet een andere pan met een scheutje arachideolie op het vuur.
17
Bak dunne omeletten van de eieren in de pan.
18
Vul iedere omelet met de nasi door er één helft mee te bedekken en de omelet vervolgens dicht te plooien. Herhaal deze stap tot het eiermengsel volledig is opgebruikt.
koriander
19
Werk het geheel af met de enoki champignons en wat pluksels koriander.