dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Macaroni met zalm, spinazie en kaassaus (thumbnail)Macaroni met zalm, spinazie en kaassaus

Macaroni met zalm, spinazie en kaassaus

50m
13
95%
3.3K
Recepten

Macaroni met zalm, spinazie en kaassaus

Als kind was Jeroen niet zo’n grote fan van vis, zijn zoon Georges is dat wel. Zelfs op de meest feestelijke avond van het jaar is hij dolgelukkig met een bord macaroni gevuld met zalm, spinazie en veel kaassaus. Een goudbruin gegratineerd kaaskorstje maakt het helemaal af.
Macaroni met zalm, spinazie en kaassaus (thumbnail)Macaroni met zalm, spinazie en kaassaus

Macaroni met zalm, spinazie en kaassaus

50m
13
95%
3.3K
Recepten

Macaroni met zalm, spinazie en kaassaus

Als kind was Jeroen niet zo’n grote fan van vis, zijn zoon Georges is dat wel. Zelfs op de meest feestelijke avond van het jaar is hij dolgelukkig met een bord macaroni gevuld met zalm, spinazie en veel kaassaus. Een goudbruin gegratineerd kaaskorstje maakt het helemaal af.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd50m
Ingrediënten13
Beoordeling95%
Aantal likes3.3K

Ingrediënten

4 personen
Spinazie
500 g
Zalm
300 g
Peper
Zout
Boter
Boter
40 g
Water
1 scheutje
Look
1 teentje
Bloem
60 g
Macaroni
500 g
Melk
0,5 l
Mosterd
1 tl
Citroenen
0,5
Gemalen kaas
300 g

Benodigdheden

Blender, een vergiet, een garde, een ovenschaal, een blender

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

500 g spinazie
1
Was de spinazie en verwijder de harde steeltjes. Laat uitlekken in een vergiet.
300 g zalm, peper, zout, boter, 1 scheutje Water
2
Neem een hoge pan om de zalm te pocheren. Doe er een klont boter en een scheutje water in. Verwarm het mengsel en leg de zalm erin. Kruid met peper en zout. Laat de vis een kleine 10 minuten pruttelen onder deksel op een zacht vuur.
boter
3
Snijd de spinazie in kleinere stukken. Smelt een klontje boter in een hoge pan of kookpot en stoof er de spinazie in.
1 teentje Look, peper, zout
4
Kneus en pel de knoflook. Snijd de teen fijn en roer de look onder de spinazie. Kruid met peper en zout.
60 g bloem, 40 g boter
5
Maak de roux voor de kaassaus. Verhit de boter in een kookpot en roer er de bloem doorheen. Roer met de garde tot je een roux krijgt die naar koekjes ruikt.
6
Doe de gestoofde spinazie in de blender en mix.
500 g macaroni
7
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
0,5 l melk
8
Schenk de melk bij de roux. Blijf geduldig doorroeren met een garde tot de saus pruttelt en bindt tot een gladde saus.
9
Schep de gare zalm op een bord en giet ook het (gezeefde) pocheervocht bij de saus.
peper, zout, 1 tl mosterd, 0,5 citroenen
10
Proef en breng de saus op smaak met peper, zout, mosterd en citroensap. Het zuur geeft de saus een extra dimensie.
300 g gemalen kaas
11
Roer de gemalen kaas door de saus. Hou wat kaas apart voor de afwerking.
12
Giet de pasta af en laat uitlekken. Meng de macaroni met de spinazie en de fijngeprakte zalm. Roer er de kaassaus door.
13
Doe alles in een ovenschaal. Strooi er de apart gehouden kaas over.
14
Zet de ovengrill op. Schuif de schotel onder de grill tot de kaas een goudbruin kleurtje krijgt.
1
Was de spinazie en verwijder de harde steeltjes. Laat uitlekken in een vergiet.
2
Neem een hoge pan om de zalm te pocheren. Doe er een klont boter en een scheutje water in. Verwarm het mengsel en leg de zalm erin. Kruid met peper en zout. Laat de vis een kleine 10 minuten pruttelen onder deksel op een zacht vuur.

Instructies

500 g spinazie
1
Was de spinazie en verwijder de harde steeltjes. Laat uitlekken in een vergiet.
300 g zalm, peper, zout, boter, 1 scheutje Water
2
Neem een hoge pan om de zalm te pocheren. Doe er een klont boter en een scheutje water in. Verwarm het mengsel en leg de zalm erin. Kruid met peper en zout. Laat de vis een kleine 10 minuten pruttelen onder deksel op een zacht vuur.
boter
3
Snijd de spinazie in kleinere stukken. Smelt een klontje boter in een hoge pan of kookpot en stoof er de spinazie in.
1 teentje Look, peper, zout
4
Kneus en pel de knoflook. Snijd de teen fijn en roer de look onder de spinazie. Kruid met peper en zout.
60 g bloem, 40 g boter
5
Maak de roux voor de kaassaus. Verhit de boter in een kookpot en roer er de bloem doorheen. Roer met de garde tot je een roux krijgt die naar koekjes ruikt.
6
Doe de gestoofde spinazie in de blender en mix.
500 g macaroni
7
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
0,5 l melk
8
Schenk de melk bij de roux. Blijf geduldig doorroeren met een garde tot de saus pruttelt en bindt tot een gladde saus.
9
Schep de gare zalm op een bord en giet ook het (gezeefde) pocheervocht bij de saus.
peper, zout, 1 tl mosterd, 0,5 citroenen
10
Proef en breng de saus op smaak met peper, zout, mosterd en citroensap. Het zuur geeft de saus een extra dimensie.
300 g gemalen kaas
11
Roer de gemalen kaas door de saus. Hou wat kaas apart voor de afwerking.
12
Giet de pasta af en laat uitlekken. Meng de macaroni met de spinazie en de fijngeprakte zalm. Roer er de kaassaus door.
13
Doe alles in een ovenschaal. Strooi er de apart gehouden kaas over.
14
Zet de ovengrill op. Schuif de schotel onder de grill tot de kaas een goudbruin kleurtje krijgt.
1
Was de spinazie en verwijder de harde steeltjes. Laat uitlekken in een vergiet.
2
Neem een hoge pan om de zalm te pocheren. Doe er een klont boter en een scheutje water in. Verwarm het mengsel en leg de zalm erin. Kruid met peper en zout. Laat de vis een kleine 10 minuten pruttelen onder deksel op een zacht vuur.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Macaroni met zalm, spinazie en kaassaus (thumbnail)Macaroni met zalm, spinazie en kaassaus
4 personen
50m
Ingrediënten
Spinazie
500 g
Zalm
300 g
Peper
Zout
Boter
Boter
40 g
Water
1 scheutje
Look
1 teentje
Bloem
60 g
Macaroni
500 g
Melk
0,5 l
Mosterd
1 tl
Citroenen
0,5
Gemalen kaas
300 g

Macaroni met zalm, spinazie en kaassaus

Als kind was Jeroen niet zo’n grote fan van vis, zijn zoon Georges is dat wel. Zelfs op de meest feestelijke avond van het jaar is hij dolgelukkig met een bord macaroni gevuld met zalm, spinazie en veel kaassaus. Een goudbruin gegratineerd kaaskorstje maakt het helemaal af.
Instructies
500 g spinazie
1
Was de spinazie en verwijder de harde steeltjes. Laat uitlekken in een vergiet.
300 g zalm, peper, zout, boter, 1 scheutje Water
2
Neem een hoge pan om de zalm te pocheren. Doe er een klont boter en een scheutje water in. Verwarm het mengsel en leg de zalm erin. Kruid met peper en zout. Laat de vis een kleine 10 minuten pruttelen onder deksel op een zacht vuur.
boter
3
Snijd de spinazie in kleinere stukken. Smelt een klontje boter in een hoge pan of kookpot en stoof er de spinazie in.
1 teentje Look, peper, zout
4
Kneus en pel de knoflook. Snijd de teen fijn en roer de look onder de spinazie. Kruid met peper en zout.
60 g bloem, 40 g boter
5
Maak de roux voor de kaassaus. Verhit de boter in een kookpot en roer er de bloem doorheen. Roer met de garde tot je een roux krijgt die naar koekjes ruikt.
6
Doe de gestoofde spinazie in de blender en mix.
500 g macaroni
7
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
0,5 l melk
8
Schenk de melk bij de roux. Blijf geduldig doorroeren met een garde tot de saus pruttelt en bindt tot een gladde saus.
9
Schep de gare zalm op een bord en giet ook het (gezeefde) pocheervocht bij de saus.
peper, zout, 1 tl mosterd, 0,5 citroenen
10
Proef en breng de saus op smaak met peper, zout, mosterd en citroensap. Het zuur geeft de saus een extra dimensie.
300 g gemalen kaas
11
Roer de gemalen kaas door de saus. Hou wat kaas apart voor de afwerking.
12
Giet de pasta af en laat uitlekken. Meng de macaroni met de spinazie en de fijngeprakte zalm. Roer er de kaassaus door.
13
Doe alles in een ovenschaal. Strooi er de apart gehouden kaas over.
14
Zet de ovengrill op. Schuif de schotel onder de grill tot de kaas een goudbruin kleurtje krijgt.