Caldo Verde
Caldo Verde
Caldo Verde
Caldo Verde
Ingrediënten
4 personen
Boerenkool
1
Olijfolie
Chorizoworst
6
Ajuinen
2
Look
5 teentjes
Aardappelen
3
Groentebouillon
2 l
Peper
Zout
Tijm
Rozemarijn
Laurierblaadjes
2
Bicarbonaat
1 snuifje
Zuurdesembrood
2 sneetjes
Benodigdheden
Een blender
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1 boerenkool
1
Trek de bladeren van de boerenkool en verwijder de harde nerven. Scheur de bladeren in stukken en spoel ze onder koud stromend water.
olijfolie, 6 chorizoworst
2
Laat een scheut olijfolie heet worden in een pot. Snijd de chorizo in schijven en bak ze bruin in de olie.
2 ajuinen, 4 teentjes Look
3
Pel en snijd de uien grof. Haal de gebakken chorizo uit de pot en laat de uien stoven in dezelfde pot. Plet de look en laat meestoven met de uien.
3 aardappelen
4
Schil de aardappelen, snij ze in grove stukken en voeg ze toe aan de stovende groenten.
5
Snij ⅔ van de boerenkool grof en voeg toe aan de stovende groenten.
2 l groentebouillon, peper, zout
6
Blus het geheel met de groentebouillon en kruid met peper en zout.
tijm, rozemarijn, 2 laurierblaadjes
7
Voeg er een bouquet garni van tijm, rozemarijn en laurier aan toe.
8
Breng de soep aan de kook en laat ze een half uur tot drie kwartier goed doorkoken, tot alle groenten gaar en zacht zijn.
9
Snipper de rest van de boerenkool heel fijn.
1 snuifje bicarbonaat
10
Kook de boerenkool gaar in water met een snuifje bicarbonaat.
olijfolie, 1 teentje Look, 2 sneetjes Zuurdesembrood
11
Doe een scheutje olijfolie en een klontje boter in een hete pan. Voeg er een teentje look aan toe. Snijd het zuurdesembrood in dobbelstenen en bak ze krokant in de pan. Laat ze nadien even uitlekken.
12
Giet de rest van de boerenkool af wanneer ze gaar is en spoel onder koud water.
13
Haal de tijm, de rozemarijn en de laurier uit de soep wanneer alle groenten gaar zijn en zet de mixer erin. Mix de soep glad en breng ze op smaak met peper en zout.
14
Voeg de fijngesneden boerenkool en de gebakken chorizo eraan toe.
15
Serveer de soep met de krokante korstjes.
1 boerenkool
1
Trek de bladeren van de boerenkool en verwijder de harde nerven. Scheur de bladeren in stukken en spoel ze onder koud stromend water.
olijfolie, 6 chorizoworst
2
Laat een scheut olijfolie heet worden in een pot. Snijd de chorizo in schijven en bak ze bruin in de olie.
2 ajuinen, 4 teentjes Look
3
Pel en snijd de uien grof. Haal de gebakken chorizo uit de pot en laat de uien stoven in dezelfde pot. Plet de look en laat meestoven met de uien.
3 aardappelen
4
Schil de aardappelen, snij ze in grove stukken en voeg ze toe aan de stovende groenten.
5
Snij ⅔ van de boerenkool grof en voeg toe aan de stovende groenten.
2 l groentebouillon, peper, zout
6
Blus het geheel met de groentebouillon en kruid met peper en zout.
tijm, rozemarijn, 2 laurierblaadjes
7
Voeg er een bouquet garni van tijm, rozemarijn en laurier aan toe.
8
Breng de soep aan de kook en laat ze een half uur tot drie kwartier goed doorkoken, tot alle groenten gaar en zacht zijn.
9
Snipper de rest van de boerenkool heel fijn.
1 snuifje bicarbonaat
10
Kook de boerenkool gaar in water met een snuifje bicarbonaat.
olijfolie, 1 teentje Look, 2 sneetjes Zuurdesembrood
11
Doe een scheutje olijfolie en een klontje boter in een hete pan. Voeg er een teentje look aan toe. Snijd het zuurdesembrood in dobbelstenen en bak ze krokant in de pan. Laat ze nadien even uitlekken.
12
Giet de rest van de boerenkool af wanneer ze gaar is en spoel onder koud water.
13
Haal de tijm, de rozemarijn en de laurier uit de soep wanneer alle groenten gaar zijn en zet de mixer erin. Mix de soep glad en breng ze op smaak met peper en zout.
14
Voeg de fijngesneden boerenkool en de gebakken chorizo eraan toe.
15
Serveer de soep met de krokante korstjes.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Boerenkool
1
Olijfolie
Chorizoworst
6
Ajuinen
2
Look
5 teentjes
Aardappelen
3
Groentebouillon
2 l
Peper
Zout
Tijm
Rozemarijn
Laurierblaadjes
2
Bicarbonaat
1 snuifje
Zuurdesembrood
2 sneetjes
Caldo Verde
Een zijdezachte Portugese soep op basis van boerenkool met knapperig gebakken chorizo als garnituur.Instructies
1 boerenkool
1
Trek de bladeren van de boerenkool en verwijder de harde nerven. Scheur de bladeren in stukken en spoel ze onder koud stromend water.
olijfolie, 6 chorizoworst
2
Laat een scheut olijfolie heet worden in een pot. Snijd de chorizo in schijven en bak ze bruin in de olie.
2 ajuinen, 4 teentjes Look
3
Pel en snijd de uien grof. Haal de gebakken chorizo uit de pot en laat de uien stoven in dezelfde pot. Plet de look en laat meestoven met de uien.
3 aardappelen
4
Schil de aardappelen, snij ze in grove stukken en voeg ze toe aan de stovende groenten.
5
Snij ⅔ van de boerenkool grof en voeg toe aan de stovende groenten.
2 l groentebouillon, peper, zout
6
Blus het geheel met de groentebouillon en kruid met peper en zout.
tijm, rozemarijn, 2 laurierblaadjes
7
Voeg er een bouquet garni van tijm, rozemarijn en laurier aan toe.
8
Breng de soep aan de kook en laat ze een half uur tot drie kwartier goed doorkoken, tot alle groenten gaar en zacht zijn.
9
Snipper de rest van de boerenkool heel fijn.
1 snuifje bicarbonaat
10
Kook de boerenkool gaar in water met een snuifje bicarbonaat.
olijfolie, 1 teentje Look, 2 sneetjes Zuurdesembrood
11
Doe een scheutje olijfolie en een klontje boter in een hete pan. Voeg er een teentje look aan toe. Snijd het zuurdesembrood in dobbelstenen en bak ze krokant in de pan. Laat ze nadien even uitlekken.
12
Giet de rest van de boerenkool af wanneer ze gaar is en spoel onder koud water.
13
Haal de tijm, de rozemarijn en de laurier uit de soep wanneer alle groenten gaar zijn en zet de mixer erin. Mix de soep glad en breng ze op smaak met peper en zout.
14
Voeg de fijngesneden boerenkool en de gebakken chorizo eraan toe.
15
Serveer de soep met de krokante korstjes.