Aardappelsoep met kaviaar van kabeljauw en toast met gerookte paling en ei
Aardappelsoep met kaviaar van kabeljauw en toast met gerookte paling en ei
Aardappelsoep met kaviaar van kabeljauw en toast met gerookte paling en ei
Aardappelsoep met kaviaar van kabeljauw en toast met gerookte paling en ei
Ingrediënten
4 personen
Ajuinen
4
Boter
2 een klont
Aardappelen
1.500 g
Look
2 teentjes
Kaviaar van kabeljauw
1 el
Ansjovisfilets
6
Laurierblaadjes
3
Peper
Zout
Eieren
4
Gerookte paling
400 g
Citroensap
Zure room
1 een flinke eetlepel
Room
0,15 l
Beschuitenbv, crisp rolls
Tuinkers
1 een toefje
Bieslook
Benodigdheden
Blender, blender
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De aardappelsoep
4 ajuinen, 1 een klont boter
1
Pel de uien en snijd ze grof. Laat een flinke klont boter smelten in een grote pot. Stoof drie vierde van de gesneden uien aan in de boter. Hou de rest apart.
1.500 g aardappelen
2
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en stoof ze mee aan.
2 teentjes Look, 1 el kaviaar van kabeljauw, 6 ansjovisfilets
3
Pel en plet de look en voeg hem toe. Voeg de kaviaar van kabeljauw en de fijngesneden ansjovis toe en laat het geheel even stoven.
3 laurierblaadjes, peper, zout
4
Zet de aardappelen en de groenten onder water en breng de soep aan de kook. Voeg de laurierblaadjes nog toe en kruid met peper.
De salade met paling
4 eieren
5
Kook de eieren in 9 minuten hard en laat ze afkoelen onder koud water.
1 een klont boter
6
Zet een pan op het vuur en laat er een klontje boter in smelten.
peper, zout
7
Snijd de overige ui in slierten en bak ze goudbruin. Kruid de gebakken ui met peper en zout. Hou opzij als garnituur voor in de soep.
400 g gerookte paling
8
Snijd de gerookte paling in twee. Ga verder met het staartstuk en doe het vel van de vis. Snijd het staartstuk fijn.
peper, citroensap, 1 een flinke eetlepel Zure room
9
Pel de eieren en plet ze met een vork. Meng ze met de fijngesneden paling. Meng er de zure room onder en breng het geheel op smaak met peper en citroensap.
Afwerking
0,15 l Room
10
Meng de room onder de soep en breng ze weer aan de kook.
11
Haal de laurier uit de soep wanneer de aardappelen gaar zijn en schep de hete soep in de blender. Mix de soep glad en breng ze op smaak met wat extra peper en zout (indien nodig). Giet ze terug in de pot.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
12
Ontvel de overige gerookte paling en snijd in stukjes.
beschuiten, 1 een toefje tuinkers
13
Neem de crisp rolls, bedek ze met een goede lepel van de gerookte palingsalade en werk af met een toefje tuinkers.
Bieslook
14
Snipper de bieslook fijn.
15
Schep de romige soep in een diepe kom en werk af met wat stukjes gerookte paling, de gebakken ui en fijngesnipperde bieslook. Serveer de crisp rolls en de gerookte palingsalade erbij.
De aardappelsoep
4 ajuinen, 1 een klont boter
1
Pel de uien en snijd ze grof. Laat een flinke klont boter smelten in een grote pot. Stoof drie vierde van de gesneden uien aan in de boter. Hou de rest apart.
1.500 g aardappelen
2
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en stoof ze mee aan.
2 teentjes Look, 1 el kaviaar van kabeljauw, 6 ansjovisfilets
3
Pel en plet de look en voeg hem toe. Voeg de kaviaar van kabeljauw en de fijngesneden ansjovis toe en laat het geheel even stoven.
3 laurierblaadjes, peper, zout
4
Zet de aardappelen en de groenten onder water en breng de soep aan de kook. Voeg de laurierblaadjes nog toe en kruid met peper.
De salade met paling
4 eieren
5
Kook de eieren in 9 minuten hard en laat ze afkoelen onder koud water.
1 een klont boter
6
Zet een pan op het vuur en laat er een klontje boter in smelten.
peper, zout
7
Snijd de overige ui in slierten en bak ze goudbruin. Kruid de gebakken ui met peper en zout. Hou opzij als garnituur voor in de soep.
400 g gerookte paling
8
Snijd de gerookte paling in twee. Ga verder met het staartstuk en doe het vel van de vis. Snijd het staartstuk fijn.
peper, citroensap, 1 een flinke eetlepel Zure room
9
Pel de eieren en plet ze met een vork. Meng ze met de fijngesneden paling. Meng er de zure room onder en breng het geheel op smaak met peper en citroensap.
Afwerking
0,15 l Room
10
Meng de room onder de soep en breng ze weer aan de kook.
11
Haal de laurier uit de soep wanneer de aardappelen gaar zijn en schep de hete soep in de blender. Mix de soep glad en breng ze op smaak met wat extra peper en zout (indien nodig). Giet ze terug in de pot.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
12
Ontvel de overige gerookte paling en snijd in stukjes.
beschuiten, 1 een toefje tuinkers
13
Neem de crisp rolls, bedek ze met een goede lepel van de gerookte palingsalade en werk af met een toefje tuinkers.
Bieslook
14
Snipper de bieslook fijn.
15
Schep de romige soep in een diepe kom en werk af met wat stukjes gerookte paling, de gebakken ui en fijngesnipperde bieslook. Serveer de crisp rolls en de gerookte palingsalade erbij.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
55m
Ingrediënten
Ajuinen
4
Boter
2 een klont
Aardappelen
1.500 g
Look
2 teentjes
Kaviaar van kabeljauw
1 el
Ansjovisfilets
6
Laurierblaadjes
3
Peper
Zout
Eieren
4
Gerookte paling
400 g
Citroensap
Zure room
1 een flinke eetlepel
Room
0,15 l
Beschuitenbv, crisp rolls
Tuinkers
1 een toefje
Bieslook
Aardappelsoep met kaviaar van kabeljauw en toast met gerookte paling en ei
Om het avontuur in Zweden af te sluiten, maakt Jeroen een zijdezachte maar stevige aardappelsoep. Ansjovis, gerookte paling en kaviaar van kabeljauw zijn de smaakmakers, ingrediënten die je in alle vormen en maten tegenkomt in Zweden. Jeroen serveert er knapperige Zweedse broodjes met roerei en gerookte paling bij.Instructies
De aardappelsoep
4 ajuinen, 1 een klont boter
1
Pel de uien en snijd ze grof. Laat een flinke klont boter smelten in een grote pot. Stoof drie vierde van de gesneden uien aan in de boter. Hou de rest apart.
1.500 g aardappelen
2
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en stoof ze mee aan.
2 teentjes Look, 1 el kaviaar van kabeljauw, 6 ansjovisfilets
3
Pel en plet de look en voeg hem toe. Voeg de kaviaar van kabeljauw en de fijngesneden ansjovis toe en laat het geheel even stoven.
3 laurierblaadjes, peper, zout
4
Zet de aardappelen en de groenten onder water en breng de soep aan de kook. Voeg de laurierblaadjes nog toe en kruid met peper.
De salade met paling
4 eieren
5
Kook de eieren in 9 minuten hard en laat ze afkoelen onder koud water.
1 een klont boter
6
Zet een pan op het vuur en laat er een klontje boter in smelten.
peper, zout
7
Snijd de overige ui in slierten en bak ze goudbruin. Kruid de gebakken ui met peper en zout. Hou opzij als garnituur voor in de soep.
400 g gerookte paling
8
Snijd de gerookte paling in twee. Ga verder met het staartstuk en doe het vel van de vis. Snijd het staartstuk fijn.
peper, citroensap, 1 een flinke eetlepel Zure room
9
Pel de eieren en plet ze met een vork. Meng ze met de fijngesneden paling. Meng er de zure room onder en breng het geheel op smaak met peper en citroensap.
Afwerking
0,15 l Room
10
Meng de room onder de soep en breng ze weer aan de kook.
11
Haal de laurier uit de soep wanneer de aardappelen gaar zijn en schep de hete soep in de blender. Mix de soep glad en breng ze op smaak met wat extra peper en zout (indien nodig). Giet ze terug in de pot.
12
Ontvel de overige gerookte paling en snijd in stukjes.
beschuiten, 1 een toefje tuinkers
13
Neem de crisp rolls, bedek ze met een goede lepel van de gerookte palingsalade en werk af met een toefje tuinkers.
Bieslook
14
Snipper de bieslook fijn.
15
Schep de romige soep in een diepe kom en werk af met wat stukjes gerookte paling, de gebakken ui en fijngesnipperde bieslook. Serveer de crisp rolls en de gerookte palingsalade erbij.