Spinazierösti met gerookte zalm
Spinazierösti met gerookte zalm
Ingrediënten
4 personen
Zure room
2 el
Mierikswortel pasta
3 tl
Azijn
1 el
Azijn
Zout
Peper
Aardappelen
400 g
Spinazie
400 g
Boter
Arachideolie
Nootmuskaat
Gerookte zalm
4 plak
Waterkers
1 bosje
Tuinkers
1 bakje
Eieren
2
Benodigdheden
Een garde, een schuimspaan, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Voorbereiding
1
Spoel de waterkers en de tuinkers. Laat uitlekken in een vergiet.
De dressing
2 el Zure room, 3 tl mierikswortel pasta, 1 el azijn, zout, peper
2
Meng de zure room met mierikswortelpasta en azijn. Kruid met peper en zout. Houd de dressing apart.
De rösti
400 g aardappelen, 400 g spinazie, boter, arachideolie, peper, zout, nootmuskaat, 2 eieren
3
Spoel de spinazie en laat uitlekken in een vergiet.
4
Schil de aardappelen en rasp ze grof. Spoel ze niet want het zetmeel fungeert als ‘lijm’ die de rösti bij elkaar houdt.
5
Splits de eieren en meng de eiwitten door de geraspte aardappelen. Gebruik de eierdooiers eventueel in een andere bereiding.
6
Snipper de spinazie en meng hem door de aardappelen. Kruid met peper, zout en een beetje nootmuskaat.
7
Verhit wat boter met arachideolie in een klein pannetje. Schep er een lepel van het aardappelmengsel in en duw plat.
8
Bak het koekje aan beide kanten goudbruin. Houd warm en bak de rest van de rösti’s op dezelfde manier.
TIPJe kunt ook een grote pan gebruiken waarin je meerdere kleine aardappelkoekjes bakt.
Gepocheerde eieren
azijn
9
Breng in een grote ketel veel water met een scheut azijn aan de kook. Het water moet een beetje naar azijn smaken maar het mag niet overheersen. Gebruik zeker geen zout want dan stolt het eiwit niet.
10
Breek de eieren elk apart in een kopje.
11
Zet het vuur lager en houd het water tegen het kookpunt aan. Maak met een garde een kolk in het water. Het water moet rustig draaien.
12
Giet een ei in een korte beweging in het water. Zorg dat het water blijf ronddraaien. Doe de volgende eieren op dezelfde manier in het water en laat ongeveer 3 minuten pocheren.
13
Haal de eieren uit de kookpot met een schuimspaan en laat even uitlekken op een schone keukendoek.
14
TIP: Je kunt gepocheerde eieren van tevoren klaarmaken en laten afkoelen. Vlak voor het serveren kun je ze snel even opwarmen in heet water.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
Afwerken en serveren
4 plak gerookte zalm, 1 bosje Waterkers, 1 bakje tuinkers, zout, peper
15
Leg een rösti op een bord. Drapeer er gerookte zalm over en werk af met tuinkers, waterkers en een lepel dressing. Leg er een gepocheerd ei op.
16
Werk af met een snuifje grof zout en wat versgemalen peper.
Voorbereiding
1
Spoel de waterkers en de tuinkers. Laat uitlekken in een vergiet.
De dressing
2 el Zure room, 3 tl mierikswortel pasta, 1 el azijn, zout, peper
2
Meng de zure room met mierikswortelpasta en azijn. Kruid met peper en zout. Houd de dressing apart.
De rösti
400 g aardappelen, 400 g spinazie, boter, arachideolie, peper, zout, nootmuskaat, 2 eieren
3
Spoel de spinazie en laat uitlekken in een vergiet.
4
Schil de aardappelen en rasp ze grof. Spoel ze niet want het zetmeel fungeert als ‘lijm’ die de rösti bij elkaar houdt.
5
Splits de eieren en meng de eiwitten door de geraspte aardappelen. Gebruik de eierdooiers eventueel in een andere bereiding.
6
Snipper de spinazie en meng hem door de aardappelen. Kruid met peper, zout en een beetje nootmuskaat.
7
Verhit wat boter met arachideolie in een klein pannetje. Schep er een lepel van het aardappelmengsel in en duw plat.
8
Bak het koekje aan beide kanten goudbruin. Houd warm en bak de rest van de rösti’s op dezelfde manier.
TIPJe kunt ook een grote pan gebruiken waarin je meerdere kleine aardappelkoekjes bakt.
Gepocheerde eieren
azijn
9
Breng in een grote ketel veel water met een scheut azijn aan de kook. Het water moet een beetje naar azijn smaken maar het mag niet overheersen. Gebruik zeker geen zout want dan stolt het eiwit niet.
10
Breek de eieren elk apart in een kopje.
11
Zet het vuur lager en houd het water tegen het kookpunt aan. Maak met een garde een kolk in het water. Het water moet rustig draaien.
12
Giet een ei in een korte beweging in het water. Zorg dat het water blijf ronddraaien. Doe de volgende eieren op dezelfde manier in het water en laat ongeveer 3 minuten pocheren.
13
Haal de eieren uit de kookpot met een schuimspaan en laat even uitlekken op een schone keukendoek.
14
TIP: Je kunt gepocheerde eieren van tevoren klaarmaken en laten afkoelen. Vlak voor het serveren kun je ze snel even opwarmen in heet water.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
Afwerken en serveren
4 plak gerookte zalm, 1 bosje Waterkers, 1 bakje tuinkers, zout, peper
15
Leg een rösti op een bord. Drapeer er gerookte zalm over en werk af met tuinkers, waterkers en een lepel dressing. Leg er een gepocheerd ei op.
16
Werk af met een snuifje grof zout en wat versgemalen peper.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Zure room
2 el
Mierikswortel pasta
3 tl
Azijn
1 el
Azijn
Zout
Peper
Aardappelen
400 g
Spinazie
400 g
Boter
Arachideolie
Nootmuskaat
Gerookte zalm
4 plak
Waterkers
1 bosje
Tuinkers
1 bakje
Eieren
2
Spinazierösti met gerookte zalm
Jeroen bakt aardappelkoekjes of rösti en geeft er gerookte zalm en een gepocheerd ei bij.Voor puree, frietjes of rösti gebruik je altijd loskokende aardappelen zoals bintjes. Die bevatten veel zetmeel dat ervoor zorgt dat de aardappel krokant wordt. Vastkokende aardappelen als Corne de Gatte, Belle de Fontenay, Nicola en Charlotte bevatten minder zetmeel en hebben meer smaak. Ze zijn wat luxueuzer en lenen zich bijvoorbeeld uitstekend om te konfijten.Instructies
Voorbereiding
1
Spoel de waterkers en de tuinkers. Laat uitlekken in een vergiet.
De dressing
2 el Zure room, 3 tl mierikswortel pasta, 1 el azijn, zout, peper
2
Meng de zure room met mierikswortelpasta en azijn. Kruid met peper en zout. Houd de dressing apart.
De rösti
400 g aardappelen, 400 g spinazie, boter, arachideolie, peper, zout, nootmuskaat, 2 eieren
3
Spoel de spinazie en laat uitlekken in een vergiet.
4
Schil de aardappelen en rasp ze grof. Spoel ze niet want het zetmeel fungeert als ‘lijm’ die de rösti bij elkaar houdt.
5
Splits de eieren en meng de eiwitten door de geraspte aardappelen. Gebruik de eierdooiers eventueel in een andere bereiding.
6
Snipper de spinazie en meng hem door de aardappelen. Kruid met peper, zout en een beetje nootmuskaat.
7
Verhit wat boter met arachideolie in een klein pannetje. Schep er een lepel van het aardappelmengsel in en duw plat.
8
Bak het koekje aan beide kanten goudbruin. Houd warm en bak de rest van de rösti’s op dezelfde manier.
TIPJe kunt ook een grote pan gebruiken waarin je meerdere kleine aardappelkoekjes bakt.
Gepocheerde eieren
azijn
9
Breng in een grote ketel veel water met een scheut azijn aan de kook. Het water moet een beetje naar azijn smaken maar het mag niet overheersen. Gebruik zeker geen zout want dan stolt het eiwit niet.
10
Breek de eieren elk apart in een kopje.
11
Zet het vuur lager en houd het water tegen het kookpunt aan. Maak met een garde een kolk in het water. Het water moet rustig draaien.
12
Giet een ei in een korte beweging in het water. Zorg dat het water blijf ronddraaien. Doe de volgende eieren op dezelfde manier in het water en laat ongeveer 3 minuten pocheren.
13
Haal de eieren uit de kookpot met een schuimspaan en laat even uitlekken op een schone keukendoek.
14
TIP: Je kunt gepocheerde eieren van tevoren klaarmaken en laten afkoelen. Vlak voor het serveren kun je ze snel even opwarmen in heet water.
Afwerken en serveren
4 plak gerookte zalm, 1 bosje Waterkers, 1 bakje tuinkers, zout, peper
15
Leg een rösti op een bord. Drapeer er gerookte zalm over en werk af met tuinkers, waterkers en een lepel dressing. Leg er een gepocheerd ei op.
16
Werk af met een snuifje grof zout en wat versgemalen peper.