Gezonde fruitminestrone met citroensorbet
Gezonde fruitminestrone met citroensorbet
Gezonde fruitminestrone met citroensorbet
Gezonde fruitminestrone met citroensorbet
Ingrediënten
4 personen
Sinaasappelen
5
Pompelmoezen
2
Limoen
1
Vanillesuiker
5 el
Vanillestokje
1
Kaneelstokje
1
Steranijs
2
Limoncello
0,05 l
Appelsienen
2
Clementines
2
Kiwi's
2
Witte druiven
12
Granaatappel
1
Appel
1
Kokosnoot
30 g
Citroensorbet
Benodigdheden
Een fruitpers
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Het soepje
5 sinaasappelen, 1 Pompelmoes, 1 limoen, 5 el vanillesuiker, 1 vanillestokje, 1 kaneelstokje, 2 Steranijs, 0,05 l limoncello
1
Pers de sinaasappels, de roze pompelmoes en de limoen.
2
Giet het vruchtensap in een pan of pot en breng het tot tegen het kookpunt op een matig vuur.
3
Voeg intussen de vanillesuiker toe.
4
Snijd de vanillestok overlangs in twee en schraap er de zwarte zaadjes uit. Doe de zaadjes, samen met de lege peul in het vruchtensap.
5
Voeg ook een kaneelstokje en wat steranijs toe, gevolgd door een scheutje limoncello.
6
Roer tot al de suiker is opgelost. Schenk het hete vruchtensap in een kan of kom en laat het volledig afkoelen.
7
Werk verder wanneer het sap zo goed als koud is.
De fruitstukjes
2 appelsienen, 1 Pompelmoes, 2 clementines, 2 kiwi's, 12 witte druiven, 1 granaatappel, 1 appel
8
Verzamel het fruit en gebruik de ‘a vif’-snijtechniek om partjes te snijden uit de roze pompelmoes, de sinaasappel en de clementines.
9
De techniek om zo’n mooie partjes zonder vliesjes te snijden, kan je hier lezen en bekijken.
10
Schil de kiwi’s en snij het vruchtvlees in gelijke blokjes van ongeveer een centimeter dik.
11
Spoel de groene appel en snijd hem ook in kubusjes.
12
Snij de granaatappel in twee en sla er de rode bolletjes vruchtvlees uit met de stamper van de vijzel, of een gelijkaardig voorwerp. De bleke vliezen die in het fruit zitten zijn niet bruikbaar.
13
Meng alle stukjes fruit met de nodige voorzichtigheid.
Kokos roosteren
30 g kokosnoot
14
Strooi gemalen kokosnoot in een pan en verhit ze op een matig vuur.
15
Schud de kokos regelmatig op en laat de inhoud van de pan lichtbruin kleuren. Blijf erbij, want dit gaat snel!
16
Strooi de geroosterde kokosnoot op een bord.
Afwerken en opdienen
17
Schep een portie fruitstukjes in diepe borden of dessertschaaltjes.
18
Schenk er een deel van het ijskoude vruchtensoepje over.
citroensorbet
19
Schep een bolletje citroensorbet en rol het door de geroosterde geraspte kokos.
20
Leg bovenop elke portie fruit zo’n gepaneerd bolletje sorbet en serveer meteen.
Het soepje
5 sinaasappelen, 1 Pompelmoes, 1 limoen, 5 el vanillesuiker, 1 vanillestokje, 1 kaneelstokje, 2 Steranijs, 0,05 l limoncello
1
Pers de sinaasappels, de roze pompelmoes en de limoen.
2
Giet het vruchtensap in een pan of pot en breng het tot tegen het kookpunt op een matig vuur.
3
Voeg intussen de vanillesuiker toe.
4
Snijd de vanillestok overlangs in twee en schraap er de zwarte zaadjes uit. Doe de zaadjes, samen met de lege peul in het vruchtensap.
5
Voeg ook een kaneelstokje en wat steranijs toe, gevolgd door een scheutje limoncello.
6
Roer tot al de suiker is opgelost. Schenk het hete vruchtensap in een kan of kom en laat het volledig afkoelen.
7
Werk verder wanneer het sap zo goed als koud is.
De fruitstukjes
2 appelsienen, 1 Pompelmoes, 2 clementines, 2 kiwi's, 12 witte druiven, 1 granaatappel, 1 appel
8
Verzamel het fruit en gebruik de ‘a vif’-snijtechniek om partjes te snijden uit de roze pompelmoes, de sinaasappel en de clementines.
9
De techniek om zo’n mooie partjes zonder vliesjes te snijden, kan je hier lezen en bekijken.
10
Schil de kiwi’s en snij het vruchtvlees in gelijke blokjes van ongeveer een centimeter dik.
11
Spoel de groene appel en snijd hem ook in kubusjes.
12
Snij de granaatappel in twee en sla er de rode bolletjes vruchtvlees uit met de stamper van de vijzel, of een gelijkaardig voorwerp. De bleke vliezen die in het fruit zitten zijn niet bruikbaar.
13
Meng alle stukjes fruit met de nodige voorzichtigheid.
Kokos roosteren
30 g kokosnoot
14
Strooi gemalen kokosnoot in een pan en verhit ze op een matig vuur.
15
Schud de kokos regelmatig op en laat de inhoud van de pan lichtbruin kleuren. Blijf erbij, want dit gaat snel!
16
Strooi de geroosterde kokosnoot op een bord.
Afwerken en opdienen
17
Schep een portie fruitstukjes in diepe borden of dessertschaaltjes.
18
Schenk er een deel van het ijskoude vruchtensoepje over.
citroensorbet
19
Schep een bolletje citroensorbet en rol het door de geroosterde geraspte kokos.
20
Leg bovenop elke portie fruit zo’n gepaneerd bolletje sorbet en serveer meteen.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Sinaasappelen
5
Pompelmoezen
2
Limoen
1
Vanillesuiker
5 el
Vanillestokje
1
Kaneelstokje
1
Steranijs
2
Limoncello
0,05 l
Appelsienen
2
Clementines
2
Kiwi's
2
Witte druiven
12
Granaatappel
1
Appel
1
Kokosnoot
30 g
Citroensorbet
Gezonde fruitminestrone met citroensorbet
De klassieke Italiaanse groentesoep met stukjes heeft Jeroen geïnspireerd om er een fruitige variant op te maken. Dit dessert is een leuk alternatief voor de klassieke fruitsla. Wie er een bolletje gepaneerde sorbet bij serveert zet meteen een verfijnd en fris dessert op de tafel.Instructies
Het soepje
5 sinaasappelen, 1 Pompelmoes, 1 limoen, 5 el vanillesuiker, 1 vanillestokje, 1 kaneelstokje, 2 Steranijs, 0,05 l limoncello
1
Pers de sinaasappels, de roze pompelmoes en de limoen.
2
Giet het vruchtensap in een pan of pot en breng het tot tegen het kookpunt op een matig vuur.
3
Voeg intussen de vanillesuiker toe.
4
Snijd de vanillestok overlangs in twee en schraap er de zwarte zaadjes uit. Doe de zaadjes, samen met de lege peul in het vruchtensap.
5
Voeg ook een kaneelstokje en wat steranijs toe, gevolgd door een scheutje limoncello.
6
Roer tot al de suiker is opgelost. Schenk het hete vruchtensap in een kan of kom en laat het volledig afkoelen.
7
Werk verder wanneer het sap zo goed als koud is.
De fruitstukjes
2 appelsienen, 1 Pompelmoes, 2 clementines, 2 kiwi's, 12 witte druiven, 1 granaatappel, 1 appel
8
Verzamel het fruit en gebruik de ‘a vif’-snijtechniek om partjes te snijden uit de roze pompelmoes, de sinaasappel en de clementines.
9
De techniek om zo’n mooie partjes zonder vliesjes te snijden, kan je hier lezen en bekijken.
10
Schil de kiwi’s en snij het vruchtvlees in gelijke blokjes van ongeveer een centimeter dik.
11
Spoel de groene appel en snijd hem ook in kubusjes.
12
Snij de granaatappel in twee en sla er de rode bolletjes vruchtvlees uit met de stamper van de vijzel, of een gelijkaardig voorwerp. De bleke vliezen die in het fruit zitten zijn niet bruikbaar.
13
Meng alle stukjes fruit met de nodige voorzichtigheid.
Kokos roosteren
30 g kokosnoot
14
Strooi gemalen kokosnoot in een pan en verhit ze op een matig vuur.
15
Schud de kokos regelmatig op en laat de inhoud van de pan lichtbruin kleuren. Blijf erbij, want dit gaat snel!
16
Strooi de geroosterde kokosnoot op een bord.
Afwerken en opdienen
17
Schep een portie fruitstukjes in diepe borden of dessertschaaltjes.
18
Schenk er een deel van het ijskoude vruchtensoepje over.
citroensorbet
19
Schep een bolletje citroensorbet en rol het door de geroosterde geraspte kokos.
20
Leg bovenop elke portie fruit zo’n gepaneerd bolletje sorbet en serveer meteen.