dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Konijn met picklessaus, veldsla en krieltjes (thumbnail)Konijn met picklessaus, veldsla en krieltjes

Konijn met picklessaus, veldsla en krieltjes

30m
23
-
2.7K
Recepten

Konijn met picklessaus, veldsla en krieltjes

Degelijke Dagelijkse kost met koteletjes van konijn en een gastronomische saus met pickles, augurken en zilveruitjes. Meer dan een portie veldsla en krieltjes uit de oven heeft dit gerecht niet nodig!
Konijn met picklessaus, veldsla en krieltjes (thumbnail)Konijn met picklessaus, veldsla en krieltjes

Konijn met picklessaus, veldsla en krieltjes

30m
23
-
2.7K
Recepten

Konijn met picklessaus, veldsla en krieltjes

Degelijke Dagelijkse kost met koteletjes van konijn en een gastronomische saus met pickles, augurken en zilveruitjes. Meer dan een portie veldsla en krieltjes uit de oven heeft dit gerecht niet nodig!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten23
Beoordeling-
Aantal likes2.7K

Ingrediënten

4 personen
Kalfsbeenderen
5.000 g
Wortels
1.000 g
Selder
2 stengels
Ajuinen
2
Kruidnagels
Jeneverbessen
Tomatenpuree
1 blik
Krielaardappelen
800 g
Olijfolie
Peper
Zout
Rozemarijn
Tijm
Konijnenruggen
2
Sjalotten
2
Boter
Porto
0,2 l
Bruine fond
0,2 l
Picklessaus
2 el
Zilverui
1 el
Augurken
2 el
Veldsla
1 bakje
Mayonaise
1 el

Benodigdheden

Blender, een zeef, een mixer

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De fond

5.000 g kalfsbeenderen, 1.000 g Wortels, 2 stengels selder, 2 ajuinen, kruidnagels, Jeneverbessen, 1 blik Tomatenpuree
1
Maak een rundsfond en laat hem inkoken. Je hebt voor dit recept 2 dl van de fond nodig. De rest kan je invriezen voor later.
2
Ontvet de fond met behulp van een pollepel of een vel keukenpapier.

De krielaardappelen

3
Verwarm de oven voor op 180°C.
800 g krielaardappelen, olijfolie, peper, zout, rozemarijn, tijm
4
Was de krielaardappelen en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie en kruid met verse rozemarijn, tijm, een snuifje zout en wat peper van de molen.
5
Bak de krieltjes gedurende 25 minuten in de oven.

De konijnenkoteletten en picklessaus

2 konijnenruggen
6
Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
zout, peper
7
Verwijder de niertjes van het konijn en snijd het rugstuk (tussen de wervels) in kleine koteletten. Kruid met peper en zout.
2 Sjalotten, boter
8
Verhit een klontje boter in een sauteuse. Snipper de sjalot fijn en stoof aan in de hete boter.
0,2 l porto
9
Blus met een scheut porto en laat 2/3 inkoken.
0,2 l bruine fond
10
Voeg ook de bruine fond toe en laat even verder pruttelen.
2 el Picklessaus
11
Doe de pickles bij de saus. Doe de saus vervolgens in de blender en mix ze fijn. Haal ze door de zeef en houd de saus warm op het vuur.
1 el Zilverui, 2 el augurken
12
Snijd de zilveruitjes en de augurken grof. Voeg ze toe aan de saus.
13
Verwarm een klontje boter in een pan en bak de konijnenkoteletjes.

De afwerking

1 bakje veldsla, 1 el mayonaise, peper, zout
14
Spoel de veldsla en laat uitlekken. Meng er een paar lepels mayonaise en wat peper en zout onder.
15
Haal de aardappelen uit de oven.
16
Serveer de gebakken konijnenkoteletjes met de krielaardappelen en wat veldsla. Werk af met de picklessaus. Smakelijk!
1
Maak een rundsfond en laat hem inkoken. Je hebt voor dit recept 2 dl van de fond nodig. De rest kan je invriezen voor later.
2
Ontvet de fond met behulp van een pollepel of een vel keukenpapier.

Instructies

De fond

5.000 g kalfsbeenderen, 1.000 g Wortels, 2 stengels selder, 2 ajuinen, kruidnagels, Jeneverbessen, 1 blik Tomatenpuree
1
Maak een rundsfond en laat hem inkoken. Je hebt voor dit recept 2 dl van de fond nodig. De rest kan je invriezen voor later.
2
Ontvet de fond met behulp van een pollepel of een vel keukenpapier.

De krielaardappelen

3
Verwarm de oven voor op 180°C.
800 g krielaardappelen, olijfolie, peper, zout, rozemarijn, tijm
4
Was de krielaardappelen en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie en kruid met verse rozemarijn, tijm, een snuifje zout en wat peper van de molen.
5
Bak de krieltjes gedurende 25 minuten in de oven.

De konijnenkoteletten en picklessaus

2 konijnenruggen
6
Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
zout, peper
7
Verwijder de niertjes van het konijn en snijd het rugstuk (tussen de wervels) in kleine koteletten. Kruid met peper en zout.
2 Sjalotten, boter
8
Verhit een klontje boter in een sauteuse. Snipper de sjalot fijn en stoof aan in de hete boter.
0,2 l porto
9
Blus met een scheut porto en laat 2/3 inkoken.
0,2 l bruine fond
10
Voeg ook de bruine fond toe en laat even verder pruttelen.
2 el Picklessaus
11
Doe de pickles bij de saus. Doe de saus vervolgens in de blender en mix ze fijn. Haal ze door de zeef en houd de saus warm op het vuur.
1 el Zilverui, 2 el augurken
12
Snijd de zilveruitjes en de augurken grof. Voeg ze toe aan de saus.
13
Verwarm een klontje boter in een pan en bak de konijnenkoteletjes.

De afwerking

1 bakje veldsla, 1 el mayonaise, peper, zout
14
Spoel de veldsla en laat uitlekken. Meng er een paar lepels mayonaise en wat peper en zout onder.
15
Haal de aardappelen uit de oven.
16
Serveer de gebakken konijnenkoteletjes met de krielaardappelen en wat veldsla. Werk af met de picklessaus. Smakelijk!
1
Maak een rundsfond en laat hem inkoken. Je hebt voor dit recept 2 dl van de fond nodig. De rest kan je invriezen voor later.
2
Ontvet de fond met behulp van een pollepel of een vel keukenpapier.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Konijn met picklessaus, veldsla en krieltjes (thumbnail)Konijn met picklessaus, veldsla en krieltjes
4 personen
30m
Ingrediënten
Kalfsbeenderen
5.000 g
Wortels
1.000 g
Selder
2 stengels
Ajuinen
2
Kruidnagels
Jeneverbessen
Tomatenpuree
1 blik
Krielaardappelen
800 g
Olijfolie
Peper
Zout
Rozemarijn
Tijm
Konijnenruggen
2
Sjalotten
2
Boter
Porto
0,2 l
Bruine fond
0,2 l
Picklessaus
2 el
Zilverui
1 el
Augurken
2 el
Veldsla
1 bakje
Mayonaise
1 el

Konijn met picklessaus, veldsla en krieltjes

Degelijke Dagelijkse kost met koteletjes van konijn en een gastronomische saus met pickles, augurken en zilveruitjes. Meer dan een portie veldsla en krieltjes uit de oven heeft dit gerecht niet nodig!
Instructies

De fond

5.000 g kalfsbeenderen, 1.000 g Wortels, 2 stengels selder, 2 ajuinen, kruidnagels, Jeneverbessen, 1 blik Tomatenpuree
1
Maak een rundsfond en laat hem inkoken. Je hebt voor dit recept 2 dl van de fond nodig. De rest kan je invriezen voor later.
2
Ontvet de fond met behulp van een pollepel of een vel keukenpapier.

De krielaardappelen

3
Verwarm de oven voor op 180°C.
800 g krielaardappelen, olijfolie, peper, zout, rozemarijn, tijm
4
Was de krielaardappelen en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie en kruid met verse rozemarijn, tijm, een snuifje zout en wat peper van de molen.
5
Bak de krieltjes gedurende 25 minuten in de oven.

De konijnenkoteletten en picklessaus

2 konijnenruggen
6
Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
zout, peper
7
Verwijder de niertjes van het konijn en snijd het rugstuk (tussen de wervels) in kleine koteletten. Kruid met peper en zout.
2 Sjalotten, boter
8
Verhit een klontje boter in een sauteuse. Snipper de sjalot fijn en stoof aan in de hete boter.
0,2 l porto
9
Blus met een scheut porto en laat 2/3 inkoken.
0,2 l bruine fond
10
Voeg ook de bruine fond toe en laat even verder pruttelen.
2 el Picklessaus
11
Doe de pickles bij de saus. Doe de saus vervolgens in de blender en mix ze fijn. Haal ze door de zeef en houd de saus warm op het vuur.
1 el Zilverui, 2 el augurken
12
Snijd de zilveruitjes en de augurken grof. Voeg ze toe aan de saus.
13
Verwarm een klontje boter in een pan en bak de konijnenkoteletjes.

De afwerking

1 bakje veldsla, 1 el mayonaise, peper, zout
14
Spoel de veldsla en laat uitlekken. Meng er een paar lepels mayonaise en wat peper en zout onder.
15
Haal de aardappelen uit de oven.
16
Serveer de gebakken konijnenkoteletjes met de krielaardappelen en wat veldsla. Werk af met de picklessaus. Smakelijk!