Durum met konijn, hummus en feta
Durum met konijn, hummus en feta
Durum met konijn, hummus en feta
Durum met konijn, hummus en feta
Ingrediënten
4 personen
Kikkererwten
1 blik
Look
1 teentje
Rode puntpaprika's
2
Rode ui
1
Konijnenfilets
500 g
Olijfolie
1 een flinke scheut
Olijfolie
1 scheutje
Kipkruiden
Lookpoeder
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Oregano
1 snuifje
Tahini
1 el
Griekse yoghurt
2 el
Limoenen
0,5
Ijsbergsla
0,5
Tortilla's
4
Feta
200 g
Benodigdheden
Blender
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1 blik Kikkererwten, 1 teentje Look
1
Spoel de kikkererwten en zet ze op in wat water in een steelpannetje. Pel de look en laat hem meekoken met de kikkererwten.
2 rode puntpaprika's, 1 rode ui
2
Snijd de puntpaprika’s en de ui in reepjes.
500 g konijnenfilets
3
Snijd het konijn in plakken en doe ze met de paprika en de ui in een kom.
1 een flinke scheut olijfolie, kipkruiden, 1 snuifje Lookpoeder, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje komijn, 1 snuifje oregano
4
Voeg er een flinke scheut olijfolie aan toe, gevolgd door peper, zout, Dagelijkse kost kippenkruiden, lookpoeder, gerookt paprikapoeder, wat komijn en een snuif gedroogde oregano. Laat het vlees en de groenten even marineren.
1 el tahini, 1 scheutje olijfolie, 2 el Griekse yoghurt, 0,5 limoenen
5
Giet de kikkererwten door een zeefje en spoel ze met koud water. Doe de kikkererwten en de look in pot van de blender met de tahin, olijfolie, de yoghurt en het sap van een halve limoen. Kruid met zout en wat komijn en mix tot een gladde hummus.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
0,5 ijsbergsla
6
Kuis, was en snijd de ijsbergsla fijn.
7
Laat een flinke scheut olie heet worden in een wok en bak de stukken konijn en de groenten kort in de hete olie. Ook de paprika mag mee in de wok. Bak in verschillende keren, zodat er niet te veel in de wok ligt.
4 tortilla's
8
Rooster de tortillavellen kort in de oven en leg ze op je werkvlak.
200 g feta
9
Smeer een laag hummus op de tortillavellen en schep er wat van het gebakken konijn met groenten op. Doe er vervolgens wat ijsbergsla op, werk af met stukjes feta, rol de tortilla op en serveer.
1 blik Kikkererwten, 1 teentje Look
1
Spoel de kikkererwten en zet ze op in wat water in een steelpannetje. Pel de look en laat hem meekoken met de kikkererwten.
2 rode puntpaprika's, 1 rode ui
2
Snijd de puntpaprika’s en de ui in reepjes.
500 g konijnenfilets
3
Snijd het konijn in plakken en doe ze met de paprika en de ui in een kom.
1 een flinke scheut olijfolie, kipkruiden, 1 snuifje Lookpoeder, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje komijn, 1 snuifje oregano
4
Voeg er een flinke scheut olijfolie aan toe, gevolgd door peper, zout, Dagelijkse kost kippenkruiden, lookpoeder, gerookt paprikapoeder, wat komijn en een snuif gedroogde oregano. Laat het vlees en de groenten even marineren.
1 el tahini, 1 scheutje olijfolie, 2 el Griekse yoghurt, 0,5 limoenen
5
Giet de kikkererwten door een zeefje en spoel ze met koud water. Doe de kikkererwten en de look in pot van de blender met de tahin, olijfolie, de yoghurt en het sap van een halve limoen. Kruid met zout en wat komijn en mix tot een gladde hummus.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
0,5 ijsbergsla
6
Kuis, was en snijd de ijsbergsla fijn.
7
Laat een flinke scheut olie heet worden in een wok en bak de stukken konijn en de groenten kort in de hete olie. Ook de paprika mag mee in de wok. Bak in verschillende keren, zodat er niet te veel in de wok ligt.
4 tortilla's
8
Rooster de tortillavellen kort in de oven en leg ze op je werkvlak.
200 g feta
9
Smeer een laag hummus op de tortillavellen en schep er wat van het gebakken konijn met groenten op. Doe er vervolgens wat ijsbergsla op, werk af met stukjes feta, rol de tortilla op en serveer.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Kikkererwten
1 blik
Look
1 teentje
Rode puntpaprika's
2
Rode ui
1
Konijnenfilets
500 g
Olijfolie
1 een flinke scheut
Olijfolie
1 scheutje
Kipkruiden
Lookpoeder
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Oregano
1 snuifje
Tahini
1 el
Griekse yoghurt
2 el
Limoenen
0,5
Ijsbergsla
0,5
Tortilla's
4
Feta
200 g
Durum met konijn, hummus en feta
De minder vettige variant op de gekende frituursnack: een tortillavel met heerlijk gemarineerd konijnenvlees, als saus gaan we voor hummus samen met een garnituur van verschillende groenten en tot slot werken we af met feta. Oprollen maar en deze durum wordt thuis in een mum van tijd een echte topper!Instructies
1 blik Kikkererwten, 1 teentje Look
1
Spoel de kikkererwten en zet ze op in wat water in een steelpannetje. Pel de look en laat hem meekoken met de kikkererwten.
2 rode puntpaprika's, 1 rode ui
2
Snijd de puntpaprika’s en de ui in reepjes.
500 g konijnenfilets
3
Snijd het konijn in plakken en doe ze met de paprika en de ui in een kom.
1 een flinke scheut olijfolie, kipkruiden, 1 snuifje Lookpoeder, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje komijn, 1 snuifje oregano
4
Voeg er een flinke scheut olijfolie aan toe, gevolgd door peper, zout, Dagelijkse kost kippenkruiden, lookpoeder, gerookt paprikapoeder, wat komijn en een snuif gedroogde oregano. Laat het vlees en de groenten even marineren.
1 el tahini, 1 scheutje olijfolie, 2 el Griekse yoghurt, 0,5 limoenen
5
Giet de kikkererwten door een zeefje en spoel ze met koud water. Doe de kikkererwten en de look in pot van de blender met de tahin, olijfolie, de yoghurt en het sap van een halve limoen. Kruid met zout en wat komijn en mix tot een gladde hummus.
0,5 ijsbergsla
6
Kuis, was en snijd de ijsbergsla fijn.
7
Laat een flinke scheut olie heet worden in een wok en bak de stukken konijn en de groenten kort in de hete olie. Ook de paprika mag mee in de wok. Bak in verschillende keren, zodat er niet te veel in de wok ligt.
4 tortilla's
8
Rooster de tortillavellen kort in de oven en leg ze op je werkvlak.
200 g feta
9
Smeer een laag hummus op de tortillavellen en schep er wat van het gebakken konijn met groenten op. Doe er vervolgens wat ijsbergsla op, werk af met stukjes feta, rol de tortilla op en serveer.