dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Witte chocolademousse met een pistachesaus (thumbnail)Witte chocolademousse met een pistachesaus

Witte chocolademousse met een pistachesaus

40m
9
-
2.5K
Recepten

Witte chocolademousse met een pistachesaus

De witte chocolademousse van Jeroen is een klassieker waarvan het recept al heel lang meegaat. Hij combineert de witte chocolade met een scheutje sinaasappellikeur, twee smaken die uitstekend samen gaan.Deze keer werkt hij de mousse af met pistachesaus die je heel gemakkelijk klaarmaakt met pistache-ijs.
Witte chocolademousse met een pistachesaus (thumbnail)Witte chocolademousse met een pistachesaus

Witte chocolademousse met een pistachesaus

40m
9
-
2.5K
Recepten

Witte chocolademousse met een pistachesaus

De witte chocolademousse van Jeroen is een klassieker waarvan het recept al heel lang meegaat. Hij combineert de witte chocolade met een scheutje sinaasappellikeur, twee smaken die uitstekend samen gaan.Deze keer werkt hij de mousse af met pistachesaus die je heel gemakkelijk klaarmaakt met pistache-ijs.
Type gerechtDessert
Totale tijd40m
Ingrediënten9
Beoordeling-
Aantal likes2.5K

Ingrediënten

4 personen
Witte chocolade
400 g
Gelatine
1 blaadje
Slagroom
325 ml
Grand marnier
1 scheutje
Melk
2 scheutjes
Eieren
6
Pistache-ijs
750 ml
Vanillepoeder
1 tl
Pistachenoten
100 g

Benodigdheden

Een keukenmachine met een klopper, waterkoker

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De chocolademousse

400 g witte chocolade, 1 blaadje gelatine, 325 ml slagroom, 1 scheutje Grand Marnier, 1 scheutje melk
1
Breek de chocolade in een kom en zet de kom op een pot kokend water. Giet er een scheutje melk en een scheutje Gran Marnier bij en smelt de chocolade au bain marie.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
TIPLaat de Gran Marnier eventueel achterwege als je de mousse voor kinderen maakt.
2
Week intussen de gelatine in koud water.
3
Knijp de gelatine uit en roer hem door de gesmolten chocolade. Laat volledig afkoelen in de koelkast.
6 eieren
4
Splits de eieren. Gebruik de eierdooiers in een andere bereiding. Klop de eiwitten stijf met de keukenmachine.
5
Klop de slagroom op tot yoghurtdikte met de keukenmachine.
6
Spatel eerst het eiwit en dan de slagroom door de chocolade.
7
Laat minstens 6 uur in de koelkast opstijven.

Pistachesaus

750 ml pistache-ijs, 1 tl vanillepoeder, 1 scheutje melk
8
Smelt het pistache-ijs in een kookpot op het vuur.
9
Los het vanillepoeder op in een scheutje melk en roer het door het gesmolten pistache-ijs.
10
Breng tot aan het kookpunt en haal van het vuur.
11
Laat de saus een beetje afkoelen en zet hem in de koelkast om wat op te stijven

Afwerken en serveren

100 g pistachenoten
12
Hak de pistachenoten grof.Dompel een lepel in heet water en haal hem door de chocolademousse tot je een quenelle hebt. Dompel voor elke quenelle de lepel opnieuw in het water.Doe wat pistachesaus over de chocolademousse en werk af met gehakte pistachenoten.
1
Breek de chocolade in een kom en zet de kom op een pot kokend water. Giet er een scheutje melk en een scheutje Gran Marnier bij en smelt de chocolade au bain marie.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
2
Week intussen de gelatine in koud water.

Instructies

De chocolademousse

400 g witte chocolade, 1 blaadje gelatine, 325 ml slagroom, 1 scheutje Grand Marnier, 1 scheutje melk
1
Breek de chocolade in een kom en zet de kom op een pot kokend water. Giet er een scheutje melk en een scheutje Gran Marnier bij en smelt de chocolade au bain marie.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
TIPLaat de Gran Marnier eventueel achterwege als je de mousse voor kinderen maakt.
2
Week intussen de gelatine in koud water.
3
Knijp de gelatine uit en roer hem door de gesmolten chocolade. Laat volledig afkoelen in de koelkast.
6 eieren
4
Splits de eieren. Gebruik de eierdooiers in een andere bereiding. Klop de eiwitten stijf met de keukenmachine.
5
Klop de slagroom op tot yoghurtdikte met de keukenmachine.
6
Spatel eerst het eiwit en dan de slagroom door de chocolade.
7
Laat minstens 6 uur in de koelkast opstijven.

Pistachesaus

750 ml pistache-ijs, 1 tl vanillepoeder, 1 scheutje melk
8
Smelt het pistache-ijs in een kookpot op het vuur.
9
Los het vanillepoeder op in een scheutje melk en roer het door het gesmolten pistache-ijs.
10
Breng tot aan het kookpunt en haal van het vuur.
11
Laat de saus een beetje afkoelen en zet hem in de koelkast om wat op te stijven

Afwerken en serveren

100 g pistachenoten
12
Hak de pistachenoten grof.Dompel een lepel in heet water en haal hem door de chocolademousse tot je een quenelle hebt. Dompel voor elke quenelle de lepel opnieuw in het water.Doe wat pistachesaus over de chocolademousse en werk af met gehakte pistachenoten.
1
Breek de chocolade in een kom en zet de kom op een pot kokend water. Giet er een scheutje melk en een scheutje Gran Marnier bij en smelt de chocolade au bain marie.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
2
Week intussen de gelatine in koud water.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Witte chocolademousse met een pistachesaus (thumbnail)Witte chocolademousse met een pistachesaus
4 personen
40m
Ingrediënten
Witte chocolade
400 g
Gelatine
1 blaadje
Slagroom
325 ml
Grand marnier
1 scheutje
Melk
2 scheutjes
Eieren
6
Pistache-ijs
750 ml
Vanillepoeder
1 tl
Pistachenoten
100 g

Witte chocolademousse met een pistachesaus

De witte chocolademousse van Jeroen is een klassieker waarvan het recept al heel lang meegaat. Hij combineert de witte chocolade met een scheutje sinaasappellikeur, twee smaken die uitstekend samen gaan.Deze keer werkt hij de mousse af met pistachesaus die je heel gemakkelijk klaarmaakt met pistache-ijs.
Instructies

De chocolademousse

400 g witte chocolade, 1 blaadje gelatine, 325 ml slagroom, 1 scheutje Grand Marnier, 1 scheutje melk
1
Breek de chocolade in een kom en zet de kom op een pot kokend water. Giet er een scheutje melk en een scheutje Gran Marnier bij en smelt de chocolade au bain marie.
TIPLaat de Gran Marnier eventueel achterwege als je de mousse voor kinderen maakt.
2
Week intussen de gelatine in koud water.
3
Knijp de gelatine uit en roer hem door de gesmolten chocolade. Laat volledig afkoelen in de koelkast.
6 eieren
4
Splits de eieren. Gebruik de eierdooiers in een andere bereiding. Klop de eiwitten stijf met de keukenmachine.
5
Klop de slagroom op tot yoghurtdikte met de keukenmachine.
6
Spatel eerst het eiwit en dan de slagroom door de chocolade.
7
Laat minstens 6 uur in de koelkast opstijven.

Pistachesaus

750 ml pistache-ijs, 1 tl vanillepoeder, 1 scheutje melk
8
Smelt het pistache-ijs in een kookpot op het vuur.
9
Los het vanillepoeder op in een scheutje melk en roer het door het gesmolten pistache-ijs.
10
Breng tot aan het kookpunt en haal van het vuur.
11
Laat de saus een beetje afkoelen en zet hem in de koelkast om wat op te stijven

Afwerken en serveren

100 g pistachenoten
12
Hak de pistachenoten grof.Dompel een lepel in heet water en haal hem door de chocolademousse tot je een quenelle hebt. Dompel voor elke quenelle de lepel opnieuw in het water.Doe wat pistachesaus over de chocolademousse en werk af met gehakte pistachenoten.