Instructies

4 personen

De chocolademousse

400 g witte chocolade, 1 blaadje gelatine, 325 ml slagroom, 1 scheutje Grand Marnier, 1 scheutje melk
1

Breek de chocolade in een kom en zet de kom op een pot kokend water. Giet er een scheutje melk en een scheutje Gran Marnier bij en smelt de chocolade au bain marie.

TIPLaat de Gran Marnier eventueel achterwege als je de mousse voor kinderen maakt.
2

Week intussen de gelatine in koud water.

3

Knijp de gelatine uit en roer hem door de gesmolten chocolade. Laat volledig afkoelen in de koelkast.

6 eieren
4

Splits de eieren. Gebruik de eierdooiers in een andere bereiding. Klop de eiwitten stijf met de keukenmachine.

5

Klop de slagroom op tot yoghurtdikte met de keukenmachine.

6

Spatel eerst het eiwit en dan de slagroom door de chocolade.

7

Laat minstens 6 uur in de koelkast opstijven.

Pistachesaus

750 ml pistache-ijs, 1 tl vanillepoeder, 1 scheutje melk
8

Smelt het pistache-ijs in een kookpot op het vuur.

9

Los het vanillepoeder op in een scheutje melk en roer het door het gesmolten pistache-ijs.

10

Breng tot aan het kookpunt en haal van het vuur.

11

Laat de saus een beetje afkoelen en zet hem in de koelkast om wat op te stijven

Afwerken en serveren

100 g pistachenoten
12

Hak de pistachenoten grof.Dompel een lepel in heet water en haal hem door de chocolademousse tot je een quenelle hebt. Dompel voor elke quenelle de lepel opnieuw in het water.Doe wat pistachesaus over de chocolademousse en werk af met gehakte pistachenoten.