dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Vegetarische enchilada's (thumbnail)Vegetarische enchilada's

Vegetarische enchilada's

35m
25
96%
3.3K
Recepten

Vegetarische enchilada's

Een niet zo klassieke vegetarische ovenschotel met gevulde wraps, tomatensaus en cheddarkaas. De vulling voor de wraps bestaat uit smeuïge ricotta met lekker veel groentjes waaronder rode bonen en maïs.
Vegetarische enchilada's (thumbnail)Vegetarische enchilada's

Vegetarische enchilada's

35m
25
96%
3.3K
Recepten

Vegetarische enchilada's

Een niet zo klassieke vegetarische ovenschotel met gevulde wraps, tomatensaus en cheddarkaas. De vulling voor de wraps bestaat uit smeuïge ricotta met lekker veel groentjes waaronder rode bonen en maïs.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd35m
Ingrediënten25
Beoordeling96%
Aantal likes3.3K

Ingrediënten

4 personen
Chiliolie
1 scheutje
Lookolie
2 scheutjes
Ajuinen
2
Rode chilipeper
1
Tomaten
2
Tomatenpuree
2 tl
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Currypoeder
1 snuifje
Tomatensaus
1 blik
Tijm
Laurier
2 blaadjes
Look
1 teentje
Rode ui
1
Selder
2 stengels
Rode paprika
1
Peper
Zout
Rode bonen
1 blik
Maïs
1 blik
Ricotta
250 g
Xeresazijn
1 scheutje
Rijst
250 g
Wraps
8
Cheddar
300 g

Benodigdheden

Blender, een blender, een ovenschaal

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De tomatensaus

1 scheutje chiliolie, 1 scheutje lookolie
1
Verwarm de look- en chiliolie in een pot.
2 ajuinen
2
Snijd de uien grof en stoof ze aan in de olie.
1 rode chilipeper
3
Verwijder de pitjes van de rode chilipeper en snijd hem in ringetjes. Stoof mee aan met de uien.
TIPJe chilipeper makkelijk ontpitten? Snijd het steeltje van de chilipeper en klem de peper met de opening naar onder tussen je handen. Rol de chilipeper tussen je handen heen en weer en laat de pitjes eruit vallen.
2 tomaten
4
Snijd de tomaten in blokjes en stoof mee aan.
2 tl Tomatenpuree, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje komijn, 1 snuifje currypoeder
5
Laat de tomatenpuree kort meebakken. Breng de groenten op smaak met gerookt paprikapoeder, komijnpoeder en currypoeder.
1 blik tomatensaus, tijm, 2 blaadjes laurier
6
Voeg de tomatenblikjes toe. Leg de takjes tijm en de blaadjes laurier in de saus.
1 teentje Look
7
Kneus de look en doe ze bij de tomatensaus. Laat even pruttelen.
8
Haal de takjes tijm en de laurierblaadjes uit de tomatensaus. Schep de saus in de blender en mix ze fijn. Haal ze door tenslotte door een zeef zodat je een gladde tomatensaus hebt.

De groentevulling

1 scheutje lookolie
9
Verwarm een scheut lookolie in een hoge pan.
1 rode ui
10
Snipper de rode ui fijn en stoof aan.
2 stengels selder
11
Snijd de selder in blokjes en stoof aan.
1 rode paprika, peper, zout
12
Schil de paprika, verwijder de pitjes en zaadlijsten en snijd in blokjes. Stoof mee aan. Kruid met peper en zout.
1 blik rode bonen, 1 blik maïs
13
Spoel de maïs en de rode bonen onder koud water en laat even uitlekken. Doe ze daarna bij de gestoofde groenten.
250 g ricotta, 1 scheutje xeresazijn
14
Meng een scheutje azijn en de ricotta onder de gestoofde groenten.

De afwerking

15
Verwarm de oven voor op 200°C.
250 g rijst
16
Kook de rijst gaar.
8 wraps
17
Lepel wat van de groentevulling in een wrap en rol de wrap toe. Herhaal dit en schik de gevulde wraps netjes in een ovenschaal. Lepel de rest van de groentevulling erover.
300 g Cheddar
18
Giet de tomatensaus over de wraps. Bestrooi met geraspte cheddar.
19
Zet de ovenschaal gedurende 10 à 15 minuten in de oven op 200°C tot de kaas een mooi goudbruin korstje vormt.
20
Serveer de enchilada’s met de rijst, wat korianderpluksels, een paar fijngesneden lente-uitjes, eventueel wat extra chilipeper en een lepel zure room. Smakelijk!
1
Verwarm de look- en chiliolie in een pot.
2
Snijd de uien grof en stoof ze aan in de olie.

Instructies

De tomatensaus

1 scheutje chiliolie, 1 scheutje lookolie
1
Verwarm de look- en chiliolie in een pot.
2 ajuinen
2
Snijd de uien grof en stoof ze aan in de olie.
1 rode chilipeper
3
Verwijder de pitjes van de rode chilipeper en snijd hem in ringetjes. Stoof mee aan met de uien.
TIPJe chilipeper makkelijk ontpitten? Snijd het steeltje van de chilipeper en klem de peper met de opening naar onder tussen je handen. Rol de chilipeper tussen je handen heen en weer en laat de pitjes eruit vallen.
2 tomaten
4
Snijd de tomaten in blokjes en stoof mee aan.
2 tl Tomatenpuree, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje komijn, 1 snuifje currypoeder
5
Laat de tomatenpuree kort meebakken. Breng de groenten op smaak met gerookt paprikapoeder, komijnpoeder en currypoeder.
1 blik tomatensaus, tijm, 2 blaadjes laurier
6
Voeg de tomatenblikjes toe. Leg de takjes tijm en de blaadjes laurier in de saus.
1 teentje Look
7
Kneus de look en doe ze bij de tomatensaus. Laat even pruttelen.
8
Haal de takjes tijm en de laurierblaadjes uit de tomatensaus. Schep de saus in de blender en mix ze fijn. Haal ze door tenslotte door een zeef zodat je een gladde tomatensaus hebt.

De groentevulling

1 scheutje lookolie
9
Verwarm een scheut lookolie in een hoge pan.
1 rode ui
10
Snipper de rode ui fijn en stoof aan.
2 stengels selder
11
Snijd de selder in blokjes en stoof aan.
1 rode paprika, peper, zout
12
Schil de paprika, verwijder de pitjes en zaadlijsten en snijd in blokjes. Stoof mee aan. Kruid met peper en zout.
1 blik rode bonen, 1 blik maïs
13
Spoel de maïs en de rode bonen onder koud water en laat even uitlekken. Doe ze daarna bij de gestoofde groenten.
250 g ricotta, 1 scheutje xeresazijn
14
Meng een scheutje azijn en de ricotta onder de gestoofde groenten.

De afwerking

15
Verwarm de oven voor op 200°C.
250 g rijst
16
Kook de rijst gaar.
8 wraps
17
Lepel wat van de groentevulling in een wrap en rol de wrap toe. Herhaal dit en schik de gevulde wraps netjes in een ovenschaal. Lepel de rest van de groentevulling erover.
300 g Cheddar
18
Giet de tomatensaus over de wraps. Bestrooi met geraspte cheddar.
19
Zet de ovenschaal gedurende 10 à 15 minuten in de oven op 200°C tot de kaas een mooi goudbruin korstje vormt.
20
Serveer de enchilada’s met de rijst, wat korianderpluksels, een paar fijngesneden lente-uitjes, eventueel wat extra chilipeper en een lepel zure room. Smakelijk!
1
Verwarm de look- en chiliolie in een pot.
2
Snijd de uien grof en stoof ze aan in de olie.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Vegetarische enchilada's (thumbnail)Vegetarische enchilada's
4 personen
35m
Ingrediënten
Chiliolie
1 scheutje
Lookolie
2 scheutjes
Ajuinen
2
Rode chilipeper
1
Tomaten
2
Tomatenpuree
2 tl
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Currypoeder
1 snuifje
Tomatensaus
1 blik
Tijm
Laurier
2 blaadjes
Look
1 teentje
Rode ui
1
Selder
2 stengels
Rode paprika
1
Peper
Zout
Rode bonen
1 blik
Maïs
1 blik
Ricotta
250 g
Xeresazijn
1 scheutje
Rijst
250 g
Wraps
8
Cheddar
300 g

Vegetarische enchilada's

Een niet zo klassieke vegetarische ovenschotel met gevulde wraps, tomatensaus en cheddarkaas. De vulling voor de wraps bestaat uit smeuïge ricotta met lekker veel groentjes waaronder rode bonen en maïs.
Instructies

De tomatensaus

1 scheutje chiliolie, 1 scheutje lookolie
1
Verwarm de look- en chiliolie in een pot.
2 ajuinen
2
Snijd de uien grof en stoof ze aan in de olie.
1 rode chilipeper
3
Verwijder de pitjes van de rode chilipeper en snijd hem in ringetjes. Stoof mee aan met de uien.
TIPJe chilipeper makkelijk ontpitten? Snijd het steeltje van de chilipeper en klem de peper met de opening naar onder tussen je handen. Rol de chilipeper tussen je handen heen en weer en laat de pitjes eruit vallen.
2 tomaten
4
Snijd de tomaten in blokjes en stoof mee aan.
2 tl Tomatenpuree, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje komijn, 1 snuifje currypoeder
5
Laat de tomatenpuree kort meebakken. Breng de groenten op smaak met gerookt paprikapoeder, komijnpoeder en currypoeder.
1 blik tomatensaus, tijm, 2 blaadjes laurier
6
Voeg de tomatenblikjes toe. Leg de takjes tijm en de blaadjes laurier in de saus.
1 teentje Look
7
Kneus de look en doe ze bij de tomatensaus. Laat even pruttelen.
8
Haal de takjes tijm en de laurierblaadjes uit de tomatensaus. Schep de saus in de blender en mix ze fijn. Haal ze door tenslotte door een zeef zodat je een gladde tomatensaus hebt.

De groentevulling

1 scheutje lookolie
9
Verwarm een scheut lookolie in een hoge pan.
1 rode ui
10
Snipper de rode ui fijn en stoof aan.
2 stengels selder
11
Snijd de selder in blokjes en stoof aan.
1 rode paprika, peper, zout
12
Schil de paprika, verwijder de pitjes en zaadlijsten en snijd in blokjes. Stoof mee aan. Kruid met peper en zout.
1 blik rode bonen, 1 blik maïs
13
Spoel de maïs en de rode bonen onder koud water en laat even uitlekken. Doe ze daarna bij de gestoofde groenten.
250 g ricotta, 1 scheutje xeresazijn
14
Meng een scheutje azijn en de ricotta onder de gestoofde groenten.

De afwerking

15
Verwarm de oven voor op 200°C.
250 g rijst
16
Kook de rijst gaar.
8 wraps
17
Lepel wat van de groentevulling in een wrap en rol de wrap toe. Herhaal dit en schik de gevulde wraps netjes in een ovenschaal. Lepel de rest van de groentevulling erover.
300 g Cheddar
18
Giet de tomatensaus over de wraps. Bestrooi met geraspte cheddar.
19
Zet de ovenschaal gedurende 10 à 15 minuten in de oven op 200°C tot de kaas een mooi goudbruin korstje vormt.
20
Serveer de enchilada’s met de rijst, wat korianderpluksels, een paar fijngesneden lente-uitjes, eventueel wat extra chilipeper en een lepel zure room. Smakelijk!