Gebraden kip met rabarber-appelmoes, gebakken aardappelen en kropsla
Gebraden kip met rabarber-appelmoes, gebakken aardappelen en kropsla
Gebraden kip met rabarber-appelmoes, gebakken aardappelen en kropsla
Gebraden kip met rabarber-appelmoes, gebakken aardappelen en kropsla
Ingrediënten
4 personen
Look
2 teentjes
Braadkip
1
Ajuin
1
Tijm
Rozemarijn
Boter
2 een klont
Boter
1 een flinke klont
Olijfolie
1 een flinke scheut
Kipkruiden
1 snuifje
Appels
2
Rabarber
4 stengels
Witte suiker
100 g
Kaneelstokje
1
Dragonazijn
1 een beetje
Kropsla
1
Dragon
Slaolie
1 een beetje
Arachideolie
1 een beetje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Gebraden kip
2 teentjes Look, 1 braadkip, 0,5 ajuinen, tijm, rozemarijn, 1 een klont boter
1
Kruid de kip langs de binnenkant met peper, zout, look, ajuin, rozemarijn en tijm. Doe er ook nog een klont boter bij.
1 een flinke scheut olijfolie, 1 snuifje kipkruiden
2
Kruid de buitenkant van de kip met olijfolie en kipkruiden. Smeer de olijfolie goed uit over de hele kip. Strooi er vervolgens de kipkruiden over, deze blijven mooi plakken door de olijfolie en smeer ook de kruiden maar goed open. Als alternatief voor olijfolie kan je ook boter gebruiken, maar dit is moeilijker open te smeren.
3
Zet de kip in een voorverwarmde oven op 180° en laat ongeveer een uur braden. Bevochtig de kip gedurende het braden regelmatig met de olie uit de schaal. Deze garingstechniek heet arroseren.
TIPOm te weten wanneer de kip gaar is: houd ze verticaal, wanneer het vocht dat uit de kip loopt doorzichtig is, dan is ze gaar.
Rabarber-appelmoes
1 een flinke klont boter
4
Smelt een grote klont boter op het vuur in een pannetje.
2 appels, 4 stengels Rabarber, 100 g witte suiker, 1 kaneelstokje
5
Schil de appels en de rabarber, snijd ze in stukken en stoof aan. Voeg er nog suiker en een kaneelstok aan toe en laat rustig stoven onder een deksel.
Salade en gebakken aardappelen
0,5 ajuinen, 1 een beetje dragonazijn
6
Snijd de ui fijn (de andere helft van de ui die niet in de kip zit bijvoorbeeld) en doe in een mengkom. Sprenkel er wat dragonazijn over.
1 kropsla, dragon, 1 een beetje slaolie
7
Spoel de kropsla en doe ze in de kom bij de ui met fijngesneden dragon, zout en peper. Doe er tot slot nog wat slaolie over en meng goed.
1 een klont boter, 1 een beetje arachideolie
8
Smelt een klont boter met arachideolie in een pan bak de aardappelen.
9
Serveren: versnijd de kip en leg een stuk op een bord samen met de gebakken aardappelen, de rabarber-appelmoes en de sla.
1
Kruid de kip langs de binnenkant met peper, zout, look, ajuin, rozemarijn en tijm. Doe er ook nog een klont boter bij.
2
Kruid de buitenkant van de kip met olijfolie en kipkruiden. Smeer de olijfolie goed uit over de hele kip. Strooi er vervolgens de kipkruiden over, deze blijven mooi plakken door de olijfolie en smeer ook de kruiden maar goed open. Als alternatief voor olijfolie kan je ook boter gebruiken, maar dit is moeilijker open te smeren.
Gebraden kip
2 teentjes Look, 1 braadkip, 0,5 ajuinen, tijm, rozemarijn, 1 een klont boter
1
Kruid de kip langs de binnenkant met peper, zout, look, ajuin, rozemarijn en tijm. Doe er ook nog een klont boter bij.
1 een flinke scheut olijfolie, 1 snuifje kipkruiden
2
Kruid de buitenkant van de kip met olijfolie en kipkruiden. Smeer de olijfolie goed uit over de hele kip. Strooi er vervolgens de kipkruiden over, deze blijven mooi plakken door de olijfolie en smeer ook de kruiden maar goed open. Als alternatief voor olijfolie kan je ook boter gebruiken, maar dit is moeilijker open te smeren.
3
Zet de kip in een voorverwarmde oven op 180° en laat ongeveer een uur braden. Bevochtig de kip gedurende het braden regelmatig met de olie uit de schaal. Deze garingstechniek heet arroseren.
TIPOm te weten wanneer de kip gaar is: houd ze verticaal, wanneer het vocht dat uit de kip loopt doorzichtig is, dan is ze gaar.
Rabarber-appelmoes
1 een flinke klont boter
4
Smelt een grote klont boter op het vuur in een pannetje.
2 appels, 4 stengels Rabarber, 100 g witte suiker, 1 kaneelstokje
5
Schil de appels en de rabarber, snijd ze in stukken en stoof aan. Voeg er nog suiker en een kaneelstok aan toe en laat rustig stoven onder een deksel.
Salade en gebakken aardappelen
0,5 ajuinen, 1 een beetje dragonazijn
6
Snijd de ui fijn (de andere helft van de ui die niet in de kip zit bijvoorbeeld) en doe in een mengkom. Sprenkel er wat dragonazijn over.
1 kropsla, dragon, 1 een beetje slaolie
7
Spoel de kropsla en doe ze in de kom bij de ui met fijngesneden dragon, zout en peper. Doe er tot slot nog wat slaolie over en meng goed.
1 een klont boter, 1 een beetje arachideolie
8
Smelt een klont boter met arachideolie in een pan bak de aardappelen.
9
Serveren: versnijd de kip en leg een stuk op een bord samen met de gebakken aardappelen, de rabarber-appelmoes en de sla.
1
Kruid de kip langs de binnenkant met peper, zout, look, ajuin, rozemarijn en tijm. Doe er ook nog een klont boter bij.
2
Kruid de buitenkant van de kip met olijfolie en kipkruiden. Smeer de olijfolie goed uit over de hele kip. Strooi er vervolgens de kipkruiden over, deze blijven mooi plakken door de olijfolie en smeer ook de kruiden maar goed open. Als alternatief voor olijfolie kan je ook boter gebruiken, maar dit is moeilijker open te smeren.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Look
2 teentjes
Braadkip
1
Ajuin
1
Tijm
Rozemarijn
Boter
2 een klont
Boter
1 een flinke klont
Olijfolie
1 een flinke scheut
Kipkruiden
1 snuifje
Appels
2
Rabarber
4 stengels
Witte suiker
100 g
Kaneelstokje
1
Dragonazijn
1 een beetje
Kropsla
1
Dragon
Slaolie
1 een beetje
Arachideolie
1 een beetje
Gebraden kip met rabarber-appelmoes, gebakken aardappelen en kropsla
Nog eens echte Dagelijkse kost zoals iedereen het graag heeft. En voor velen waarschijnlijk met een vleugje nostalgie. Een heerlijk sappig gebraden kip met rabarber-appelmoes, gebakken patatjes en kropsla. Meer moet dat uiteindelijk niet zijn!Instructies
Gebraden kip
2 teentjes Look, 1 braadkip, 0,5 ajuinen, tijm, rozemarijn, 1 een klont boter
1
Kruid de kip langs de binnenkant met peper, zout, look, ajuin, rozemarijn en tijm. Doe er ook nog een klont boter bij.
1 een flinke scheut olijfolie, 1 snuifje kipkruiden
2
Kruid de buitenkant van de kip met olijfolie en kipkruiden. Smeer de olijfolie goed uit over de hele kip. Strooi er vervolgens de kipkruiden over, deze blijven mooi plakken door de olijfolie en smeer ook de kruiden maar goed open. Als alternatief voor olijfolie kan je ook boter gebruiken, maar dit is moeilijker open te smeren.
3
Zet de kip in een voorverwarmde oven op 180° en laat ongeveer een uur braden. Bevochtig de kip gedurende het braden regelmatig met de olie uit de schaal. Deze garingstechniek heet arroseren.
TIPOm te weten wanneer de kip gaar is: houd ze verticaal, wanneer het vocht dat uit de kip loopt doorzichtig is, dan is ze gaar.
Rabarber-appelmoes
1 een flinke klont boter
4
Smelt een grote klont boter op het vuur in een pannetje.
2 appels, 4 stengels Rabarber, 100 g witte suiker, 1 kaneelstokje
5
Schil de appels en de rabarber, snijd ze in stukken en stoof aan. Voeg er nog suiker en een kaneelstok aan toe en laat rustig stoven onder een deksel.
Salade en gebakken aardappelen
0,5 ajuinen, 1 een beetje dragonazijn
6
Snijd de ui fijn (de andere helft van de ui die niet in de kip zit bijvoorbeeld) en doe in een mengkom. Sprenkel er wat dragonazijn over.
1 kropsla, dragon, 1 een beetje slaolie
7
Spoel de kropsla en doe ze in de kom bij de ui met fijngesneden dragon, zout en peper. Doe er tot slot nog wat slaolie over en meng goed.
1 een klont boter, 1 een beetje arachideolie
8
Smelt een klont boter met arachideolie in een pan bak de aardappelen.
9
Serveren: versnijd de kip en leg een stuk op een bord samen met de gebakken aardappelen, de rabarber-appelmoes en de sla.