Kruid de kip langs de binnenkant met peper, zout, look, ajuin, rozemarijn en tijm. Doe er ook nog een klont boter bij.
1 een flinke scheut olijfolie, 1 snuifje kipkruiden
2
Kruid de buitenkant van de kip met olijfolie en kipkruiden. Smeer de olijfolie goed uit over de hele kip. Strooi er vervolgens de kipkruiden over, deze blijven mooi plakken door de olijfolie en smeer ook de kruiden maar goed open. Als alternatief voor olijfolie kan je ook boter gebruiken, maar dit is moeilijker open te smeren.
3
Zet de kip in een voorverwarmde oven op 180° en laat ongeveer een uur braden. Bevochtig de kip gedurende het braden regelmatig met de olie uit de schaal. Deze garingstechniek heet arroseren.
lightbulb_outline
TIPOm te weten wanneer de kip gaar is: houd ze verticaal, wanneer het vocht dat uit de kip loopt doorzichtig is, dan is ze gaar.
Rabarber-appelmoes
1 een flinke klont boter
4
Smelt een grote klont boter op het vuur in een pannetje.