Beurre blanc
Beurre blanc
Beurre blanc
Beurre blanc
Ingrediënten
4 personen
Sjalotten
2
Look
3 teentjes
Witte wijn
0,2 l
Water
0,2 l
Witte wijnazijn
0,1 l
Tijm
2 takjes
Laurier
2 blaadje
Peperbolletjes
10
Reductie
4 el
Room
1 scheutje
Boter
150 g
Citroenen
0,5
Peper
Zout
Benodigdheden
Een zeef, een garde klopper
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De reductie
2 Sjalotten, 3 teentjes Look
1
Pel de sjalotten en snij ze grof. Kneus de teentjes look.
0,2 l witte wijn, 0,2 l Water, 0,1 l Witte wijnazijn
2
Meet de juiste hoeveelheden witte wijn, water en witte wijnazijn (of ciderazijn). Giet het mengsel in een hoge pan.
2 takjes tijm, 2 blaadje laurier, 10 peperbolletjes
3
Doe de stukken sjalot en de knoflooktenen in de pan. Voeg ook de tijm, de laurier en de (gekneusde) peperbollen toe.
4
Laat het kruidig mengsel op een zacht vuur inkoken, tot er slechts een derde van de oorspronkelijke hoeveelheid overblijft.
5
Zeef de reductie.
De beurre blanc
4 el reductie, 1 scheutje Room
6
Doe een deel van de reductie samen met een klein scheutje room in een hoge steelpan.
7
Zet het mengsel op een zacht vuur en laat het even pruttelen.
150 g boter
8
Snij de koude boter in stukjes. Roer de boterblokjes in delen door het mengsel. Gebruik een garde zodat de saus beetje bij beetje binding krijgt, terwijl de boter wegsmelt.
0,5 citroenen
9
Schenk het sap van de citroen erbij en proef.
peper, zout
10
Voeg naar smaak wat peper van de molen en een snuifje zout toe.
De reductie
2 Sjalotten, 3 teentjes Look
1
Pel de sjalotten en snij ze grof. Kneus de teentjes look.
0,2 l witte wijn, 0,2 l Water, 0,1 l Witte wijnazijn
2
Meet de juiste hoeveelheden witte wijn, water en witte wijnazijn (of ciderazijn). Giet het mengsel in een hoge pan.
2 takjes tijm, 2 blaadje laurier, 10 peperbolletjes
3
Doe de stukken sjalot en de knoflooktenen in de pan. Voeg ook de tijm, de laurier en de (gekneusde) peperbollen toe.
4
Laat het kruidig mengsel op een zacht vuur inkoken, tot er slechts een derde van de oorspronkelijke hoeveelheid overblijft.
5
Zeef de reductie.
De beurre blanc
4 el reductie, 1 scheutje Room
6
Doe een deel van de reductie samen met een klein scheutje room in een hoge steelpan.
7
Zet het mengsel op een zacht vuur en laat het even pruttelen.
150 g boter
8
Snij de koude boter in stukjes. Roer de boterblokjes in delen door het mengsel. Gebruik een garde zodat de saus beetje bij beetje binding krijgt, terwijl de boter wegsmelt.
0,5 citroenen
9
Schenk het sap van de citroen erbij en proef.
peper, zout
10
Voeg naar smaak wat peper van de molen en een snuifje zout toe.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Sjalotten
2
Look
3 teentjes
Witte wijn
0,2 l
Water
0,2 l
Witte wijnazijn
0,1 l
Tijm
2 takjes
Laurier
2 blaadje
Peperbolletjes
10
Reductie
4 el
Room
1 scheutje
Boter
150 g
Citroenen
0,5
Peper
Zout
Beurre blanc
Voor de witte botersaus maak je eerst een basis of ‘reductie’. Deze reductie kan je ook gebruiken om andere sauzen te bereiden, zoals de hollandaise.Instructies
De reductie
2 Sjalotten, 3 teentjes Look
1
Pel de sjalotten en snij ze grof. Kneus de teentjes look.
0,2 l witte wijn, 0,2 l Water, 0,1 l Witte wijnazijn
2
Meet de juiste hoeveelheden witte wijn, water en witte wijnazijn (of ciderazijn). Giet het mengsel in een hoge pan.
2 takjes tijm, 2 blaadje laurier, 10 peperbolletjes
3
Doe de stukken sjalot en de knoflooktenen in de pan. Voeg ook de tijm, de laurier en de (gekneusde) peperbollen toe.
4
Laat het kruidig mengsel op een zacht vuur inkoken, tot er slechts een derde van de oorspronkelijke hoeveelheid overblijft.
5
Zeef de reductie.
De beurre blanc
4 el reductie, 1 scheutje Room
6
Doe een deel van de reductie samen met een klein scheutje room in een hoge steelpan.
7
Zet het mengsel op een zacht vuur en laat het even pruttelen.
150 g boter
8
Snij de koude boter in stukjes. Roer de boterblokjes in delen door het mengsel. Gebruik een garde zodat de saus beetje bij beetje binding krijgt, terwijl de boter wegsmelt.
0,5 citroenen
9
Schenk het sap van de citroen erbij en proef.
peper, zout
10
Voeg naar smaak wat peper van de molen en een snuifje zout toe.