dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Frozen yoghurt frisco's met aardbeien en bosbessen (thumbnail)Frozen yoghurt frisco's met aardbeien en bosbessen

Frozen yoghurt frisco's met aardbeien en bosbessen

20m
9
-
2.6K
Recepten

Frozen yoghurt frisco's met aardbeien en bosbessen

Volgens Jeroen is dit een van de gemakkelijkste recepten die hij ooit maakte in Dagelijkse kost. Een palet aan kleur en smaak in een gezond tussendoortje!
Frozen yoghurt frisco's met aardbeien en bosbessen (thumbnail)Frozen yoghurt frisco's met aardbeien en bosbessen

Frozen yoghurt frisco's met aardbeien en bosbessen

20m
9
-
2.6K
Recepten

Frozen yoghurt frisco's met aardbeien en bosbessen

Volgens Jeroen is dit een van de gemakkelijkste recepten die hij ooit maakte in Dagelijkse kost. Een palet aan kleur en smaak in een gezond tussendoortje!
Type gerechtDessert
Totale tijd20m
Ingrediënten9
Beoordeling-
Aantal likes2.6K

Ingrediënten

4 personen
Aardbeien
0,33 bakje
Griekse yoghurt
500 g
Citroenverbena
1 takje
Agavesiroop
1 el
Blauwe bessen
1 pakje
Violette siroop
2 el
Gelatine
4 blaadje
Rode vruchten
1 pakje
Kristalsuiker
2 el

Benodigdheden

Blender, staafmixer, friscovormpjes, een blender of staafmixer

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Aardbeienfrisco's

0,33 bakje aardbeien
1
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in kleine stukjes.
250 g Griekse yoghurt
2
Meng de aardbeien met de yoghurt.
1 takje citroenverbena
3
Rits de blaadjes van de citroenverbena en snipper ze heel fijn. Meng ze door de yoghurt.
1 el agavesiroop
4
Zoet met de agavesiroop (naar smaak).
TIPJe kunt ook honing gebruiken om de frisco’s te zoeten.
5
Vul de friscovormpjes met het mengsel en zet ze in de diepvriezer.

Blauwe bessenfrisco's

1 pakje blauwe bessen, 250 g Griekse yoghurt
6
Was de blauwe bessen en halveer een deel. Meng de bessen met de yoghurt.
2 el violette siroop
7
Zoet met violetsiroop (naar smaak).
8
Vul de friscovormpjes met het mengsel en zet ze in de diepvriezer.

Coulis

4 blaadje gelatine
9
Week de gelatine in koud water.
1 pakje rode vruchten
10
Verwarm het rood fruit met 2 dl water op het vuur.
2 el kristalsuiker
11
Zoet met de suiker en laat wat inkoken.
12
Mix tot coulis in de blender of met de staafmixer.
13
Knijp de gelatine goed uit en roer hem door de warme coulis.
14
Duw de coulis met de bolle kant van een lepel door een zeef en laat afkoelen.

Afwerken en serveren

15
Haal de frisco's uit de vormpjes. Houd ze daarvoor eventueel even onder stromend water. Doop de frisco's met aardbeien tot de helft in de coulis.
16
Bewaar ze in de diepvriezer of serveer meteen.
1
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in kleine stukjes.
2
Meng de aardbeien met de yoghurt.

Instructies

Aardbeienfrisco's

0,33 bakje aardbeien
1
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in kleine stukjes.
250 g Griekse yoghurt
2
Meng de aardbeien met de yoghurt.
1 takje citroenverbena
3
Rits de blaadjes van de citroenverbena en snipper ze heel fijn. Meng ze door de yoghurt.
1 el agavesiroop
4
Zoet met de agavesiroop (naar smaak).
TIPJe kunt ook honing gebruiken om de frisco’s te zoeten.
5
Vul de friscovormpjes met het mengsel en zet ze in de diepvriezer.

Blauwe bessenfrisco's

1 pakje blauwe bessen, 250 g Griekse yoghurt
6
Was de blauwe bessen en halveer een deel. Meng de bessen met de yoghurt.
2 el violette siroop
7
Zoet met violetsiroop (naar smaak).
8
Vul de friscovormpjes met het mengsel en zet ze in de diepvriezer.

Coulis

4 blaadje gelatine
9
Week de gelatine in koud water.
1 pakje rode vruchten
10
Verwarm het rood fruit met 2 dl water op het vuur.
2 el kristalsuiker
11
Zoet met de suiker en laat wat inkoken.
12
Mix tot coulis in de blender of met de staafmixer.
13
Knijp de gelatine goed uit en roer hem door de warme coulis.
14
Duw de coulis met de bolle kant van een lepel door een zeef en laat afkoelen.

Afwerken en serveren

15
Haal de frisco's uit de vormpjes. Houd ze daarvoor eventueel even onder stromend water. Doop de frisco's met aardbeien tot de helft in de coulis.
16
Bewaar ze in de diepvriezer of serveer meteen.
1
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in kleine stukjes.
2
Meng de aardbeien met de yoghurt.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Frozen yoghurt frisco's met aardbeien en bosbessen (thumbnail)Frozen yoghurt frisco's met aardbeien en bosbessen
4 personen
20m
Ingrediënten
Aardbeien
0,33 bakje
Griekse yoghurt
500 g
Citroenverbena
1 takje
Agavesiroop
1 el
Blauwe bessen
1 pakje
Violette siroop
2 el
Gelatine
4 blaadje
Rode vruchten
1 pakje
Kristalsuiker
2 el

Frozen yoghurt frisco's met aardbeien en bosbessen

Volgens Jeroen is dit een van de gemakkelijkste recepten die hij ooit maakte in Dagelijkse kost. Een palet aan kleur en smaak in een gezond tussendoortje!
Instructies

Aardbeienfrisco's

0,33 bakje aardbeien
1
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in kleine stukjes.
250 g Griekse yoghurt
2
Meng de aardbeien met de yoghurt.
1 takje citroenverbena
3
Rits de blaadjes van de citroenverbena en snipper ze heel fijn. Meng ze door de yoghurt.
1 el agavesiroop
4
Zoet met de agavesiroop (naar smaak).
TIPJe kunt ook honing gebruiken om de frisco’s te zoeten.
5
Vul de friscovormpjes met het mengsel en zet ze in de diepvriezer.

Blauwe bessenfrisco's

1 pakje blauwe bessen, 250 g Griekse yoghurt
6
Was de blauwe bessen en halveer een deel. Meng de bessen met de yoghurt.
2 el violette siroop
7
Zoet met violetsiroop (naar smaak).
8
Vul de friscovormpjes met het mengsel en zet ze in de diepvriezer.

Coulis

4 blaadje gelatine
9
Week de gelatine in koud water.
1 pakje rode vruchten
10
Verwarm het rood fruit met 2 dl water op het vuur.
2 el kristalsuiker
11
Zoet met de suiker en laat wat inkoken.
12
Mix tot coulis in de blender of met de staafmixer.
13
Knijp de gelatine goed uit en roer hem door de warme coulis.
14
Duw de coulis met de bolle kant van een lepel door een zeef en laat afkoelen.

Afwerken en serveren

15
Haal de frisco's uit de vormpjes. Houd ze daarvoor eventueel even onder stromend water. Doop de frisco's met aardbeien tot de helft in de coulis.
16
Bewaar ze in de diepvriezer of serveer meteen.