dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Risotto (thumbnail)Risotto

Risotto

35m
8
100%
2.7K
Recepten

Risotto

Over risotto koken doen de wildste verhalen de ronde. Met dit stappenplan én een snuifje geduld lukt het je in één keer.
Risotto (thumbnail)Risotto

Risotto

35m
8
100%
2.7K
Recepten

Risotto

Over risotto koken doen de wildste verhalen de ronde. Met dit stappenplan én een snuifje geduld lukt het je in één keer.
Type gerechtBasisbereiding
Totale tijd35m
Ingrediënten8
Beoordeling100%
Aantal likes2.7K

Ingrediënten

4 personen
Ajuin
1
Look
1 teentje
Olijfolie
1 scheutje
Risottorijst
200 g
Groentebouillon
0,6 l
Parmezaanse kaas
60 g
Boter
60 g
Peper
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Risotto

1 ajuin, 1 teentje Look, 1 scheutje olijfolie
1
Versnipper de ui en plet de verse look tot pulp. Verhit een scheut olijfolie in een kookpot op een matig vuur. Stoof hierin al roerend de uisnippers en de lookpulp aan. Laat de ui niet kleuren!
200 g risottorijst
2
Giet de risottorijst in de kookpot. Roer en laat de korrels kort meebakken.
0,6 l groentebouillon
3
Voeg de groentebouillon toe.
4
Zet het deksel op de pot en laat de rijst een klein kwartier garen op een zacht vuur. Roer niet. Controleer de rijst regelmatig. Zodra de korrels het vocht hebben geabsorbeerd, roer je alles voor de eerste keer om.
60 g Parmezaanse kaas, 60 g boter, peper
5
Rasp de Parmezaanse kaas en roer die onder het rijstmengsel. Voeg er de boter aan toe en wat peper van de molen (naar smaak).
6
Roer de risotto om en serveer.
1
Versnipper de ui en plet de verse look tot pulp. Verhit een scheut olijfolie in een kookpot op een matig vuur. Stoof hierin al roerend de uisnippers en de lookpulp aan. Laat de ui niet kleuren!
2
Giet de risottorijst in de kookpot. Roer en laat de korrels kort meebakken.

Instructies

Risotto

1 ajuin, 1 teentje Look, 1 scheutje olijfolie
1
Versnipper de ui en plet de verse look tot pulp. Verhit een scheut olijfolie in een kookpot op een matig vuur. Stoof hierin al roerend de uisnippers en de lookpulp aan. Laat de ui niet kleuren!
200 g risottorijst
2
Giet de risottorijst in de kookpot. Roer en laat de korrels kort meebakken.
0,6 l groentebouillon
3
Voeg de groentebouillon toe.
4
Zet het deksel op de pot en laat de rijst een klein kwartier garen op een zacht vuur. Roer niet. Controleer de rijst regelmatig. Zodra de korrels het vocht hebben geabsorbeerd, roer je alles voor de eerste keer om.
60 g Parmezaanse kaas, 60 g boter, peper
5
Rasp de Parmezaanse kaas en roer die onder het rijstmengsel. Voeg er de boter aan toe en wat peper van de molen (naar smaak).
6
Roer de risotto om en serveer.
1
Versnipper de ui en plet de verse look tot pulp. Verhit een scheut olijfolie in een kookpot op een matig vuur. Stoof hierin al roerend de uisnippers en de lookpulp aan. Laat de ui niet kleuren!
2
Giet de risottorijst in de kookpot. Roer en laat de korrels kort meebakken.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Risotto (thumbnail)Risotto
4 personen
35m
Ingrediënten
Ajuin
1
Look
1 teentje
Olijfolie
1 scheutje
Risottorijst
200 g
Groentebouillon
0,6 l
Parmezaanse kaas
60 g
Boter
60 g
Peper

Risotto

Over risotto koken doen de wildste verhalen de ronde. Met dit stappenplan én een snuifje geduld lukt het je in één keer.
Instructies

Risotto

1 ajuin, 1 teentje Look, 1 scheutje olijfolie
1
Versnipper de ui en plet de verse look tot pulp. Verhit een scheut olijfolie in een kookpot op een matig vuur. Stoof hierin al roerend de uisnippers en de lookpulp aan. Laat de ui niet kleuren!
200 g risottorijst
2
Giet de risottorijst in de kookpot. Roer en laat de korrels kort meebakken.
0,6 l groentebouillon
3
Voeg de groentebouillon toe.
4
Zet het deksel op de pot en laat de rijst een klein kwartier garen op een zacht vuur. Roer niet. Controleer de rijst regelmatig. Zodra de korrels het vocht hebben geabsorbeerd, roer je alles voor de eerste keer om.
60 g Parmezaanse kaas, 60 g boter, peper
5
Rasp de Parmezaanse kaas en roer die onder het rijstmengsel. Voeg er de boter aan toe en wat peper van de molen (naar smaak).
6
Roer de risotto om en serveer.