Witloofrolletjes met kaassaus
Witloofrolletjes met kaassaus
Witloofrolletjes met kaassaus
Witloofrolletjes met kaassaus
Ingrediënten
4 personen
Witloofstronken
8
Boter
40 g
Tarwebloem
40 g
Melk
300 ml
Passendalegeraspt
50 g
Flandrien grand crugeraspt
50 g
Watou kaasgeraspt
100 g
Nootmuskaat
Peper
Zout
Gekookte meesterlyck-ham
8 sneetjes
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
8 witloof
1
Verwijder de harde onderkant van het witloof.Kook de stronken gaar in ongeveer 10-12 minuten. Haal ze uit het kookvocht en laat uitlekken. Houd het kookvocht bij.
40 g boter, 40 g tarwebloem, 300 ml melk
2
Smelt de boter in een steelpannetje. Voeg de bloem toe en roer met een garde tot een papje en laat ongeveer 2 minuten bakken.Voeg beetje bij beetje de melk toe terwijl je blijft roeren. Leng de saus aan met 300 ml kookvocht en roer tot de saus begint in te dikken.
34 g Flandrien Grand Cru, 34 g Passendale, 66 g Watou, nootmuskaat, peper, zout
3
Meng de geraspte kazen in een kom en houd 1/3 apart. Voeg de kaas toe aan de saus en roer tot alles gesmolten is. Kruid af met nootmuskaat peper en eventueel nog wat zout.
8 sneetjes Gekookte Meesterlyck-ham, 16 g Flandrien Grand Cru, 16 g Passendale, 34 g Watou
4
Verwarm de oven voor op 200 °C.Rol het witloof in een sneetje gekookte ham en leg de witloofrolletjes in een grote ovenschaal. Verdeel er de kaassaus over en werk af met de overige kaas.
5
Plaats de ovenschaal in de oven voor 20 minuten. Zorg dat de bovenkant goudbruin kleurt.
1
Verwijder de harde onderkant van het witloof.Kook de stronken gaar in ongeveer 10-12 minuten. Haal ze uit het kookvocht en laat uitlekken. Houd het kookvocht bij.
2
Smelt de boter in een steelpannetje. Voeg de bloem toe en roer met een garde tot een papje en laat ongeveer 2 minuten bakken.Voeg beetje bij beetje de melk toe terwijl je blijft roeren. Leng de saus aan met 300 ml kookvocht en roer tot de saus begint in te dikken.
8 witloof
1
Verwijder de harde onderkant van het witloof.Kook de stronken gaar in ongeveer 10-12 minuten. Haal ze uit het kookvocht en laat uitlekken. Houd het kookvocht bij.
40 g boter, 40 g tarwebloem, 300 ml melk
2
Smelt de boter in een steelpannetje. Voeg de bloem toe en roer met een garde tot een papje en laat ongeveer 2 minuten bakken.Voeg beetje bij beetje de melk toe terwijl je blijft roeren. Leng de saus aan met 300 ml kookvocht en roer tot de saus begint in te dikken.
34 g Flandrien Grand Cru, 34 g Passendale, 66 g Watou, nootmuskaat, peper, zout
3
Meng de geraspte kazen in een kom en houd 1/3 apart. Voeg de kaas toe aan de saus en roer tot alles gesmolten is. Kruid af met nootmuskaat peper en eventueel nog wat zout.
8 sneetjes Gekookte Meesterlyck-ham, 16 g Flandrien Grand Cru, 16 g Passendale, 34 g Watou
4
Verwarm de oven voor op 200 °C.Rol het witloof in een sneetje gekookte ham en leg de witloofrolletjes in een grote ovenschaal. Verdeel er de kaassaus over en werk af met de overige kaas.
5
Plaats de ovenschaal in de oven voor 20 minuten. Zorg dat de bovenkant goudbruin kleurt.
1
Verwijder de harde onderkant van het witloof.Kook de stronken gaar in ongeveer 10-12 minuten. Haal ze uit het kookvocht en laat uitlekken. Houd het kookvocht bij.
2
Smelt de boter in een steelpannetje. Voeg de bloem toe en roer met een garde tot een papje en laat ongeveer 2 minuten bakken.Voeg beetje bij beetje de melk toe terwijl je blijft roeren. Leng de saus aan met 300 ml kookvocht en roer tot de saus begint in te dikken.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Witloofstronken
8
Boter
40 g
Tarwebloem
40 g
Melk
300 ml
Passendalegeraspt
50 g
Flandrien grand crugeraspt
50 g
Watou kaasgeraspt
100 g
Nootmuskaat
Peper
Zout
Gekookte meesterlyck-ham
8 sneetjes
Witloofrolletjes met kaassaus
Witloof met kaas en hesp is een echte klassieker. Witloof gerold in een sneetje ham, rijkelijk overgoten met een kaassaus van Belgische kazen en een krokant laagje. Hmm, het water staat alvast in onze mond.Instructies
8 witloof
1
Verwijder de harde onderkant van het witloof.Kook de stronken gaar in ongeveer 10-12 minuten. Haal ze uit het kookvocht en laat uitlekken. Houd het kookvocht bij.
40 g boter, 40 g tarwebloem, 300 ml melk
2
Smelt de boter in een steelpannetje. Voeg de bloem toe en roer met een garde tot een papje en laat ongeveer 2 minuten bakken.Voeg beetje bij beetje de melk toe terwijl je blijft roeren. Leng de saus aan met 300 ml kookvocht en roer tot de saus begint in te dikken.
34 g Flandrien Grand Cru, 34 g Passendale, 66 g Watou, nootmuskaat, peper, zout
3
Meng de geraspte kazen in een kom en houd 1/3 apart. Voeg de kaas toe aan de saus en roer tot alles gesmolten is. Kruid af met nootmuskaat peper en eventueel nog wat zout.
8 sneetjes Gekookte Meesterlyck-ham, 16 g Flandrien Grand Cru, 16 g Passendale, 34 g Watou
4
Verwarm de oven voor op 200 °C.Rol het witloof in een sneetje gekookte ham en leg de witloofrolletjes in een grote ovenschaal. Verdeel er de kaassaus over en werk af met de overige kaas.
5
Plaats de ovenschaal in de oven voor 20 minuten. Zorg dat de bovenkant goudbruin kleurt.