Instructies
4 personen
8 witloof
1
Verwijder de harde onderkant van het witloof.Kook de stronken gaar in ongeveer 10-12 minuten. Haal ze uit het kookvocht en laat uitlekken. Houd het kookvocht bij.
40 g boter, 40 g tarwebloem, 300 ml melk
2
Smelt de boter in een steelpannetje. Voeg de bloem toe en roer met een garde tot een papje en laat ongeveer 2 minuten bakken.Voeg beetje bij beetje de melk toe terwijl je blijft roeren. Leng de saus aan met 300 ml kookvocht en roer tot de saus begint in te dikken.
34 g Flandrien Grand Cru, 34 g Passendale, 66 g Watou, nootmuskaat, peper, zout
3
Meng de geraspte kazen in een kom en houd 1/3 apart. Voeg de kaas toe aan de saus en roer tot alles gesmolten is. Kruid af met nootmuskaat peper en eventueel nog wat zout.
8 sneetjes Gekookte Meesterlyck-ham, 16 g Flandrien Grand Cru, 16 g Passendale, 34 g Watou
4
Verwarm de oven voor op 200 °C.Rol het witloof in een sneetje gekookte ham en leg de witloofrolletjes in een grote ovenschaal. Verdeel er de kaassaus over en werk af met de overige kaas.
5