dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Club sandwich met kalkoen en tonijnsaus (thumbnail)Club sandwich met kalkoen en tonijnsaus

Club sandwich met kalkoen en tonijnsaus

30m
19
-
2.9K
Recepten

Club sandwich met kalkoen en tonijnsaus

Dit valt echt wel onder de noemer ‘superbroodje’ met gegrilde kalkoen, tonijnsaus en salsa van zoete puntpaprika en zoetzure augurk. Tonijnsaus of tonijnmayonaise maak je met tonijn uit blik die je door een mayonaise mixt. Het levert een dikke saus op die niet alleen perfect bij kalfsvlees past zoals een klassieke vitello tonato – maar ook lekker is bij kalkoen of kip.
Club sandwich met kalkoen en tonijnsaus (thumbnail)Club sandwich met kalkoen en tonijnsaus

Club sandwich met kalkoen en tonijnsaus

30m
19
-
2.9K
Recepten

Club sandwich met kalkoen en tonijnsaus

Dit valt echt wel onder de noemer ‘superbroodje’ met gegrilde kalkoen, tonijnsaus en salsa van zoete puntpaprika en zoetzure augurk. Tonijnsaus of tonijnmayonaise maak je met tonijn uit blik die je door een mayonaise mixt. Het levert een dikke saus op die niet alleen perfect bij kalfsvlees past zoals een klassieke vitello tonato – maar ook lekker is bij kalkoen of kip.
Type gerechtTussendoortje
Totale tijd30m
Ingrediënten19
Beoordeling-
Aantal likes2.9K

Ingrediënten

4 personen
Tonijn
200 g
Ansjovisfilets
4
Dragonazijn
3 el
Arachideolie
0,2 l
Arachideolie
1 scheutje
Water
2 el
Kappertjes
2 tl
Mosterd
0,5 el
Zout
Peper
Puntpaprika
2
Augurk
1
Bieslook
0,25 bosjes
Olijfolie
3 el
Olijfolie
2 scheutjes
Ui
1
Maïzena
4 el
Kalkoenfilets
400 g
Broodjes
4
Rucola
1 bosje
Eieren
4

Benodigdheden

Staafmixer, staafmixer, grillpan, zeef, keukenpapier

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De tonijnsaus

200 g tonijn, 4 ansjovisfilets, 3 el dragonazijn, 0,2 l arachideolie, 2 el Water, 2 tl kappertjes, 0,5 el mosterd, zout, peper, 4 eieren
1
Laat de tonijn uitlekken in een zeef.
2
Splits de eieren en doe de eierdooiers in een maatbeker. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik. Doe er mosterd, dragonazijn en lauw water bij. Mix met de staafmixer terwijl je de olie er in een dunne straal bij giet.
3
Doe de tonijn bij de mayonaise met de ansjovis en de kappertjes. Kruid met peper en een beetje zout en mix tot een gladde saus.
TIPAls de saus te dik is, voeg je wat vocht toe. Is de saus te zout? Dan kun je wat zuur toevoegen, zoals citroensap of extra kappertjes.

Paprika-salsa

2 Puntpaprika, 1 augurk, 0,25 bosjes Bieslook, 3 el olijfolie, peper, zout
4
Snijd de puntpaprika’s overlangs in twee en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees eerst in julienne en dan brunoise.
5
Snijd de augurk op dezelfde manier in kleine blokjes en meng ze met de paprika.
6
Roer er de olijfolie door en kruid met peper en zout.
TIPHou je van pikant? Doe er dan wat fijngesnipperde chilipeper bij.
7
Voeg er ten slotte de fijngesnipperde bieslook aan toe.

De krokante uitjes

1 ui, 4 el maïzena, 1 scheutje arachideolie, zout
8
Verhit een een flinke bodem arachideolie in een pan op het vuur.
9
Pel de ui en snipper hem fijn.
10
Doe de maïzena in een kom en meng met de gesnipperde ui.
11
Doe alles in een zeef en schud de overtollige maïzena van de uien zodat ze mooi gepaneerd zijn.
12
Frituur de uitjes krokant in de olie. Doe ze lepel per lepel in de olie want anders gaan ze aan elkaar koeken.
13
Haal de uitjes met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Kruid met een snuifje zout.

De kalkoen

400 g kalkoenfilets, 1 scheutje olijfolie, peper, zout
14
Verhit een grillpan op het vuur.
15
Snijd de kalkoen in heel dunne plakjes en klop ze eventueel wat plat met een vleeshamer. Smeer ze licht in met olijfolie. Kruid met peper en zout en bak ze kort aan elke kant in de hete grillpan.

De sandwich afwerken en serveren

4 broodjes, 1 bosje Rucola, 1 scheutje olijfolie, peper, zout
16
Snijd de broodjes open en besmeer de onderkant met tonijnsaus.
17
Ga verder met een toef rucola en een plak kalkoen. Lepel flink wat tonijnsaus over de kalkoen en schep er de paprikasalsa over. Eindig met de krokante uitjes en dek af met de bovenste helft van het broodje.
1
Laat de tonijn uitlekken in een zeef.
2
Splits de eieren en doe de eierdooiers in een maatbeker. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik. Doe er mosterd, dragonazijn en lauw water bij. Mix met de staafmixer terwijl je de olie er in een dunne straal bij giet.

Instructies

De tonijnsaus

200 g tonijn, 4 ansjovisfilets, 3 el dragonazijn, 0,2 l arachideolie, 2 el Water, 2 tl kappertjes, 0,5 el mosterd, zout, peper, 4 eieren
1
Laat de tonijn uitlekken in een zeef.
2
Splits de eieren en doe de eierdooiers in een maatbeker. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik. Doe er mosterd, dragonazijn en lauw water bij. Mix met de staafmixer terwijl je de olie er in een dunne straal bij giet.
3
Doe de tonijn bij de mayonaise met de ansjovis en de kappertjes. Kruid met peper en een beetje zout en mix tot een gladde saus.
TIPAls de saus te dik is, voeg je wat vocht toe. Is de saus te zout? Dan kun je wat zuur toevoegen, zoals citroensap of extra kappertjes.

Paprika-salsa

2 Puntpaprika, 1 augurk, 0,25 bosjes Bieslook, 3 el olijfolie, peper, zout
4
Snijd de puntpaprika’s overlangs in twee en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees eerst in julienne en dan brunoise.
5
Snijd de augurk op dezelfde manier in kleine blokjes en meng ze met de paprika.
6
Roer er de olijfolie door en kruid met peper en zout.
TIPHou je van pikant? Doe er dan wat fijngesnipperde chilipeper bij.
7
Voeg er ten slotte de fijngesnipperde bieslook aan toe.

De krokante uitjes

1 ui, 4 el maïzena, 1 scheutje arachideolie, zout
8
Verhit een een flinke bodem arachideolie in een pan op het vuur.
9
Pel de ui en snipper hem fijn.
10
Doe de maïzena in een kom en meng met de gesnipperde ui.
11
Doe alles in een zeef en schud de overtollige maïzena van de uien zodat ze mooi gepaneerd zijn.
12
Frituur de uitjes krokant in de olie. Doe ze lepel per lepel in de olie want anders gaan ze aan elkaar koeken.
13
Haal de uitjes met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Kruid met een snuifje zout.

De kalkoen

400 g kalkoenfilets, 1 scheutje olijfolie, peper, zout
14
Verhit een grillpan op het vuur.
15
Snijd de kalkoen in heel dunne plakjes en klop ze eventueel wat plat met een vleeshamer. Smeer ze licht in met olijfolie. Kruid met peper en zout en bak ze kort aan elke kant in de hete grillpan.

De sandwich afwerken en serveren

4 broodjes, 1 bosje Rucola, 1 scheutje olijfolie, peper, zout
16
Snijd de broodjes open en besmeer de onderkant met tonijnsaus.
17
Ga verder met een toef rucola en een plak kalkoen. Lepel flink wat tonijnsaus over de kalkoen en schep er de paprikasalsa over. Eindig met de krokante uitjes en dek af met de bovenste helft van het broodje.
1
Laat de tonijn uitlekken in een zeef.
2
Splits de eieren en doe de eierdooiers in een maatbeker. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik. Doe er mosterd, dragonazijn en lauw water bij. Mix met de staafmixer terwijl je de olie er in een dunne straal bij giet.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Club sandwich met kalkoen en tonijnsaus (thumbnail)Club sandwich met kalkoen en tonijnsaus
4 personen
30m
Ingrediënten
Tonijn
200 g
Ansjovisfilets
4
Dragonazijn
3 el
Arachideolie
0,2 l
Arachideolie
1 scheutje
Water
2 el
Kappertjes
2 tl
Mosterd
0,5 el
Zout
Peper
Puntpaprika
2
Augurk
1
Bieslook
0,25 bosjes
Olijfolie
3 el
Olijfolie
2 scheutjes
Ui
1
Maïzena
4 el
Kalkoenfilets
400 g
Broodjes
4
Rucola
1 bosje
Eieren
4

Club sandwich met kalkoen en tonijnsaus

Dit valt echt wel onder de noemer ‘superbroodje’ met gegrilde kalkoen, tonijnsaus en salsa van zoete puntpaprika en zoetzure augurk. Tonijnsaus of tonijnmayonaise maak je met tonijn uit blik die je door een mayonaise mixt. Het levert een dikke saus op die niet alleen perfect bij kalfsvlees past zoals een klassieke vitello tonato – maar ook lekker is bij kalkoen of kip.
Instructies

De tonijnsaus

200 g tonijn, 4 ansjovisfilets, 3 el dragonazijn, 0,2 l arachideolie, 2 el Water, 2 tl kappertjes, 0,5 el mosterd, zout, peper, 4 eieren
1
Laat de tonijn uitlekken in een zeef.
2
Splits de eieren en doe de eierdooiers in een maatbeker. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik. Doe er mosterd, dragonazijn en lauw water bij. Mix met de staafmixer terwijl je de olie er in een dunne straal bij giet.
3
Doe de tonijn bij de mayonaise met de ansjovis en de kappertjes. Kruid met peper en een beetje zout en mix tot een gladde saus.
TIPAls de saus te dik is, voeg je wat vocht toe. Is de saus te zout? Dan kun je wat zuur toevoegen, zoals citroensap of extra kappertjes.

Paprika-salsa

2 Puntpaprika, 1 augurk, 0,25 bosjes Bieslook, 3 el olijfolie, peper, zout
4
Snijd de puntpaprika’s overlangs in twee en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees eerst in julienne en dan brunoise.
5
Snijd de augurk op dezelfde manier in kleine blokjes en meng ze met de paprika.
6
Roer er de olijfolie door en kruid met peper en zout.
TIPHou je van pikant? Doe er dan wat fijngesnipperde chilipeper bij.
7
Voeg er ten slotte de fijngesnipperde bieslook aan toe.

De krokante uitjes

1 ui, 4 el maïzena, 1 scheutje arachideolie, zout
8
Verhit een een flinke bodem arachideolie in een pan op het vuur.
9
Pel de ui en snipper hem fijn.
10
Doe de maïzena in een kom en meng met de gesnipperde ui.
11
Doe alles in een zeef en schud de overtollige maïzena van de uien zodat ze mooi gepaneerd zijn.
12
Frituur de uitjes krokant in de olie. Doe ze lepel per lepel in de olie want anders gaan ze aan elkaar koeken.
13
Haal de uitjes met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Kruid met een snuifje zout.

De kalkoen

400 g kalkoenfilets, 1 scheutje olijfolie, peper, zout
14
Verhit een grillpan op het vuur.
15
Snijd de kalkoen in heel dunne plakjes en klop ze eventueel wat plat met een vleeshamer. Smeer ze licht in met olijfolie. Kruid met peper en zout en bak ze kort aan elke kant in de hete grillpan.

De sandwich afwerken en serveren

4 broodjes, 1 bosje Rucola, 1 scheutje olijfolie, peper, zout
16
Snijd de broodjes open en besmeer de onderkant met tonijnsaus.
17
Ga verder met een toef rucola en een plak kalkoen. Lepel flink wat tonijnsaus over de kalkoen en schep er de paprikasalsa over. Eindig met de krokante uitjes en dek af met de bovenste helft van het broodje.