dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Salade met boschampignons en roggecroutons (thumbnail)Salade met boschampignons en roggecroutons

Salade met boschampignons en roggecroutons

45m
19
-
2.5K
Recepten

Salade met boschampignons en roggecroutons

Dit is een gerecht waar Jeroen écht van houdt: een koud-warme vegetarische salade met boschampignons en knapperige korstjes. Aards, warm, zoet en een beetje zuur.
Salade met boschampignons en roggecroutons (thumbnail)Salade met boschampignons en roggecroutons

Salade met boschampignons en roggecroutons

45m
19
-
2.5K
Recepten

Salade met boschampignons en roggecroutons

Dit is een gerecht waar Jeroen écht van houdt: een koud-warme vegetarische salade met boschampignons en knapperige korstjes. Aards, warm, zoet en een beetje zuur.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten19
Beoordeling-
Aantal likes2.5K

Ingrediënten

4 personen
Boschampignons
400 g
Champignons
100 g
Boter
Roggebrood
0,5
Perensiroop
2 el
Scherpe mosterd
1 el
Hazelnootolie
2 el
Rode wijnazijn
4 el
Olijfolie
3 el
Pepers
Zout
Look
1 teentje
Peterselie
0,25 bosjes
Romeinse sla
0,5
Rucola
1 bosje
Tuinkers
1 bakje
Snijbiet
1 zakje
Hazelnoten
handvol
Pecorino
100 g

Benodigdheden

Keukenpapier

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De salade met boschampignons

400 g boschampignons, 100 g champignons
1
Maak de boschampignons schoon.
TIPSpoel de boschampignons niet want als ze nat zijn, bakken ze niet mooi.
boter
2
Smelt een klont boter in een pan.
0,5 roggebrood
3
Snijd het roggebrood in blokjes en bak ze in de boter. Laat de croutons uitlekken op keukenpapier.
2 el perensiroop, 1 el scherpe mosterd, 2 el hazelnootolie, 4 el Rode wijnazijn, 3 el olijfolie, pepers, zout
4
Meng voor de vinaigrette de perensiroop met mosterd, hazelnootolie, rode wijnazijn en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
TIPGebruik niet uitsluitend hazelnootolie in de vinaigrette. Deze olie heeft een beetje een doffe geur en dat mag niet overheersen.
5
Smelt opnieuw een klont boter in de pan.
1 teentje Look
6
Kneus en pel de knoflook. Plet hem met een mes.
0,25 bosjes peterselie
7
Spoel en snipper de peterselie.
8
Bak de paddenstoelen in de boter. Doe niet te veel champignons in één keer in de pan.
9
Voeg er de knoflook en de peterselie aan toe. Kruid met peper en zout.
0,5 Romeinse sla, 1 bosje Rucola, 1 bakje tuinkers, 1 zakje snijbiet
10
Scheur de Romeinse sla in stukken. Spoel de tuinkers, de snijbiet en de rucola. Laat uitlekken. Meng de vier soorten sla.
handvol hazelnoten
11
Hak de hazelnoten en meng ze door de salade.
100 g pecorino
12
Schep de opgelegde champignons door de salade. Werk af met schilfers pecorino.
13
Verdeel de koude salade over borden. Schep er warme, gebakken paddenstoelen over. Werk af met een beetje vinaigrette.
1
Maak de boschampignons schoon.
2
Smelt een klont boter in een pan.

Instructies

De salade met boschampignons

400 g boschampignons, 100 g champignons
1
Maak de boschampignons schoon.
TIPSpoel de boschampignons niet want als ze nat zijn, bakken ze niet mooi.
boter
2
Smelt een klont boter in een pan.
0,5 roggebrood
3
Snijd het roggebrood in blokjes en bak ze in de boter. Laat de croutons uitlekken op keukenpapier.
2 el perensiroop, 1 el scherpe mosterd, 2 el hazelnootolie, 4 el Rode wijnazijn, 3 el olijfolie, pepers, zout
4
Meng voor de vinaigrette de perensiroop met mosterd, hazelnootolie, rode wijnazijn en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
TIPGebruik niet uitsluitend hazelnootolie in de vinaigrette. Deze olie heeft een beetje een doffe geur en dat mag niet overheersen.
5
Smelt opnieuw een klont boter in de pan.
1 teentje Look
6
Kneus en pel de knoflook. Plet hem met een mes.
0,25 bosjes peterselie
7
Spoel en snipper de peterselie.
8
Bak de paddenstoelen in de boter. Doe niet te veel champignons in één keer in de pan.
9
Voeg er de knoflook en de peterselie aan toe. Kruid met peper en zout.
0,5 Romeinse sla, 1 bosje Rucola, 1 bakje tuinkers, 1 zakje snijbiet
10
Scheur de Romeinse sla in stukken. Spoel de tuinkers, de snijbiet en de rucola. Laat uitlekken. Meng de vier soorten sla.
handvol hazelnoten
11
Hak de hazelnoten en meng ze door de salade.
100 g pecorino
12
Schep de opgelegde champignons door de salade. Werk af met schilfers pecorino.
13
Verdeel de koude salade over borden. Schep er warme, gebakken paddenstoelen over. Werk af met een beetje vinaigrette.
1
Maak de boschampignons schoon.
2
Smelt een klont boter in een pan.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Salade met boschampignons en roggecroutons (thumbnail)Salade met boschampignons en roggecroutons
4 personen
45m
Ingrediënten
Boschampignons
400 g
Champignons
100 g
Boter
Roggebrood
0,5
Perensiroop
2 el
Scherpe mosterd
1 el
Hazelnootolie
2 el
Rode wijnazijn
4 el
Olijfolie
3 el
Pepers
Zout
Look
1 teentje
Peterselie
0,25 bosjes
Romeinse sla
0,5
Rucola
1 bosje
Tuinkers
1 bakje
Snijbiet
1 zakje
Hazelnoten
handvol
Pecorino
100 g

Salade met boschampignons en roggecroutons

Dit is een gerecht waar Jeroen écht van houdt: een koud-warme vegetarische salade met boschampignons en knapperige korstjes. Aards, warm, zoet en een beetje zuur.
Instructies

De salade met boschampignons

400 g boschampignons, 100 g champignons
1
Maak de boschampignons schoon.
TIPSpoel de boschampignons niet want als ze nat zijn, bakken ze niet mooi.
boter
2
Smelt een klont boter in een pan.
0,5 roggebrood
3
Snijd het roggebrood in blokjes en bak ze in de boter. Laat de croutons uitlekken op keukenpapier.
2 el perensiroop, 1 el scherpe mosterd, 2 el hazelnootolie, 4 el Rode wijnazijn, 3 el olijfolie, pepers, zout
4
Meng voor de vinaigrette de perensiroop met mosterd, hazelnootolie, rode wijnazijn en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
TIPGebruik niet uitsluitend hazelnootolie in de vinaigrette. Deze olie heeft een beetje een doffe geur en dat mag niet overheersen.
5
Smelt opnieuw een klont boter in de pan.
1 teentje Look
6
Kneus en pel de knoflook. Plet hem met een mes.
0,25 bosjes peterselie
7
Spoel en snipper de peterselie.
8
Bak de paddenstoelen in de boter. Doe niet te veel champignons in één keer in de pan.
9
Voeg er de knoflook en de peterselie aan toe. Kruid met peper en zout.
0,5 Romeinse sla, 1 bosje Rucola, 1 bakje tuinkers, 1 zakje snijbiet
10
Scheur de Romeinse sla in stukken. Spoel de tuinkers, de snijbiet en de rucola. Laat uitlekken. Meng de vier soorten sla.
handvol hazelnoten
11
Hak de hazelnoten en meng ze door de salade.
100 g pecorino
12
Schep de opgelegde champignons door de salade. Werk af met schilfers pecorino.
13
Verdeel de koude salade over borden. Schep er warme, gebakken paddenstoelen over. Werk af met een beetje vinaigrette.