Mosselen met witbier en lookbroodjes
Mosselen met witbier en lookbroodjes
Mosselen met witbier en lookbroodjes
Mosselen met witbier en lookbroodjes
Ingrediënten
4 personen
Malse boter
100 g
Look
2 teentjes
Peper
Grof zout
Citroenen
0,75
Platte peterselie
Mosselen
4.000 g
Boter
Ajuinen
4
Selder
4 stengels
Gember
50 g
Citroengras
1 stengel
Witbier
2 flesjes
Tijm
Laurier
Stokbrood
1
Koriander
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De lookboter
100 g malse boter
1
Doe de malse boter in een kommetje.
1 teentje Look, peper, grof zout
2
Kneus en pel de knoflook. Rasp de teen bij de boter. Kruid met peper en grof zout.
0,25 citroenen, platte peterselie
3
Hak de peterselie fijn en doe de snippers bij de boter. Knijp er het sap van de citroen bij. Roer alles onder elkaar.
De mosselen
4.000 g mosselen
4
Spoel de mosselen onder koud water. Mosselen met een kapotte schelp gooi je best weg.
boter
5
Smelt een klont boter in een grote kookpot.
4 ajuinen, 4 stengels selder
6
Pel de uien en snijd ze fijn. Maak de selder schoon en snijd de stengels in stukken. Stoof de uien en de selder in de boter.
1 teentje Look, 50 g gember
7
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn. Schil de gember en snijd hem in fijne stukjes.
1 stengel Citroengras
8
Kneus de stengel citroengras zo hard als je kan en doe de smaakmaker samen met de look en de gember in de pot.
peper
9
Doe de mosselen bij de groenten. Kruid met peper.
2 flesjes witbier, tijm, laurier
10
Bevochtig de mosselen met het witbier. Kruid met enkele takjes tijm en enkele blaadjes laurier.
11
Zet een deksel op de pot en laat de mosselen garen tot ze allemaal open zijn. Laat ze niet te lang garen: hoe korter de mosselen open zijn, hoe sappiger.
De lookbroodjes en de afwerking
1 stokbrood
12
Snijd het stokbrood in de lengte open. Snijd het brood verder in kleine stukken en besmeer elk sneetje met een laag lookboter.
13
Rooster de broodjes kort onder de grill.
14
Serveer de mosselen in een diep bord. Schep er een paar lepels mosselvocht met groenten bij.
0,5 citroenen, koriander
15
Werk af met de zeste van een halve citroen en enkele plukjes koriander.
De lookboter
100 g malse boter
1
Doe de malse boter in een kommetje.
1 teentje Look, peper, grof zout
2
Kneus en pel de knoflook. Rasp de teen bij de boter. Kruid met peper en grof zout.
0,25 citroenen, platte peterselie
3
Hak de peterselie fijn en doe de snippers bij de boter. Knijp er het sap van de citroen bij. Roer alles onder elkaar.
De mosselen
4.000 g mosselen
4
Spoel de mosselen onder koud water. Mosselen met een kapotte schelp gooi je best weg.
boter
5
Smelt een klont boter in een grote kookpot.
4 ajuinen, 4 stengels selder
6
Pel de uien en snijd ze fijn. Maak de selder schoon en snijd de stengels in stukken. Stoof de uien en de selder in de boter.
1 teentje Look, 50 g gember
7
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn. Schil de gember en snijd hem in fijne stukjes.
1 stengel Citroengras
8
Kneus de stengel citroengras zo hard als je kan en doe de smaakmaker samen met de look en de gember in de pot.
peper
9
Doe de mosselen bij de groenten. Kruid met peper.
2 flesjes witbier, tijm, laurier
10
Bevochtig de mosselen met het witbier. Kruid met enkele takjes tijm en enkele blaadjes laurier.
11
Zet een deksel op de pot en laat de mosselen garen tot ze allemaal open zijn. Laat ze niet te lang garen: hoe korter de mosselen open zijn, hoe sappiger.
De lookbroodjes en de afwerking
1 stokbrood
12
Snijd het stokbrood in de lengte open. Snijd het brood verder in kleine stukken en besmeer elk sneetje met een laag lookboter.
13
Rooster de broodjes kort onder de grill.
14
Serveer de mosselen in een diep bord. Schep er een paar lepels mosselvocht met groenten bij.
0,5 citroenen, koriander
15
Werk af met de zeste van een halve citroen en enkele plukjes koriander.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Malse boter
100 g
Look
2 teentjes
Peper
Grof zout
Citroenen
0,75
Platte peterselie
Mosselen
4.000 g
Boter
Ajuinen
4
Selder
4 stengels
Gember
50 g
Citroengras
1 stengel
Witbier
2 flesjes
Tijm
Laurier
Stokbrood
1
Koriander
Mosselen met witbier en lookbroodjes
Mosselen zijn op hun best in hartje oktober. Dus waarom er niet volop van genieten? Jeroen maakt een stevige pot met de smaken van witbier en gember. Een extra tip: serveer er eens lookbroodjes bij in plaats van frietjes.Instructies
De lookboter
100 g malse boter
1
Doe de malse boter in een kommetje.
1 teentje Look, peper, grof zout
2
Kneus en pel de knoflook. Rasp de teen bij de boter. Kruid met peper en grof zout.
0,25 citroenen, platte peterselie
3
Hak de peterselie fijn en doe de snippers bij de boter. Knijp er het sap van de citroen bij. Roer alles onder elkaar.
De mosselen
4.000 g mosselen
4
Spoel de mosselen onder koud water. Mosselen met een kapotte schelp gooi je best weg.
boter
5
Smelt een klont boter in een grote kookpot.
4 ajuinen, 4 stengels selder
6
Pel de uien en snijd ze fijn. Maak de selder schoon en snijd de stengels in stukken. Stoof de uien en de selder in de boter.
1 teentje Look, 50 g gember
7
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn. Schil de gember en snijd hem in fijne stukjes.
1 stengel Citroengras
8
Kneus de stengel citroengras zo hard als je kan en doe de smaakmaker samen met de look en de gember in de pot.
peper
9
Doe de mosselen bij de groenten. Kruid met peper.
2 flesjes witbier, tijm, laurier
10
Bevochtig de mosselen met het witbier. Kruid met enkele takjes tijm en enkele blaadjes laurier.
11
Zet een deksel op de pot en laat de mosselen garen tot ze allemaal open zijn. Laat ze niet te lang garen: hoe korter de mosselen open zijn, hoe sappiger.
De lookbroodjes en de afwerking
1 stokbrood
12
Snijd het stokbrood in de lengte open. Snijd het brood verder in kleine stukken en besmeer elk sneetje met een laag lookboter.
13
Rooster de broodjes kort onder de grill.
14
Serveer de mosselen in een diep bord. Schep er een paar lepels mosselvocht met groenten bij.
0,5 citroenen, koriander
15
Werk af met de zeste van een halve citroen en enkele plukjes koriander.