Dahl met zoete aardappel, rode linzen en Berloumi
Dahl met zoete aardappel, rode linzen en Berloumi
Dahl met zoete aardappel, rode linzen en Berloumi
Dahl met zoete aardappel, rode linzen en Berloumi
Ingrediënten
4 personen
Rode linzen
100 g
Olijfolie
1 scheutje
Rode ui
1
Zoete aardappelen
2
Groene selder
3 stengels
Wortels
4
Look
2 teentjes
Gember
30 g
Rode currypasta
1 el
Garam masala
1 snuifje
Kardemom
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Tandoorikruiden
1 snuifje
Tomatenblokjes
1 blik
Kokosmelk
1 blik
Cashewnoten
100 g
Spinazie
200 g
Berloumi
200 g
Citroenen
0,5
Koriander
0,5 bosjes
Naanbrood
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
100 g rode linzen
1
Laat de linzen even weken in wat water.
1 scheutje olijfolie, 1 rode ui, 2 Zoete aardappelen, 3 stengels groene selder, 4 Wortels
2
Laat een scheut olie heet worden in een pot. Snijd de groenten vrij grof: ui, zoete aardappelen, selder en wortelen. Laat alle groenten stoven in de pot.
2 teentjes Look, 30 g gember, 1 el rode currypasta, 1 snuifje garam masala, 1 snuifje kardemom, 1 snuifje komijn, 1 snuifje tandoorikruiden
3
Doe er de geplette look, geraspte gember en currypasta bij en laat hem even meebakken. Kruid de curry tot slot met komijn, kardemom, tandoorikruiden en garram massala.
1 blik Tomatenblokjes, 1 blik kokosmelk
4
Giet de linzen door een zeef en voeg ze toe. Voeg er vervolgens 2 dl water, tomatenblokjes (of gepelde tomaten) en kokosmelk aan toe en breng het geheel aan de kook. Laat de dahl 45 minuten pruttelen onder een deksel.
100 g cashewnoten
5
Laat een pannetje met wat olie heet worden, ga met een mes door de cashewnoten en kleur ze.
200 g spinazie
6
Voeg de spinazie toe aan de dahl. Die mag er rauw bij, van zodra die onder de warme curry gemengd is zal die garen.
200 g Berloumi
7
Snijd de Berloumi in blokjes. Laat wat olie heet worden in een pan en bak de blokjes Berloumi goudbruin.
0,5 citroenen, 0,5 bosjes koriander, naanbrood
8
Werk de dahl af met wat sap van een citroen, wat cashewnoten, wat pluksels koriander en de gebakken Berloumi. Serveer met wat naan.
100 g rode linzen
1
Laat de linzen even weken in wat water.
1 scheutje olijfolie, 1 rode ui, 2 Zoete aardappelen, 3 stengels groene selder, 4 Wortels
2
Laat een scheut olie heet worden in een pot. Snijd de groenten vrij grof: ui, zoete aardappelen, selder en wortelen. Laat alle groenten stoven in de pot.
2 teentjes Look, 30 g gember, 1 el rode currypasta, 1 snuifje garam masala, 1 snuifje kardemom, 1 snuifje komijn, 1 snuifje tandoorikruiden
3
Doe er de geplette look, geraspte gember en currypasta bij en laat hem even meebakken. Kruid de curry tot slot met komijn, kardemom, tandoorikruiden en garram massala.
1 blik Tomatenblokjes, 1 blik kokosmelk
4
Giet de linzen door een zeef en voeg ze toe. Voeg er vervolgens 2 dl water, tomatenblokjes (of gepelde tomaten) en kokosmelk aan toe en breng het geheel aan de kook. Laat de dahl 45 minuten pruttelen onder een deksel.
100 g cashewnoten
5
Laat een pannetje met wat olie heet worden, ga met een mes door de cashewnoten en kleur ze.
200 g spinazie
6
Voeg de spinazie toe aan de dahl. Die mag er rauw bij, van zodra die onder de warme curry gemengd is zal die garen.
200 g Berloumi
7
Snijd de Berloumi in blokjes. Laat wat olie heet worden in een pan en bak de blokjes Berloumi goudbruin.
0,5 citroenen, 0,5 bosjes koriander, naanbrood
8
Werk de dahl af met wat sap van een citroen, wat cashewnoten, wat pluksels koriander en de gebakken Berloumi. Serveer met wat naan.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Rode linzen
100 g
Olijfolie
1 scheutje
Rode ui
1
Zoete aardappelen
2
Groene selder
3 stengels
Wortels
4
Look
2 teentjes
Gember
30 g
Rode currypasta
1 el
Garam masala
1 snuifje
Kardemom
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Tandoorikruiden
1 snuifje
Tomatenblokjes
1 blik
Kokosmelk
1 blik
Cashewnoten
100 g
Spinazie
200 g
Berloumi
200 g
Citroenen
0,5
Koriander
0,5 bosjes
Naanbrood
Dahl met zoete aardappel, rode linzen en Berloumi
Dahl is een Indiaas gerecht op basis van peulvruchten. Het wordt vaak gecombineerd met groenten en dat is precies wat Jeroen doet. En deze heerlijke vegetarische groentecurry is het resultaat! De afwerking kent wel een Belgisch kantje, namelijk Belgische Halloumi kaas: Berloumi.Instructies
100 g rode linzen
1
Laat de linzen even weken in wat water.
1 scheutje olijfolie, 1 rode ui, 2 Zoete aardappelen, 3 stengels groene selder, 4 Wortels
2
Laat een scheut olie heet worden in een pot. Snijd de groenten vrij grof: ui, zoete aardappelen, selder en wortelen. Laat alle groenten stoven in de pot.
2 teentjes Look, 30 g gember, 1 el rode currypasta, 1 snuifje garam masala, 1 snuifje kardemom, 1 snuifje komijn, 1 snuifje tandoorikruiden
3
Doe er de geplette look, geraspte gember en currypasta bij en laat hem even meebakken. Kruid de curry tot slot met komijn, kardemom, tandoorikruiden en garram massala.
1 blik Tomatenblokjes, 1 blik kokosmelk
4
Giet de linzen door een zeef en voeg ze toe. Voeg er vervolgens 2 dl water, tomatenblokjes (of gepelde tomaten) en kokosmelk aan toe en breng het geheel aan de kook. Laat de dahl 45 minuten pruttelen onder een deksel.
100 g cashewnoten
5
Laat een pannetje met wat olie heet worden, ga met een mes door de cashewnoten en kleur ze.
200 g spinazie
6
Voeg de spinazie toe aan de dahl. Die mag er rauw bij, van zodra die onder de warme curry gemengd is zal die garen.
200 g Berloumi
7
Snijd de Berloumi in blokjes. Laat wat olie heet worden in een pan en bak de blokjes Berloumi goudbruin.
0,5 citroenen, 0,5 bosjes koriander, naanbrood
8
Werk de dahl af met wat sap van een citroen, wat cashewnoten, wat pluksels koriander en de gebakken Berloumi. Serveer met wat naan.