Instructies

4 personen
100 g rode linzen
1

Laat de linzen even weken in wat water.

1 scheutje olijfolie, 1 rode ui, 2 Zoete aardappelen, 3 stengels groene selder, 4 Wortels
2

Laat een scheut olie heet worden in een pot. Snijd de groenten vrij grof: ui, zoete aardappelen, selder en wortelen. Laat alle groenten stoven in de pot.

2 teentjes Look, 30 g gember, 1 el rode currypasta, 1 snuifje garam masala, 1 snuifje kardemom, 1 snuifje komijn, 1 snuifje tandoorikruiden
3

Doe er de geplette look, geraspte gember en currypasta bij en laat hem even meebakken. Kruid de curry tot slot met komijn, kardemom, tandoorikruiden en garram massala.

1 blik Tomatenblokjes, 1 blik kokosmelk
4

Giet de linzen door een zeef en voeg ze toe. Voeg er vervolgens 2 dl water, tomatenblokjes (of gepelde tomaten) en kokosmelk aan toe en breng het geheel aan de kook. Laat de dahl 45 minuten pruttelen onder een deksel.

100 g cashewnoten
5

Laat een pannetje met wat olie heet worden, ga met een mes door de cashewnoten en kleur ze.

200 g spinazie
6

Voeg de spinazie toe aan de dahl. Die mag er rauw bij, van zodra die onder de warme curry gemengd is zal die garen.

200 g Berloumi
7

Snijd de Berloumi in blokjes. Laat wat olie heet worden in een pan en bak de blokjes Berloumi goudbruin.

0,5 citroenen, 0,5 bosjes koriander, naanbrood
8

Werk de dahl af met wat sap van een citroen, wat cashewnoten, wat pluksels koriander en de gebakken Berloumi. Serveer met wat naan.