Salade met gerookte zalm, rode biet en bloedappelsien
Salade met gerookte zalm, rode biet en bloedappelsien
Salade met gerookte zalm, rode biet en bloedappelsien
Salade met gerookte zalm, rode biet en bloedappelsien
Ingrediënten
4 personen
Winterpostelein
150 g
Bloemsuiker
1 el
Wijnazijn
0,1 l
Zout
Rode ui
1
Sesamzaadjes
1 el
Rode bieten
200 g
Sesamolie
Peper
Griekse yoghurt
4 el
Graanmosterd
1 el
Honing
1 tl
Dille
Citroenen
0,25
Bloedappelsienen
2
Tortilla
1
Gerookte zalm
250 g
Olijfolie
Benodigdheden
Een garde
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
150 g winterpostelein
1
Spoel de fijne winterpostelein voorzichtig en laat het groen uitlekken.
1 el bloemsuiker, 0,1 l wijnazijn, zout
2
Meng de bloemsuiker met de wijnazijn en een snuif zout in een kom. Gebruik hiervoor een garde.
1 rode ui
3
Pel de rode ui en snijd hem in halve ringen. Dompel de uienringen in de marinade.
1 el sesamzaadjes
4
Rooster de sesamzaadjes kort in een hete, droge pan. Door het roosteren geven de zaadjes veel meer smaak af. Blijf wel in de buurt want de fijne zaadjes kunnen snel verbranden.
200 g Rode bieten, sesamolie
5
Snijd de rode biet in grote partjes. Doe ze in een aparte mengschaal en schenk er een scheutje sesamolie bij.
peper, zout
6
Strooi er de geroosterde sesamzaadjes over. Schud de rode bieten voorzichtig op zodat de zaadjes er goed aankleven. Kruid met peper en zout.
4 el Griekse yoghurt, 1 el graanmosterd, 1 tl honing
7
Maak de saus voor de salade. Schep de Griekse yoghurt in een kommetje. Meng er de graanmosterd en de honing onder.
dille, 0,25 citroenen
8
Hak de dille fijn en meng het kruid onder de saus. Breng verder op smaak met citroensap.
2 bloedappelsienen
9
Snijd de bloedappelsienen à vif en vervolgens in schijfjes.
1 tortilla
10
Warm het tortillavel even op in de oven.
250 g gerookte zalm
11
Schik enkele sneetjes gerookte zalm op ieders bord. Verdeel er wat postelein en rode biet over.
peper, olijfolie
12
Werk de salade af met de gemarineerde rode ui, enkele schijfjes bloedappelsien en een lepel van de yoghurtsaus. Breng op smaak met peper en een likje olijfolie.
13
Serveer de salade met een stukje tortilla.
150 g winterpostelein
1
Spoel de fijne winterpostelein voorzichtig en laat het groen uitlekken.
1 el bloemsuiker, 0,1 l wijnazijn, zout
2
Meng de bloemsuiker met de wijnazijn en een snuif zout in een kom. Gebruik hiervoor een garde.
1 rode ui
3
Pel de rode ui en snijd hem in halve ringen. Dompel de uienringen in de marinade.
1 el sesamzaadjes
4
Rooster de sesamzaadjes kort in een hete, droge pan. Door het roosteren geven de zaadjes veel meer smaak af. Blijf wel in de buurt want de fijne zaadjes kunnen snel verbranden.
200 g Rode bieten, sesamolie
5
Snijd de rode biet in grote partjes. Doe ze in een aparte mengschaal en schenk er een scheutje sesamolie bij.
peper, zout
6
Strooi er de geroosterde sesamzaadjes over. Schud de rode bieten voorzichtig op zodat de zaadjes er goed aankleven. Kruid met peper en zout.
4 el Griekse yoghurt, 1 el graanmosterd, 1 tl honing
7
Maak de saus voor de salade. Schep de Griekse yoghurt in een kommetje. Meng er de graanmosterd en de honing onder.
dille, 0,25 citroenen
8
Hak de dille fijn en meng het kruid onder de saus. Breng verder op smaak met citroensap.
2 bloedappelsienen
9
Snijd de bloedappelsienen à vif en vervolgens in schijfjes.
1 tortilla
10
Warm het tortillavel even op in de oven.
250 g gerookte zalm
11
Schik enkele sneetjes gerookte zalm op ieders bord. Verdeel er wat postelein en rode biet over.
peper, olijfolie
12
Werk de salade af met de gemarineerde rode ui, enkele schijfjes bloedappelsien en een lepel van de yoghurtsaus. Breng op smaak met peper en een likje olijfolie.
13
Serveer de salade met een stukje tortilla.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
20m
Ingrediënten
Winterpostelein
150 g
Bloemsuiker
1 el
Wijnazijn
0,1 l
Zout
Rode ui
1
Sesamzaadjes
1 el
Rode bieten
200 g
Sesamolie
Peper
Griekse yoghurt
4 el
Graanmosterd
1 el
Honing
1 tl
Dille
Citroenen
0,25
Bloedappelsienen
2
Tortilla
1
Gerookte zalm
250 g
Olijfolie
Salade met gerookte zalm, rode biet en bloedappelsien
We koken op het ritme van de seizoenen: met rode biet, bloedappelsien en winterpostelein. De aardse smaak van de rode biet gaat in dit recept heel goed samen met gerookte zalm. Een echte smaakbom uit het Hoge Noorden!Instructies
150 g winterpostelein
1
Spoel de fijne winterpostelein voorzichtig en laat het groen uitlekken.
1 el bloemsuiker, 0,1 l wijnazijn, zout
2
Meng de bloemsuiker met de wijnazijn en een snuif zout in een kom. Gebruik hiervoor een garde.
1 rode ui
3
Pel de rode ui en snijd hem in halve ringen. Dompel de uienringen in de marinade.
1 el sesamzaadjes
4
Rooster de sesamzaadjes kort in een hete, droge pan. Door het roosteren geven de zaadjes veel meer smaak af. Blijf wel in de buurt want de fijne zaadjes kunnen snel verbranden.
200 g Rode bieten, sesamolie
5
Snijd de rode biet in grote partjes. Doe ze in een aparte mengschaal en schenk er een scheutje sesamolie bij.
peper, zout
6
Strooi er de geroosterde sesamzaadjes over. Schud de rode bieten voorzichtig op zodat de zaadjes er goed aankleven. Kruid met peper en zout.
4 el Griekse yoghurt, 1 el graanmosterd, 1 tl honing
7
Maak de saus voor de salade. Schep de Griekse yoghurt in een kommetje. Meng er de graanmosterd en de honing onder.
dille, 0,25 citroenen
8
Hak de dille fijn en meng het kruid onder de saus. Breng verder op smaak met citroensap.
2 bloedappelsienen
9
Snijd de bloedappelsienen à vif en vervolgens in schijfjes.
1 tortilla
10
Warm het tortillavel even op in de oven.
250 g gerookte zalm
11
Schik enkele sneetjes gerookte zalm op ieders bord. Verdeel er wat postelein en rode biet over.
peper, olijfolie
12
Werk de salade af met de gemarineerde rode ui, enkele schijfjes bloedappelsien en een lepel van de yoghurtsaus. Breng op smaak met peper en een likje olijfolie.
13
Serveer de salade met een stukje tortilla.