Instructies

4 personen
150 g winterpostelein
1

Spoel de fijne winterpostelein voorzichtig en laat het groen uitlekken.

1 el bloemsuiker, 0,1 l wijnazijn, zout
2

Meng de bloemsuiker met de wijnazijn en een snuif zout in een kom. Gebruik hiervoor een garde.

1 rode ui
3

Pel de rode ui en snijd hem in halve ringen. Dompel de uienringen in de marinade.

1 el sesamzaadjes
4

Rooster de sesamzaadjes kort in een hete, droge pan. Door het roosteren geven de zaadjes veel meer smaak af. Blijf wel in de buurt want de fijne zaadjes kunnen snel verbranden.

200 g Rode bieten, sesamolie
5

Snijd de rode biet in grote partjes. Doe ze in een aparte mengschaal en schenk er een scheutje sesamolie bij.

peper, zout
6

Strooi er de geroosterde sesamzaadjes over. Schud de rode bieten voorzichtig op zodat de zaadjes er goed aankleven. Kruid met peper en zout.

4 el Griekse yoghurt, 1 el graanmosterd, 1 tl honing
7

Maak de saus voor de salade. Schep de Griekse yoghurt in een kommetje. Meng er de graanmosterd en de honing onder.

dille, 0,25 citroenen
8

Hak de dille fijn en meng het kruid onder de saus. Breng verder op smaak met citroensap.

2 bloedappelsienen
9

Snijd de bloedappelsienen à vif en vervolgens in schijfjes.

1 tortilla
10

Warm het tortillavel even op in de oven.

250 g gerookte zalm
11

Schik enkele sneetjes gerookte zalm op ieders bord. Verdeel er wat postelein en rode biet over.

peper, olijfolie
12

Werk de salade af met de gemarineerde rode ui, enkele schijfjes bloedappelsien en een lepel van de yoghurtsaus. Breng op smaak met peper en een likje olijfolie.

13

Serveer de salade met een stukje tortilla.