Kikkererwtenburger met curryhummus en wortelsalade
Kikkererwtenburger met curryhummus en wortelsalade
Ingrediënten
4 personen
Gedroogde kikkererwten
270 g
Kikkererwtenbloem
6 el
Diepvrieserwten
200 g
Munt
Dragon
Komijn
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Cayennepeper
Peper
Zout
Platte peterselie
0,83 bosjes
Arachideolie
Kikkererwten
300 g
Sesamolie
2 el
Sesamolie
1 scheutje
Zure room
7 el
Kurkuma
1 snuifje
Currypoeder
1 snuifje
Look
0,5 teentjes
Citroenen
0,25
Wortels
3
Lente-uien
3
Olijfolie
1 scheutje
Appelazijn
1 scheutje
Rozijnen
100 g
Hamburgerbroodjes
4
Kruidenpasta 'tikka masala'
2 el
Sambal
1 tl
Rucola
Benodigdheden
Blender, een blender, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Veggieburgers
270 g gedroogde kikkererwten
1
Week de gedroogde kikkererwten een nacht in water.
2
Giet de kikkererwten af. Het gewicht voor 4 personen bedraagt ongeveer 450 g geweekte kikkererwten.
6 el kikkererwtenbloem
3
Doe de kikkererwten in de blender met de kikkererwtenbloem en mix.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
200 g diepvrieserwten
4
Giet kokend water op de diepvrieserwtjes. Laat ze even garen.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
Munt, dragon, 1 snuifje komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, cayennepeper, peper, zout, 0,33 bosjes platte peterselie
5
Doe de peterselie-, dragon- en muntblaadjes in de blender bij de kikkererwten. Giet de erwtjes af en doe ze bij het mengsel. Kruid met komijn, gerookt paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout.
6
Mix alles tot een stevige massa.
arachideolie
7
Verhit een flinke scheut arachideolie in een pan op het vuur.
8
Vorm burgers van het kikkererwtenmengsel. Bak de burgers in de olie
Hummus
300 g Kikkererwten
9
Giet de kikkererwten af en laat ze uitlekken.
2 el sesamolie, 3 el Zure room, 1 snuifje kurkuma, 1 snuifje currypoeder, 0,5 teentjes Look, 0,25 citroenen
10
Doe ze in de blender met sesamolie (of een eetlepel tahinpasta) en zure room. Kruid met kurkuma, currypoeder, gerookt paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout. Pel de knoflook en doe de teen in de blender. Pers er wat citroensap bij.
11
Mix tot humus. Als het mengsel te korrelig is, voeg je nog wat zure room toe.
Wortelsalade
3 Wortels, 0,5 bosjes platte peterselie, 3 lente-uien
12
Schil en rasp de wortelen. Snipper de peterselie en de lente-uien.
1 scheutje sesamolie, 1 scheutje olijfolie, 1 scheutje appelazijn
13
Meng de groenten met een scheut sesamolie, wat olijfolie en een beetje azijn. Kruid met peper en zout.
100 g rozijnen
14
Doe er de rozijnen bij en laat even trekken.
Afwerken en serveren
15
Verwarm de ovengrill.
4 hamburgerbroodjes
16
Snijd de broodjes op en sprenkel er wat olijfolie over. Rooster ze kort in de oven.
4 el Zure room, 2 el kruidenpasta 'tikka masala', 1 tl sambal
17
Meng de zure room met de tikka masala en de sambal.
18
Bestrijk de onderkant van een broodje met hummus. Schep er wat wortelsalade op.
Rucola
19
Leg een burger op het broodje en werk af met wat rucola en een lepel saus.
20
Leg er de bovenkant van het broodje op en steek vast met een satéstokje. Werk de andere broodjes af op dezelfde manier.
Veggieburgers
270 g gedroogde kikkererwten
1
Week de gedroogde kikkererwten een nacht in water.
2
Giet de kikkererwten af. Het gewicht voor 4 personen bedraagt ongeveer 450 g geweekte kikkererwten.
6 el kikkererwtenbloem
3
Doe de kikkererwten in de blender met de kikkererwtenbloem en mix.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
200 g diepvrieserwten
4
Giet kokend water op de diepvrieserwtjes. Laat ze even garen.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
Munt, dragon, 1 snuifje komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, cayennepeper, peper, zout, 0,33 bosjes platte peterselie
5
Doe de peterselie-, dragon- en muntblaadjes in de blender bij de kikkererwten. Giet de erwtjes af en doe ze bij het mengsel. Kruid met komijn, gerookt paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout.
6
Mix alles tot een stevige massa.
arachideolie
7
Verhit een flinke scheut arachideolie in een pan op het vuur.
8
Vorm burgers van het kikkererwtenmengsel. Bak de burgers in de olie
Hummus
300 g Kikkererwten
9
Giet de kikkererwten af en laat ze uitlekken.
2 el sesamolie, 3 el Zure room, 1 snuifje kurkuma, 1 snuifje currypoeder, 0,5 teentjes Look, 0,25 citroenen
10
Doe ze in de blender met sesamolie (of een eetlepel tahinpasta) en zure room. Kruid met kurkuma, currypoeder, gerookt paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout. Pel de knoflook en doe de teen in de blender. Pers er wat citroensap bij.
11
Mix tot humus. Als het mengsel te korrelig is, voeg je nog wat zure room toe.
Wortelsalade
3 Wortels, 0,5 bosjes platte peterselie, 3 lente-uien
12
Schil en rasp de wortelen. Snipper de peterselie en de lente-uien.
1 scheutje sesamolie, 1 scheutje olijfolie, 1 scheutje appelazijn
13
Meng de groenten met een scheut sesamolie, wat olijfolie en een beetje azijn. Kruid met peper en zout.
100 g rozijnen
14
Doe er de rozijnen bij en laat even trekken.
Afwerken en serveren
15
Verwarm de ovengrill.
4 hamburgerbroodjes
16
Snijd de broodjes op en sprenkel er wat olijfolie over. Rooster ze kort in de oven.
4 el Zure room, 2 el kruidenpasta 'tikka masala', 1 tl sambal
17
Meng de zure room met de tikka masala en de sambal.
18
Bestrijk de onderkant van een broodje met hummus. Schep er wat wortelsalade op.
Rucola
19
Leg een burger op het broodje en werk af met wat rucola en een lepel saus.
20
Leg er de bovenkant van het broodje op en steek vast met een satéstokje. Werk de andere broodjes af op dezelfde manier.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Gedroogde kikkererwten
270 g
Kikkererwtenbloem
6 el
Diepvrieserwten
200 g
Munt
Dragon
Komijn
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Cayennepeper
Peper
Zout
Platte peterselie
0,83 bosjes
Arachideolie
Kikkererwten
300 g
Sesamolie
2 el
Sesamolie
1 scheutje
Zure room
7 el
Kurkuma
1 snuifje
Currypoeder
1 snuifje
Look
0,5 teentjes
Citroenen
0,25
Wortels
3
Lente-uien
3
Olijfolie
1 scheutje
Appelazijn
1 scheutje
Rozijnen
100 g
Hamburgerbroodjes
4
Kruidenpasta 'tikka masala'
2 el
Sambal
1 tl
Rucola
Kikkererwtenburger met curryhummus en wortelsalade
Voor de burgers gebruik je gedroogde kikkererwten die je een nacht laat weken. De hummus maak je met gare kikkererwten uit blik. Tussen een broodje met wat wortelsalade is dit een heerlijk vegetarisch gerecht.Instructies
Veggieburgers
270 g gedroogde kikkererwten
1
Week de gedroogde kikkererwten een nacht in water.
2
Giet de kikkererwten af. Het gewicht voor 4 personen bedraagt ongeveer 450 g geweekte kikkererwten.
6 el kikkererwtenbloem
3
Doe de kikkererwten in de blender met de kikkererwtenbloem en mix.
200 g diepvrieserwten
4
Giet kokend water op de diepvrieserwtjes. Laat ze even garen.
Munt, dragon, 1 snuifje komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, cayennepeper, peper, zout, 0,33 bosjes platte peterselie
5
Doe de peterselie-, dragon- en muntblaadjes in de blender bij de kikkererwten. Giet de erwtjes af en doe ze bij het mengsel. Kruid met komijn, gerookt paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout.
6
Mix alles tot een stevige massa.
arachideolie
7
Verhit een flinke scheut arachideolie in een pan op het vuur.
8
Vorm burgers van het kikkererwtenmengsel. Bak de burgers in de olie
Hummus
300 g Kikkererwten
9
Giet de kikkererwten af en laat ze uitlekken.
2 el sesamolie, 3 el Zure room, 1 snuifje kurkuma, 1 snuifje currypoeder, 0,5 teentjes Look, 0,25 citroenen
10
Doe ze in de blender met sesamolie (of een eetlepel tahinpasta) en zure room. Kruid met kurkuma, currypoeder, gerookt paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout. Pel de knoflook en doe de teen in de blender. Pers er wat citroensap bij.
11
Mix tot humus. Als het mengsel te korrelig is, voeg je nog wat zure room toe.
Wortelsalade
3 Wortels, 0,5 bosjes platte peterselie, 3 lente-uien
12
Schil en rasp de wortelen. Snipper de peterselie en de lente-uien.
1 scheutje sesamolie, 1 scheutje olijfolie, 1 scheutje appelazijn
13
Meng de groenten met een scheut sesamolie, wat olijfolie en een beetje azijn. Kruid met peper en zout.
100 g rozijnen
14
Doe er de rozijnen bij en laat even trekken.
Afwerken en serveren
15
Verwarm de ovengrill.
4 hamburgerbroodjes
16
Snijd de broodjes op en sprenkel er wat olijfolie over. Rooster ze kort in de oven.
4 el Zure room, 2 el kruidenpasta 'tikka masala', 1 tl sambal
17
Meng de zure room met de tikka masala en de sambal.
18
Bestrijk de onderkant van een broodje met hummus. Schep er wat wortelsalade op.
Rucola
19
Leg een burger op het broodje en werk af met wat rucola en een lepel saus.
20
Leg er de bovenkant van het broodje op en steek vast met een satéstokje. Werk de andere broodjes af op dezelfde manier.