Griesmeelpudding met ananas en kokoskoekjes
Griesmeelpudding met ananas en kokoskoekjes
Griesmeelpudding met ananas en kokoskoekjes
Griesmeelpudding met ananas en kokoskoekjes
Ingrediënten
4 personen
Room
0,2 l
Vanillestok
1
Vanillesuiker
20 g
Rijstgriesmeel
40 g
Slagroom
0,1 l
Batida de coco
1 scheutje
Steranijs
1
Kaneelpoeder
1 snuifje
Suikersiroop
0,2 l
Ananas
400 g
Kokosschilfers
100 g
Kokosrotsjes
100 g
Havermoutkoekjes
100 g
Benodigdheden
Hakmolen, een garde, een hakmolen met s vormig mes, een spuitzak
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De griesmeelpudding
0,2 l Room
1
Verwarm de room in een steelpan.
0,5 vanillestokken
2
Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes bij de room.
20 g vanillesuiker, 40 g rijstgriesmeel
3
Voeg er de suiker en het griesmeel aan toe. Laat al roerend indikken op een niet te hoog vuur.
TIPGriesmeel is een verzamelnaam voor allerlei soorten groffer gemalen meel. Er is rijstgriesmeel, maar ook tarwegriesmeel, maïsgriesmeel, of speltgriesmeel. Het gries kan grof, middelfijn of fijn zijn.
4
Haal de pudding van het vuur en doe in een kom. Dek af met een stuk huishoudfolie en druk het tot tegen de pudding zodat er geen vel op komt. Laat afkoelen in de koelkast.
0,1 l slagroom, 1 scheutje Batida de Coco
5
Klop de slagroom met een garde op tot yoghurtdikte. Spatel de room door de griesmeelpudding. Voeg er eventueel een scheutje Batida de Coco aan toe.
De ananas
0,5 vanillestokken
6
Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes.
1 Steranijs, 1 snuifje kaneelpoeder, 0,2 l suikersiroop
7
Doe de zaadjes en de peul met de steranijs en een snuif kaneel bij de suikersiroop. Verwarm op een laag vuur en laat een tijdje trekken (infuseren).
TIPJe verwarmt de suikersiroop zodat hij de smaken van de vanille, steranijs en kaneel beter opneemt.
400 g ananas
8
Schil de ananas en snijd de harde kern weg. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (brunoise).
TIPOm te weten of een ananas rijp is, ruik je aan de onderkant. Als de vrucht rijp is, ruikt hij sterk naar ananas. Voor dit recept gebruik je liefst een niet té rijp exemplaar. Gebruik een kartelmes om de ananas te schillen en in blokjes te snijden.
9
Giet de siroop over de ananasblokjes en laat marineren. Bewaar de gemarineerde ananas in de koelkast.
De kokoscrumble
100 g kokosschilfers, 100 g kokosrotsjes, 100 g havermoutkoekjes
10
Mix de kokosschilfers met de kokosrotsjes en de havermoutkoekjes in de hakmolen.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
Afwerken en serveren
11
Doe de pudding in een spuitzak. Spuit een laag pudding in elk glas. Leg er een laag gemarineerde ananas op en werk af met kokoscrumble.
De griesmeelpudding
0,2 l Room
1
Verwarm de room in een steelpan.
0,5 vanillestokken
2
Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes bij de room.
20 g vanillesuiker, 40 g rijstgriesmeel
3
Voeg er de suiker en het griesmeel aan toe. Laat al roerend indikken op een niet te hoog vuur.
TIPGriesmeel is een verzamelnaam voor allerlei soorten groffer gemalen meel. Er is rijstgriesmeel, maar ook tarwegriesmeel, maïsgriesmeel, of speltgriesmeel. Het gries kan grof, middelfijn of fijn zijn.
4
Haal de pudding van het vuur en doe in een kom. Dek af met een stuk huishoudfolie en druk het tot tegen de pudding zodat er geen vel op komt. Laat afkoelen in de koelkast.
0,1 l slagroom, 1 scheutje Batida de Coco
5
Klop de slagroom met een garde op tot yoghurtdikte. Spatel de room door de griesmeelpudding. Voeg er eventueel een scheutje Batida de Coco aan toe.
De ananas
0,5 vanillestokken
6
Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes.
1 Steranijs, 1 snuifje kaneelpoeder, 0,2 l suikersiroop
7
Doe de zaadjes en de peul met de steranijs en een snuif kaneel bij de suikersiroop. Verwarm op een laag vuur en laat een tijdje trekken (infuseren).
TIPJe verwarmt de suikersiroop zodat hij de smaken van de vanille, steranijs en kaneel beter opneemt.
400 g ananas
8
Schil de ananas en snijd de harde kern weg. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (brunoise).
TIPOm te weten of een ananas rijp is, ruik je aan de onderkant. Als de vrucht rijp is, ruikt hij sterk naar ananas. Voor dit recept gebruik je liefst een niet té rijp exemplaar. Gebruik een kartelmes om de ananas te schillen en in blokjes te snijden.
9
Giet de siroop over de ananasblokjes en laat marineren. Bewaar de gemarineerde ananas in de koelkast.
De kokoscrumble
100 g kokosschilfers, 100 g kokosrotsjes, 100 g havermoutkoekjes
10
Mix de kokosschilfers met de kokosrotsjes en de havermoutkoekjes in de hakmolen.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
Afwerken en serveren
11
Doe de pudding in een spuitzak. Spuit een laag pudding in elk glas. Leg er een laag gemarineerde ananas op en werk af met kokoscrumble.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Room
0,2 l
Vanillestok
1
Vanillesuiker
20 g
Rijstgriesmeel
40 g
Slagroom
0,1 l
Batida de coco
1 scheutje
Steranijs
1
Kaneelpoeder
1 snuifje
Suikersiroop
0,2 l
Ananas
400 g
Kokosschilfers
100 g
Kokosrotsjes
100 g
Havermoutkoekjes
100 g
Griesmeelpudding met ananas en kokoskoekjes
Griesmeelpudding is heel gemakkelijk om te maken en superlekker. Je kunt hem puur natuur serveren, maar hij wordt nog lekkerder met ananas en een eenvoudige crumble.Instructies
De griesmeelpudding
0,2 l Room
1
Verwarm de room in een steelpan.
0,5 vanillestokken
2
Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes bij de room.
20 g vanillesuiker, 40 g rijstgriesmeel
3
Voeg er de suiker en het griesmeel aan toe. Laat al roerend indikken op een niet te hoog vuur.
TIPGriesmeel is een verzamelnaam voor allerlei soorten groffer gemalen meel. Er is rijstgriesmeel, maar ook tarwegriesmeel, maïsgriesmeel, of speltgriesmeel. Het gries kan grof, middelfijn of fijn zijn.
4
Haal de pudding van het vuur en doe in een kom. Dek af met een stuk huishoudfolie en druk het tot tegen de pudding zodat er geen vel op komt. Laat afkoelen in de koelkast.
0,1 l slagroom, 1 scheutje Batida de Coco
5
Klop de slagroom met een garde op tot yoghurtdikte. Spatel de room door de griesmeelpudding. Voeg er eventueel een scheutje Batida de Coco aan toe.
De ananas
0,5 vanillestokken
6
Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes.
1 Steranijs, 1 snuifje kaneelpoeder, 0,2 l suikersiroop
7
Doe de zaadjes en de peul met de steranijs en een snuif kaneel bij de suikersiroop. Verwarm op een laag vuur en laat een tijdje trekken (infuseren).
TIPJe verwarmt de suikersiroop zodat hij de smaken van de vanille, steranijs en kaneel beter opneemt.
400 g ananas
8
Schil de ananas en snijd de harde kern weg. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (brunoise).
TIPOm te weten of een ananas rijp is, ruik je aan de onderkant. Als de vrucht rijp is, ruikt hij sterk naar ananas. Voor dit recept gebruik je liefst een niet té rijp exemplaar. Gebruik een kartelmes om de ananas te schillen en in blokjes te snijden.
9
Giet de siroop over de ananasblokjes en laat marineren. Bewaar de gemarineerde ananas in de koelkast.
De kokoscrumble
100 g kokosschilfers, 100 g kokosrotsjes, 100 g havermoutkoekjes
10
Mix de kokosschilfers met de kokosrotsjes en de havermoutkoekjes in de hakmolen.
Afwerken en serveren
11
Doe de pudding in een spuitzak. Spuit een laag pudding in elk glas. Leg er een laag gemarineerde ananas op en werk af met kokoscrumble.