Gyoza gevuld met oesterzwam en zelfgemaakte sweet-chilisaus
Gyoza gevuld met oesterzwam en zelfgemaakte sweet-chilisaus
Gyoza gevuld met oesterzwam en zelfgemaakte sweet-chilisaus
Gyoza gevuld met oesterzwam en zelfgemaakte sweet-chilisaus
Ingrediënten
4 personen
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Gember
30 g
Arachideolie
1 scheutje
Chilipeper
8
Water
0,2 l
Rijstazijn
0,2 l
Kristalsuiker
140 g
Maïzena
1 el
Zout
1 snuifje
Oesterzwammen
300 g
Sjalotteneen dikke
1
Ketjap manis
3 el
Gyozavellen
12
Olijfolie
1 scheutje
Lente-ui
1 bosje
Benodigdheden
Blender
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Voorbereiding
1
Haal de gyoza een uur op voorhand uit de diepvries.
Voor de sweet-chilisaus
2 ajuinen, 1 teentje Look, 30 g gember
2
Pel de ui, de look en de gember. Snijd ze in grove stukken en mix tot puree in de blender.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 scheutje arachideolie
3
Laat een scheut arachideolie heet worden in een pot en stoof er de gepureerde ui, look en gember in aan.
8 chilipeper
4
Snijd de chili’s in grove stukken en blend ze ook fijn. Stoof mee aan.
TIPWil je de saus een extra rode kleur geven? Voeg dan een kleine hoeveelheid ketchup of tomatenpuree toe.
0,2 l Water, 0,2 l rijstazijn, 140 g kristalsuiker
5
Voeg er de suiker, de azijn en het water aan toe en breng het geheel aan de kook.
1 el maïzena
6
Meng de maïzena met een kleine hoeveelheid koud water. Zorg dat je geen klonters hebt. Voeg toe aan de chilisaus. Breng het geheel aan de kook, tot de saus begint te dikken.
TIPVoeg net iets minder bindmiddel toe dan nodig. Bij het afkoelen stijft de saus nog een klein beetje verder op.
1 snuifje zout
7
Voeg er nog een snuif zout aan toe en giet de chilisaus in een glazen fles. Laat de chilisaus afkoelen in de koelkast.
Voor de gyoza
300 g oesterzwammen
8
Snijd de oesterzwammen in stukken.
1 teentje Look, 1 Sjalotten
9
Pel de sjalot en een teentje look en snipper ze fijn.
3 el Ketjap Manis
10
Laat een klont boter met een scheut olie heet worden in een pan en bak er de sjalot, de look en de oesterzwammen in aan. Voeg 3 eetlepels ketjap manis toe. Laat het geheel goed doorbakken.
11
Schep de gebakken champignons in de pot van de blender. Mix fijn en laat het geheel even afkoelen.
12 gyozavellen
12
Haal de gyoza vellen uit elkaar. Maak de bovenkant van het vel een beetje nat met wat water. Schep een koffielepel vulling in het midden van het vel en plooi het vel dubbel. Plak de randen met je vingers toe tot je een gekartelde gyoza hebt (zie video).
1 scheutje olijfolie
13
Laat een scheut olie en een scheut water heet worden in een pan en leg de gyoza in de pan. Zet een deksel op de pan en laat 5 minuten zachtjes bakken.
1 bosje lente-ui
14
Serveer de gyoza met de huisgemaakte sweet-chilisaus. Versier met dunne schijfjes lente-ui.
Voorbereiding
1
Haal de gyoza een uur op voorhand uit de diepvries.
Voor de sweet-chilisaus
2 ajuinen, 1 teentje Look, 30 g gember
2
Pel de ui, de look en de gember. Snijd ze in grove stukken en mix tot puree in de blender.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 scheutje arachideolie
3
Laat een scheut arachideolie heet worden in een pot en stoof er de gepureerde ui, look en gember in aan.
8 chilipeper
4
Snijd de chili’s in grove stukken en blend ze ook fijn. Stoof mee aan.
TIPWil je de saus een extra rode kleur geven? Voeg dan een kleine hoeveelheid ketchup of tomatenpuree toe.
0,2 l Water, 0,2 l rijstazijn, 140 g kristalsuiker
5
Voeg er de suiker, de azijn en het water aan toe en breng het geheel aan de kook.
1 el maïzena
6
Meng de maïzena met een kleine hoeveelheid koud water. Zorg dat je geen klonters hebt. Voeg toe aan de chilisaus. Breng het geheel aan de kook, tot de saus begint te dikken.
TIPVoeg net iets minder bindmiddel toe dan nodig. Bij het afkoelen stijft de saus nog een klein beetje verder op.
1 snuifje zout
7
Voeg er nog een snuif zout aan toe en giet de chilisaus in een glazen fles. Laat de chilisaus afkoelen in de koelkast.
Voor de gyoza
300 g oesterzwammen
8
Snijd de oesterzwammen in stukken.
1 teentje Look, 1 Sjalotten
9
Pel de sjalot en een teentje look en snipper ze fijn.
3 el Ketjap Manis
10
Laat een klont boter met een scheut olie heet worden in een pan en bak er de sjalot, de look en de oesterzwammen in aan. Voeg 3 eetlepels ketjap manis toe. Laat het geheel goed doorbakken.
11
Schep de gebakken champignons in de pot van de blender. Mix fijn en laat het geheel even afkoelen.
12 gyozavellen
12
Haal de gyoza vellen uit elkaar. Maak de bovenkant van het vel een beetje nat met wat water. Schep een koffielepel vulling in het midden van het vel en plooi het vel dubbel. Plak de randen met je vingers toe tot je een gekartelde gyoza hebt (zie video).
1 scheutje olijfolie
13
Laat een scheut olie en een scheut water heet worden in een pan en leg de gyoza in de pan. Zet een deksel op de pan en laat 5 minuten zachtjes bakken.
1 bosje lente-ui
14
Serveer de gyoza met de huisgemaakte sweet-chilisaus. Versier met dunne schijfjes lente-ui.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Gember
30 g
Arachideolie
1 scheutje
Chilipeper
8
Water
0,2 l
Rijstazijn
0,2 l
Kristalsuiker
140 g
Maïzena
1 el
Zout
1 snuifje
Oesterzwammen
300 g
Sjalotteneen dikke
1
Ketjap manis
3 el
Gyozavellen
12
Olijfolie
1 scheutje
Lente-ui
1 bosje
Gyoza gevuld met oesterzwam en zelfgemaakte sweet-chilisaus
Dagelijkse kost gaat de oosterse toer op met homemade gyoza's en een zoetpittige saus. De Japanse dumplings zijn gevuld met een duxelle van gebakken oesterzwam. Jeroen bakt ze in de pan voor een lekker krokant korstje.Instructies
Voorbereiding
1
Haal de gyoza een uur op voorhand uit de diepvries.
Voor de sweet-chilisaus
2 ajuinen, 1 teentje Look, 30 g gember
2
Pel de ui, de look en de gember. Snijd ze in grove stukken en mix tot puree in de blender.
1 scheutje arachideolie
3
Laat een scheut arachideolie heet worden in een pot en stoof er de gepureerde ui, look en gember in aan.
8 chilipeper
4
Snijd de chili’s in grove stukken en blend ze ook fijn. Stoof mee aan.
TIPWil je de saus een extra rode kleur geven? Voeg dan een kleine hoeveelheid ketchup of tomatenpuree toe.
0,2 l Water, 0,2 l rijstazijn, 140 g kristalsuiker
5
Voeg er de suiker, de azijn en het water aan toe en breng het geheel aan de kook.
1 el maïzena
6
Meng de maïzena met een kleine hoeveelheid koud water. Zorg dat je geen klonters hebt. Voeg toe aan de chilisaus. Breng het geheel aan de kook, tot de saus begint te dikken.
TIPVoeg net iets minder bindmiddel toe dan nodig. Bij het afkoelen stijft de saus nog een klein beetje verder op.
1 snuifje zout
7
Voeg er nog een snuif zout aan toe en giet de chilisaus in een glazen fles. Laat de chilisaus afkoelen in de koelkast.
Voor de gyoza
300 g oesterzwammen
8
Snijd de oesterzwammen in stukken.
1 teentje Look, 1 Sjalotten
9
Pel de sjalot en een teentje look en snipper ze fijn.
3 el Ketjap Manis
10
Laat een klont boter met een scheut olie heet worden in een pan en bak er de sjalot, de look en de oesterzwammen in aan. Voeg 3 eetlepels ketjap manis toe. Laat het geheel goed doorbakken.
11
Schep de gebakken champignons in de pot van de blender. Mix fijn en laat het geheel even afkoelen.
12 gyozavellen
12
Haal de gyoza vellen uit elkaar. Maak de bovenkant van het vel een beetje nat met wat water. Schep een koffielepel vulling in het midden van het vel en plooi het vel dubbel. Plak de randen met je vingers toe tot je een gekartelde gyoza hebt (zie video).
1 scheutje olijfolie
13
Laat een scheut olie en een scheut water heet worden in een pan en leg de gyoza in de pan. Zet een deksel op de pan en laat 5 minuten zachtjes bakken.
1 bosje lente-ui
14
Serveer de gyoza met de huisgemaakte sweet-chilisaus. Versier met dunne schijfjes lente-ui.