dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Onglet met gestoofde witte kool, rode wijnsaus en gratin (thumbnail)Onglet met gestoofde witte kool, rode wijnsaus en gratin

Onglet met gestoofde witte kool, rode wijnsaus en gratin

30m
20
-
2.1K
Recepten

Onglet met gestoofde witte kool, rode wijnsaus en gratin

Dit is waar koken om draait: een volledige maaltijd met mals kalfsvlees, groenten, een klassieke aardappelbereiding en een topsaus!
Onglet met gestoofde witte kool, rode wijnsaus en gratin (thumbnail)Onglet met gestoofde witte kool, rode wijnsaus en gratin

Onglet met gestoofde witte kool, rode wijnsaus en gratin

30m
20
-
2.1K
Recepten

Onglet met gestoofde witte kool, rode wijnsaus en gratin

Dit is waar koken om draait: een volledige maaltijd met mals kalfsvlees, groenten, een klassieke aardappelbereiding en een topsaus!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten20
Beoordeling-
Aantal likes2.1K

Ingrediënten

4 personen
Melk
250 ml
Room
250 ml
Peper
Zout
Look
1 teentje
Tijm
Rozemarijn
Laurierblaadjes
3
Laurierblaadjes
Nootmuskaat
Aardappelen
800 g
Boter
4 klont
Boter
Gemalen kaas
Witte kolen
0,25
Spruiten
400 g
Onglet
800 g
Sjalotten
1
Rode wijn
0,2 l
Porto
1 scheutje
Bruine fond
0,2 l
Witte suiker
1 snuifje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Verwarm de oven voor op 180°C.

Gratin dauphinois

250 ml melk, 250 ml Room
2
Meet de hoeveelheid room en melk af en giet in een steelpan. Zet de steelpan op het vuur.
peper, zout, 1 teentje Look
3
Kruid met peper en zout. Kneus en pel een teentje look en leg bij de melk.
tijm, rozemarijn, 3 laurierblaadjes, nootmuskaat
4
Doe er de laurier, rozemarijn en tijm bij. Werk af met een flinke snuif nootmuskaat.
800 g aardappelen
5
Schil de aardappelen en snijd ze in fijne schijfjes met de mandoline.
1 klont boter
6
Beboter een ovenschaal in. Schik een laagje aardappelschijfjes dakpansgewijs op de bodem tot boven.
gemalen kaas
7
Giet de geïnfuseerde room door een zeef over de aardappelschijfjes. Strooi er de gemalen kaas over. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 40 minuten.

Groenten en onglet

0,25 Witte kolen, 1 klont boter, peper, zout, nootmuskaat
8
Rasp de witte kool fijn met de mandoline. Zet een pan met een flinke klont boter en een beetje water op het vuur en laat er de witte kool in aanstoven tot ze gaar is. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Controleer tussendoor even hoe de garing verloopt.
9
Zet een lege ovenschaal in de oven.
400 g spruiten
10
Snijd het kontje van elke spruit bij verwijder (indien nodig) de buitenste blaadjes van elk minikooltje.
11
Kook de spruiten beetgaar. Dit duurt zo’n 10 minuten naargelang het formaat van de groente. Controleer tussendoor even hoe de garing verloopt.
800 g Onglet, peper, zout, 1 klont boter
12
Kruid de onglet met peper en zout aan beide kanten. Doe een flinke klont boter in een pan en laat de vetstof heet worden. Doe de onglet in de verhitte boter en laat dichtschroeien aan één kant.
13
Verwarm een steelpan met de bruine fond.
1 Sjalotten
14
Pel en versnipper de sjalot.
15
Draai het vlees om in de pan. Giet de spruiten af en koel ze af met koud water.
16
Haal de lege ovenschaal uit de oven en doe er het vlees in. Laat een viertal minuten verder garen in de oven.
tijm, rozemarijn, laurierblaadjes
17
Zet de pan waar het vlees net in lag weer op het vuur en doe er de fijngesnipperde sjalot bij. Voeg er ook laurier, tijm en rozemarijn aan toe.
0,2 l rode wijn, 1 scheutje porto, 0,2 l bruine fond
18
Blus het geheel met de rode wijn en de porto. Laat de saus even inkoken. Voeg er nadien nog wat bruine fond aan toe en laat de saus goed verder koken.
19
Haal het vlees uit de oven en laat 3 minuten rusten.
boter, 1 snuifje witte suiker
20
Zet nog een pannetje op het vuur en doe er een klont boter in. Bak de spruiten kort in het pannetje met boter. Doe er een snuifje witte suiker over om de spruiten licht te karameliseren.
1 klont boter
21
Voeg nog een klontje boter toe aan de wijnsaus en kruid met een snuifje zout. Haal nadien van het vuur.

Afwerking

22
Haal de gratin uit de oven als deze klaar is.
23
Schep een portie gratin op een bord. Snijd het vlees tegendraads en schik de stukjes op het bord. Kruid met peper en zout.
24
Leg er de witte kool en een portie spruiten bij. Giet er wat saus over om het geheel af te werken.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.

Instructies

1
Verwarm de oven voor op 180°C.

Gratin dauphinois

250 ml melk, 250 ml Room
2
Meet de hoeveelheid room en melk af en giet in een steelpan. Zet de steelpan op het vuur.
peper, zout, 1 teentje Look
3
Kruid met peper en zout. Kneus en pel een teentje look en leg bij de melk.
tijm, rozemarijn, 3 laurierblaadjes, nootmuskaat
4
Doe er de laurier, rozemarijn en tijm bij. Werk af met een flinke snuif nootmuskaat.
800 g aardappelen
5
Schil de aardappelen en snijd ze in fijne schijfjes met de mandoline.
1 klont boter
6
Beboter een ovenschaal in. Schik een laagje aardappelschijfjes dakpansgewijs op de bodem tot boven.
gemalen kaas
7
Giet de geïnfuseerde room door een zeef over de aardappelschijfjes. Strooi er de gemalen kaas over. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 40 minuten.

Groenten en onglet

0,25 Witte kolen, 1 klont boter, peper, zout, nootmuskaat
8
Rasp de witte kool fijn met de mandoline. Zet een pan met een flinke klont boter en een beetje water op het vuur en laat er de witte kool in aanstoven tot ze gaar is. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Controleer tussendoor even hoe de garing verloopt.
9
Zet een lege ovenschaal in de oven.
400 g spruiten
10
Snijd het kontje van elke spruit bij verwijder (indien nodig) de buitenste blaadjes van elk minikooltje.
11
Kook de spruiten beetgaar. Dit duurt zo’n 10 minuten naargelang het formaat van de groente. Controleer tussendoor even hoe de garing verloopt.
800 g Onglet, peper, zout, 1 klont boter
12
Kruid de onglet met peper en zout aan beide kanten. Doe een flinke klont boter in een pan en laat de vetstof heet worden. Doe de onglet in de verhitte boter en laat dichtschroeien aan één kant.
13
Verwarm een steelpan met de bruine fond.
1 Sjalotten
14
Pel en versnipper de sjalot.
15
Draai het vlees om in de pan. Giet de spruiten af en koel ze af met koud water.
16
Haal de lege ovenschaal uit de oven en doe er het vlees in. Laat een viertal minuten verder garen in de oven.
tijm, rozemarijn, laurierblaadjes
17
Zet de pan waar het vlees net in lag weer op het vuur en doe er de fijngesnipperde sjalot bij. Voeg er ook laurier, tijm en rozemarijn aan toe.
0,2 l rode wijn, 1 scheutje porto, 0,2 l bruine fond
18
Blus het geheel met de rode wijn en de porto. Laat de saus even inkoken. Voeg er nadien nog wat bruine fond aan toe en laat de saus goed verder koken.
19
Haal het vlees uit de oven en laat 3 minuten rusten.
boter, 1 snuifje witte suiker
20
Zet nog een pannetje op het vuur en doe er een klont boter in. Bak de spruiten kort in het pannetje met boter. Doe er een snuifje witte suiker over om de spruiten licht te karameliseren.
1 klont boter
21
Voeg nog een klontje boter toe aan de wijnsaus en kruid met een snuifje zout. Haal nadien van het vuur.

Afwerking

22
Haal de gratin uit de oven als deze klaar is.
23
Schep een portie gratin op een bord. Snijd het vlees tegendraads en schik de stukjes op het bord. Kruid met peper en zout.
24
Leg er de witte kool en een portie spruiten bij. Giet er wat saus over om het geheel af te werken.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Onglet met gestoofde witte kool, rode wijnsaus en gratin (thumbnail)Onglet met gestoofde witte kool, rode wijnsaus en gratin
4 personen
30m
Ingrediënten
Melk
250 ml
Room
250 ml
Peper
Zout
Look
1 teentje
Tijm
Rozemarijn
Laurierblaadjes
3
Laurierblaadjes
Nootmuskaat
Aardappelen
800 g
Boter
4 klont
Boter
Gemalen kaas
Witte kolen
0,25
Spruiten
400 g
Onglet
800 g
Sjalotten
1
Rode wijn
0,2 l
Porto
1 scheutje
Bruine fond
0,2 l
Witte suiker
1 snuifje

Onglet met gestoofde witte kool, rode wijnsaus en gratin

Dit is waar koken om draait: een volledige maaltijd met mals kalfsvlees, groenten, een klassieke aardappelbereiding en een topsaus!
Instructies
1
Verwarm de oven voor op 180°C.

Gratin dauphinois

250 ml melk, 250 ml Room
2
Meet de hoeveelheid room en melk af en giet in een steelpan. Zet de steelpan op het vuur.
peper, zout, 1 teentje Look
3
Kruid met peper en zout. Kneus en pel een teentje look en leg bij de melk.
tijm, rozemarijn, 3 laurierblaadjes, nootmuskaat
4
Doe er de laurier, rozemarijn en tijm bij. Werk af met een flinke snuif nootmuskaat.
800 g aardappelen
5
Schil de aardappelen en snijd ze in fijne schijfjes met de mandoline.
1 klont boter
6
Beboter een ovenschaal in. Schik een laagje aardappelschijfjes dakpansgewijs op de bodem tot boven.
gemalen kaas
7
Giet de geïnfuseerde room door een zeef over de aardappelschijfjes. Strooi er de gemalen kaas over. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 40 minuten.

Groenten en onglet

0,25 Witte kolen, 1 klont boter, peper, zout, nootmuskaat
8
Rasp de witte kool fijn met de mandoline. Zet een pan met een flinke klont boter en een beetje water op het vuur en laat er de witte kool in aanstoven tot ze gaar is. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Controleer tussendoor even hoe de garing verloopt.
9
Zet een lege ovenschaal in de oven.
400 g spruiten
10
Snijd het kontje van elke spruit bij verwijder (indien nodig) de buitenste blaadjes van elk minikooltje.
11
Kook de spruiten beetgaar. Dit duurt zo’n 10 minuten naargelang het formaat van de groente. Controleer tussendoor even hoe de garing verloopt.
800 g Onglet, peper, zout, 1 klont boter
12
Kruid de onglet met peper en zout aan beide kanten. Doe een flinke klont boter in een pan en laat de vetstof heet worden. Doe de onglet in de verhitte boter en laat dichtschroeien aan één kant.
13
Verwarm een steelpan met de bruine fond.
1 Sjalotten
14
Pel en versnipper de sjalot.
15
Draai het vlees om in de pan. Giet de spruiten af en koel ze af met koud water.
16
Haal de lege ovenschaal uit de oven en doe er het vlees in. Laat een viertal minuten verder garen in de oven.
tijm, rozemarijn, laurierblaadjes
17
Zet de pan waar het vlees net in lag weer op het vuur en doe er de fijngesnipperde sjalot bij. Voeg er ook laurier, tijm en rozemarijn aan toe.
0,2 l rode wijn, 1 scheutje porto, 0,2 l bruine fond
18
Blus het geheel met de rode wijn en de porto. Laat de saus even inkoken. Voeg er nadien nog wat bruine fond aan toe en laat de saus goed verder koken.
19
Haal het vlees uit de oven en laat 3 minuten rusten.
boter, 1 snuifje witte suiker
20
Zet nog een pannetje op het vuur en doe er een klont boter in. Bak de spruiten kort in het pannetje met boter. Doe er een snuifje witte suiker over om de spruiten licht te karameliseren.
1 klont boter
21
Voeg nog een klontje boter toe aan de wijnsaus en kruid met een snuifje zout. Haal nadien van het vuur.

Afwerking

22
Haal de gratin uit de oven als deze klaar is.
23
Schep een portie gratin op een bord. Snijd het vlees tegendraads en schik de stukjes op het bord. Kruid met peper en zout.
24
Leg er de witte kool en een portie spruiten bij. Giet er wat saus over om het geheel af te werken.