dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Kaassoufflé met grijze garnalen en avocado (thumbnail)Kaassoufflé met grijze garnalen en avocado

Kaassoufflé met grijze garnalen en avocado

20m
18
-
4.1K
Recepten

Kaassoufflé met grijze garnalen en avocado

Een pure combinatie van koud en warm met een luchtige kaassoufflé en een simpele salade met avocado, garnaaltjes en jonge spinazie.
Kaassoufflé met grijze garnalen en avocado (thumbnail)Kaassoufflé met grijze garnalen en avocado

Kaassoufflé met grijze garnalen en avocado

20m
18
-
4.1K
Recepten

Kaassoufflé met grijze garnalen en avocado

Een pure combinatie van koud en warm met een luchtige kaassoufflé en een simpele salade met avocado, garnaaltjes en jonge spinazie.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd20m
Ingrediënten18
Beoordeling-
Aantal likes4.1K

Ingrediënten

4 personen
Boter
20 g
Bloem
30 g
Melk
125 ml
Gemalen kaas
80 g
Peper
Zout
Nootmuskaat
Citroenen
0,5
Eieren
2
Peterselie
Veldsla
20 g
Spinazieblaadjes
20 g
Selder
1 stengel
Dragon
Olijfolie
Azijn
Avocado's
2
Garnalen
300 g

Benodigdheden

Vier ramekins

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Verwarm de oven voor op 180°C.

Kaassoufflé

20 g boter
2
Laat een klont boter smelten in een steelpannetje. Boter intussen ramekins in.
30 g bloem
3
Voeg de bloem toe aan de gesmolten boter en roer goed door elkaar tot je een geurige roux hebt gevormd.
125 ml melk
4
Meet de hoeveelheid melk af en giet bij de roux. Blijf geduldig doorroeren met een garde tot de saus pruttelt en bindt tot een stevige bechamelsaus.
80 g gemalen kaas, peper, zout, nootmuskaat
5
Strooi wat geraspte kaas in de ingeboterde ramekins tot de kaas mooi verspreid is over de bodem en de rand. Doe de rest van de kaas in een kommetje tot je mooi 80 g bekomt. Voeg de kaas toe aan de bechamelsaus. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
0,5 citroenen
6
Pers er een beetje citroensap over en haal het kaasmengsel van het vuur.
2 eieren
7
Scheid de eiwitten van de eigelen. Voeg de eigelen meteen toe aan het kaasmengsel. Doe de eiwitten in een aparte kom en klop op tot een luchtige massa.
8
Roer eerst de eigelen onder het kaasmengsel. Nadien doe je er de eiwitten bij en meng je er voorzichtig onder zodat je een luchtig kaasmengsel bekomt.
9
Verdeel het kaasmengsel over de ramekins tot ze allemaal mooi gevuld zijn.
10
Doe de ramekins in de voorverwarmde oven en laat ze er ongeveer 25 minuten in staan. Opgelet: doe de oven niet open want dan zakken de soufflés in!

Salade

peterselie, 20 g veldsla, 20 g spinazieblaadjes, 1 stengel selder
11
Was de veldsla, de selder en de spinazie. Snijd de bleke stengels van selder in stukken. Doe deze in een kom. Doe er ook de veldsla en de spinazie bij. Hak de peterselie fijn en voeg toe.
dragon, olijfolie, peper, zout, azijn
12
Breng op smaak met dragon, olijfolie, peper en zout. Meng de groenten goed door elkaar. Werk af met een scheutje azijn en meng een laatste keer door elkaar.
2 avocado's
13
Schep de salade op een bordje. Doe er wat blokjes avocado bij. Giet er een klein scheutje olijfolie over en kruid met peper en zout.
300 g garnalen
14
Strooi er wat garnalen over en je salade is klaar.
15
Haal de kaassoufflés uit de oven en serveer ze er bij. Smakelijk!
1
Verwarm de oven voor op 180°C.

Instructies

1
Verwarm de oven voor op 180°C.

Kaassoufflé

20 g boter
2
Laat een klont boter smelten in een steelpannetje. Boter intussen ramekins in.
30 g bloem
3
Voeg de bloem toe aan de gesmolten boter en roer goed door elkaar tot je een geurige roux hebt gevormd.
125 ml melk
4
Meet de hoeveelheid melk af en giet bij de roux. Blijf geduldig doorroeren met een garde tot de saus pruttelt en bindt tot een stevige bechamelsaus.
80 g gemalen kaas, peper, zout, nootmuskaat
5
Strooi wat geraspte kaas in de ingeboterde ramekins tot de kaas mooi verspreid is over de bodem en de rand. Doe de rest van de kaas in een kommetje tot je mooi 80 g bekomt. Voeg de kaas toe aan de bechamelsaus. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
0,5 citroenen
6
Pers er een beetje citroensap over en haal het kaasmengsel van het vuur.
2 eieren
7
Scheid de eiwitten van de eigelen. Voeg de eigelen meteen toe aan het kaasmengsel. Doe de eiwitten in een aparte kom en klop op tot een luchtige massa.
8
Roer eerst de eigelen onder het kaasmengsel. Nadien doe je er de eiwitten bij en meng je er voorzichtig onder zodat je een luchtig kaasmengsel bekomt.
9
Verdeel het kaasmengsel over de ramekins tot ze allemaal mooi gevuld zijn.
10
Doe de ramekins in de voorverwarmde oven en laat ze er ongeveer 25 minuten in staan. Opgelet: doe de oven niet open want dan zakken de soufflés in!

Salade

peterselie, 20 g veldsla, 20 g spinazieblaadjes, 1 stengel selder
11
Was de veldsla, de selder en de spinazie. Snijd de bleke stengels van selder in stukken. Doe deze in een kom. Doe er ook de veldsla en de spinazie bij. Hak de peterselie fijn en voeg toe.
dragon, olijfolie, peper, zout, azijn
12
Breng op smaak met dragon, olijfolie, peper en zout. Meng de groenten goed door elkaar. Werk af met een scheutje azijn en meng een laatste keer door elkaar.
2 avocado's
13
Schep de salade op een bordje. Doe er wat blokjes avocado bij. Giet er een klein scheutje olijfolie over en kruid met peper en zout.
300 g garnalen
14
Strooi er wat garnalen over en je salade is klaar.
15
Haal de kaassoufflés uit de oven en serveer ze er bij. Smakelijk!
1
Verwarm de oven voor op 180°C.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Kaassoufflé met grijze garnalen en avocado (thumbnail)Kaassoufflé met grijze garnalen en avocado
4 personen
20m
Ingrediënten
Boter
20 g
Bloem
30 g
Melk
125 ml
Gemalen kaas
80 g
Peper
Zout
Nootmuskaat
Citroenen
0,5
Eieren
2
Peterselie
Veldsla
20 g
Spinazieblaadjes
20 g
Selder
1 stengel
Dragon
Olijfolie
Azijn
Avocado's
2
Garnalen
300 g

Kaassoufflé met grijze garnalen en avocado

Een pure combinatie van koud en warm met een luchtige kaassoufflé en een simpele salade met avocado, garnaaltjes en jonge spinazie.
Instructies
1
Verwarm de oven voor op 180°C.

Kaassoufflé

20 g boter
2
Laat een klont boter smelten in een steelpannetje. Boter intussen ramekins in.
30 g bloem
3
Voeg de bloem toe aan de gesmolten boter en roer goed door elkaar tot je een geurige roux hebt gevormd.
125 ml melk
4
Meet de hoeveelheid melk af en giet bij de roux. Blijf geduldig doorroeren met een garde tot de saus pruttelt en bindt tot een stevige bechamelsaus.
80 g gemalen kaas, peper, zout, nootmuskaat
5
Strooi wat geraspte kaas in de ingeboterde ramekins tot de kaas mooi verspreid is over de bodem en de rand. Doe de rest van de kaas in een kommetje tot je mooi 80 g bekomt. Voeg de kaas toe aan de bechamelsaus. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
0,5 citroenen
6
Pers er een beetje citroensap over en haal het kaasmengsel van het vuur.
2 eieren
7
Scheid de eiwitten van de eigelen. Voeg de eigelen meteen toe aan het kaasmengsel. Doe de eiwitten in een aparte kom en klop op tot een luchtige massa.
8
Roer eerst de eigelen onder het kaasmengsel. Nadien doe je er de eiwitten bij en meng je er voorzichtig onder zodat je een luchtig kaasmengsel bekomt.
9
Verdeel het kaasmengsel over de ramekins tot ze allemaal mooi gevuld zijn.
10
Doe de ramekins in de voorverwarmde oven en laat ze er ongeveer 25 minuten in staan. Opgelet: doe de oven niet open want dan zakken de soufflés in!

Salade

peterselie, 20 g veldsla, 20 g spinazieblaadjes, 1 stengel selder
11
Was de veldsla, de selder en de spinazie. Snijd de bleke stengels van selder in stukken. Doe deze in een kom. Doe er ook de veldsla en de spinazie bij. Hak de peterselie fijn en voeg toe.
dragon, olijfolie, peper, zout, azijn
12
Breng op smaak met dragon, olijfolie, peper en zout. Meng de groenten goed door elkaar. Werk af met een scheutje azijn en meng een laatste keer door elkaar.
2 avocado's
13
Schep de salade op een bordje. Doe er wat blokjes avocado bij. Giet er een klein scheutje olijfolie over en kruid met peper en zout.
300 g garnalen
14
Strooi er wat garnalen over en je salade is klaar.
15
Haal de kaassoufflés uit de oven en serveer ze er bij. Smakelijk!