Caipirinha parfait met amandelkruimels
Caipirinha parfait met amandelkruimels
Caipirinha parfait met amandelkruimels
Caipirinha parfait met amandelkruimels
Ingrediënten
4 personen
Limoenen
3
Cachaça
0,05 l
Eieren
4
Rietsuiker
220 g
Slagroom
250 ml
Boter
180 g
Kristalsuiker
250 g
Tarwebloem
100 g
Amandelpoeder
150 g
Bakpoeder
1 tl
Grof zout
Amandelextract
1 dopje
Water
0,1 l
Munt
Benodigdheden
Een garde, een keukenmachine met klopper en met k vormig hulpstuk
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De parfait
2 limoenen
1
Gebruik biologische limoenen en boen ze goed schoon. Rasp de groene schil van de limoenen (zeste) en pers de limoenen.
0,05 l cachaça
2
Meng de cachaça met de limoenzeste en het sap.
4 eieren, 120 g rietsuiker
3
Splits de eieren en doe de eierdooiers bij de mengeling. Voeg er de rietsuiker aan toe.
4
Klop alles schuimig zodat er al wat lucht onder het mengsel zit. Zet de pan op het vuur en laat het mengsel onder voortdurend kloppen binden zoals bij een sabayon. Vorm daarvoor een 8 met de garde. Gebruik bij voorkeur een conische pan met een ronde bodem zodat er niets in de randen blijft kleven.
5
Haal de pan van het vuur en klop de bereiding helemaal koud met de keukenmachine.
250 ml slagroom
6
Klop de room op tot yoghurtdikte.
7
Klop de eiwitten stijf in de keukenmachine.
8
Meng eerst de room door de bereiding. Spatel er dan voorzichtig het eiwit door. Meng goed en verdeel over glaasjes of potjes.
9
Zet minstens 4 uur in de diepvriezer.
Het koekje
10
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
180 g boter
11
Laat de boter op kamertemperatuur komen.
100 g rietsuiker, 100 g kristalsuiker
12
Meng de malse boter met de rietsuiker en de kristalsuiker in de keukenmachine met het K-vormig hulpstuk.
100 g tarwebloem, 150 g amandelpoeder
13
Voeg er lepel per lepel de bloem en het amandelpoeder aan toe.
1 tl bakpoeder, grof zout, 1 dopje amandelextract
14
Doe er het bakpoeder, een snuif grof zout, het amandelextract en het ei bij en meng goed.
15
Leg een siliconen matje of een vel bakpapier op een bakplaat. Verdeel er het deeg over. Strijk het uit en duw het wat plat.
16
Bak de koek 15 minuten in de voorverwarmde oven.
17
Verkruimel de koek met een vork.
18
Laat volledig afkoelen en krokant worden.
De gekonfijte limoen
0,1 l Water, 150 g kristalsuiker
19
Verwarm het water met de suiker op een zacht vuur.
1 limoen
20
Snijd de limoen in dunne plakjes en laat ze konfijten in het suikerwater.
21
Laat de limoenplakjes uitlekken op keukenpapier.
Afwerken en serveren
Munt
22
Doe een lepel koekkruimels op de parfait. Werk af met wat gekonfijte limoen en een takje verse munt.
De parfait
2 limoenen
1
Gebruik biologische limoenen en boen ze goed schoon. Rasp de groene schil van de limoenen (zeste) en pers de limoenen.
0,05 l cachaça
2
Meng de cachaça met de limoenzeste en het sap.
4 eieren, 120 g rietsuiker
3
Splits de eieren en doe de eierdooiers bij de mengeling. Voeg er de rietsuiker aan toe.
4
Klop alles schuimig zodat er al wat lucht onder het mengsel zit. Zet de pan op het vuur en laat het mengsel onder voortdurend kloppen binden zoals bij een sabayon. Vorm daarvoor een 8 met de garde. Gebruik bij voorkeur een conische pan met een ronde bodem zodat er niets in de randen blijft kleven.
5
Haal de pan van het vuur en klop de bereiding helemaal koud met de keukenmachine.
250 ml slagroom
6
Klop de room op tot yoghurtdikte.
7
Klop de eiwitten stijf in de keukenmachine.
8
Meng eerst de room door de bereiding. Spatel er dan voorzichtig het eiwit door. Meng goed en verdeel over glaasjes of potjes.
9
Zet minstens 4 uur in de diepvriezer.
Het koekje
10
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
180 g boter
11
Laat de boter op kamertemperatuur komen.
100 g rietsuiker, 100 g kristalsuiker
12
Meng de malse boter met de rietsuiker en de kristalsuiker in de keukenmachine met het K-vormig hulpstuk.
100 g tarwebloem, 150 g amandelpoeder
13
Voeg er lepel per lepel de bloem en het amandelpoeder aan toe.
1 tl bakpoeder, grof zout, 1 dopje amandelextract
14
Doe er het bakpoeder, een snuif grof zout, het amandelextract en het ei bij en meng goed.
15
Leg een siliconen matje of een vel bakpapier op een bakplaat. Verdeel er het deeg over. Strijk het uit en duw het wat plat.
16
Bak de koek 15 minuten in de voorverwarmde oven.
17
Verkruimel de koek met een vork.
18
Laat volledig afkoelen en krokant worden.
De gekonfijte limoen
0,1 l Water, 150 g kristalsuiker
19
Verwarm het water met de suiker op een zacht vuur.
1 limoen
20
Snijd de limoen in dunne plakjes en laat ze konfijten in het suikerwater.
21
Laat de limoenplakjes uitlekken op keukenpapier.
Afwerken en serveren
Munt
22
Doe een lepel koekkruimels op de parfait. Werk af met wat gekonfijte limoen en een takje verse munt.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Limoenen
3
Cachaça
0,05 l
Eieren
4
Rietsuiker
220 g
Slagroom
250 ml
Boter
180 g
Kristalsuiker
250 g
Tarwebloem
100 g
Amandelpoeder
150 g
Bakpoeder
1 tl
Grof zout
Amandelextract
1 dopje
Water
0,1 l
Munt
Caipirinha parfait met amandelkruimels
Caipirinha is een drankje op basis van cachaça. Het was ooit een medicijn, maar werd later de nationale cocktail van Brazilië. Je kunt er een lekker ijskoud dessert van maken waarvoor je zelfs geen ijsmachine nodig hebt. Zeker proberen tijdens een warm, zomers weekend!Instructies
De parfait
2 limoenen
1
Gebruik biologische limoenen en boen ze goed schoon. Rasp de groene schil van de limoenen (zeste) en pers de limoenen.
0,05 l cachaça
2
Meng de cachaça met de limoenzeste en het sap.
4 eieren, 120 g rietsuiker
3
Splits de eieren en doe de eierdooiers bij de mengeling. Voeg er de rietsuiker aan toe.
4
Klop alles schuimig zodat er al wat lucht onder het mengsel zit. Zet de pan op het vuur en laat het mengsel onder voortdurend kloppen binden zoals bij een sabayon. Vorm daarvoor een 8 met de garde. Gebruik bij voorkeur een conische pan met een ronde bodem zodat er niets in de randen blijft kleven.
5
Haal de pan van het vuur en klop de bereiding helemaal koud met de keukenmachine.
250 ml slagroom
6
Klop de room op tot yoghurtdikte.
7
Klop de eiwitten stijf in de keukenmachine.
8
Meng eerst de room door de bereiding. Spatel er dan voorzichtig het eiwit door. Meng goed en verdeel over glaasjes of potjes.
9
Zet minstens 4 uur in de diepvriezer.
Het koekje
10
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
180 g boter
11
Laat de boter op kamertemperatuur komen.
100 g rietsuiker, 100 g kristalsuiker
12
Meng de malse boter met de rietsuiker en de kristalsuiker in de keukenmachine met het K-vormig hulpstuk.
100 g tarwebloem, 150 g amandelpoeder
13
Voeg er lepel per lepel de bloem en het amandelpoeder aan toe.
1 tl bakpoeder, grof zout, 1 dopje amandelextract
14
Doe er het bakpoeder, een snuif grof zout, het amandelextract en het ei bij en meng goed.
15
Leg een siliconen matje of een vel bakpapier op een bakplaat. Verdeel er het deeg over. Strijk het uit en duw het wat plat.
16
Bak de koek 15 minuten in de voorverwarmde oven.
17
Verkruimel de koek met een vork.
18
Laat volledig afkoelen en krokant worden.
De gekonfijte limoen
0,1 l Water, 150 g kristalsuiker
19
Verwarm het water met de suiker op een zacht vuur.
1 limoen
20
Snijd de limoen in dunne plakjes en laat ze konfijten in het suikerwater.
21
Laat de limoenplakjes uitlekken op keukenpapier.
Afwerken en serveren
Munt
22
Doe een lepel koekkruimels op de parfait. Werk af met wat gekonfijte limoen en een takje verse munt.