Pistolet met rosbief en lentesla
Pistolet met rosbief en lentesla
Ingrediënten
4 personen
Eieren
2
Mosterd
1 el
Azijn
1 scheutje
Arachideolie
2 dl
Peper
Zout
Rosbief
600 g
Boter
Wortelen
2
Knolselders
0,5
Erwten
100 g
Zilverui
5 el
Augurken
10
Peterselie
0,2 bosjes
Dragon
Dragonazijn
Cayennepeper
Pistolet
Grof zout
Mierikswortel puree
Benodigdheden
Staafmixer, een mandoline of grove rasp, een staafmixer, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Mayonaise
2 eieren
1
Splits de eieren en doe de eierdooiers in een maatbeker.
TIPHet eiwit kan je gebruiken voor een latere bereiding. Je kan het eiwit ook invriezen
1 el mosterd, 1 scheutje azijn
2
Doe de mosterd, een likje water en een scheutje azijn bij de eierdooiers.
2 dl arachideolie, peper, zout
3
Giet er de arachideolie bij en mix tot mayonaise met de staafmixer. Kruid met peper en zout.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
Rosbief en lentesla
600 g rosbief
4
Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
peper, zout
5
Kruid de rosbief met peper en zout aan beide kanten.
boter
6
Laat een klont boter bruin worden in een pan en korst de rosbief rondom aan.
7
Zet het vlees ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
2 wortelen, 0,5 knolselders
8
Schil intussen de wortelen en de knolselder en snijd ze in dunne reepjes (julienne) met een mandoline of rasp.
9
Breng water aan de kook met een snuifje zout en een scheut azijn. Blancheer de erwtjes, de wortel- en de knolselderjulienne 2 minuten. Giet af en spoel meteen onder koud water om de garing te stoppen. Laat uitlekken in een vergiet.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
10
Haal het vlees uit de oven, draai het om en laat het 15 minuten rusten. Zet het in de koelkast tot het volledig afgekoeld is.
100 g erwten
11
Meng de knolselder, erwtjes en wortel met 4 eetlepels mayonaise.
5 el Zilverui, 10 augurken
12
Hak de augurkjes grof en doe ze met de zilveruitjes bij de lentesla.
0,2 bosjes peterselie, dragon, dragonazijn, cayennepeper
13
Snipper de peterselie en de dragon fijn en doe de kruiden bij de lentesla. Breng op smaak met zout, cayennepeper en een scheutje (dragon)azijn.
Afwerken en serveren
14
Snijd de rosbief in flinterdunne plakken. Gebruik bij voorkeur een snijmachine.
Pistolet, boter, grof zout, peper, mierikswortel puree
15
Beleg de pistolets met boter en plakjes rosbief. Strooi er een snuifje grof zout en wat versgemalen peper over en doe er een lepeltje mierikswortel op. Schep er de lentesla op en serveer.
Mayonaise
2 eieren
1
Splits de eieren en doe de eierdooiers in een maatbeker.
TIPHet eiwit kan je gebruiken voor een latere bereiding. Je kan het eiwit ook invriezen
1 el mosterd, 1 scheutje azijn
2
Doe de mosterd, een likje water en een scheutje azijn bij de eierdooiers.
2 dl arachideolie, peper, zout
3
Giet er de arachideolie bij en mix tot mayonaise met de staafmixer. Kruid met peper en zout.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
Rosbief en lentesla
600 g rosbief
4
Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
peper, zout
5
Kruid de rosbief met peper en zout aan beide kanten.
boter
6
Laat een klont boter bruin worden in een pan en korst de rosbief rondom aan.
7
Zet het vlees ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
2 wortelen, 0,5 knolselders
8
Schil intussen de wortelen en de knolselder en snijd ze in dunne reepjes (julienne) met een mandoline of rasp.
9
Breng water aan de kook met een snuifje zout en een scheut azijn. Blancheer de erwtjes, de wortel- en de knolselderjulienne 2 minuten. Giet af en spoel meteen onder koud water om de garing te stoppen. Laat uitlekken in een vergiet.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
10
Haal het vlees uit de oven, draai het om en laat het 15 minuten rusten. Zet het in de koelkast tot het volledig afgekoeld is.
100 g erwten
11
Meng de knolselder, erwtjes en wortel met 4 eetlepels mayonaise.
5 el Zilverui, 10 augurken
12
Hak de augurkjes grof en doe ze met de zilveruitjes bij de lentesla.
0,2 bosjes peterselie, dragon, dragonazijn, cayennepeper
13
Snipper de peterselie en de dragon fijn en doe de kruiden bij de lentesla. Breng op smaak met zout, cayennepeper en een scheutje (dragon)azijn.
Afwerken en serveren
14
Snijd de rosbief in flinterdunne plakken. Gebruik bij voorkeur een snijmachine.
Pistolet, boter, grof zout, peper, mierikswortel puree
15
Beleg de pistolets met boter en plakjes rosbief. Strooi er een snuifje grof zout en wat versgemalen peper over en doe er een lepeltje mierikswortel op. Schep er de lentesla op en serveer.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Eieren
2
Mosterd
1 el
Azijn
1 scheutje
Arachideolie
2 dl
Peper
Zout
Rosbief
600 g
Boter
Wortelen
2
Knolselders
0,5
Erwten
100 g
Zilverui
5 el
Augurken
10
Peterselie
0,2 bosjes
Dragon
Dragonazijn
Cayennepeper
Pistolet
Grof zout
Mierikswortel puree
Pistolet met rosbief en lentesla
Vandaag bereidt Jeroen een klassieker: een verse pistolet belegd met rosbief en frisse lentesla. Je kunt al deze ingrediënten klaargemaakt kopen, maar Jeroen laat zien hoe eenvoudig het is om alles zelf te bereiden.Instructies
Mayonaise
2 eieren
1
Splits de eieren en doe de eierdooiers in een maatbeker.
TIPHet eiwit kan je gebruiken voor een latere bereiding. Je kan het eiwit ook invriezen
1 el mosterd, 1 scheutje azijn
2
Doe de mosterd, een likje water en een scheutje azijn bij de eierdooiers.
2 dl arachideolie, peper, zout
3
Giet er de arachideolie bij en mix tot mayonaise met de staafmixer. Kruid met peper en zout.
Rosbief en lentesla
600 g rosbief
4
Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
peper, zout
5
Kruid de rosbief met peper en zout aan beide kanten.
boter
6
Laat een klont boter bruin worden in een pan en korst de rosbief rondom aan.
7
Zet het vlees ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
2 wortelen, 0,5 knolselders
8
Schil intussen de wortelen en de knolselder en snijd ze in dunne reepjes (julienne) met een mandoline of rasp.
9
Breng water aan de kook met een snuifje zout en een scheut azijn. Blancheer de erwtjes, de wortel- en de knolselderjulienne 2 minuten. Giet af en spoel meteen onder koud water om de garing te stoppen. Laat uitlekken in een vergiet.
10
Haal het vlees uit de oven, draai het om en laat het 15 minuten rusten. Zet het in de koelkast tot het volledig afgekoeld is.
100 g erwten
11
Meng de knolselder, erwtjes en wortel met 4 eetlepels mayonaise.
5 el Zilverui, 10 augurken
12
Hak de augurkjes grof en doe ze met de zilveruitjes bij de lentesla.
0,2 bosjes peterselie, dragon, dragonazijn, cayennepeper
13
Snipper de peterselie en de dragon fijn en doe de kruiden bij de lentesla. Breng op smaak met zout, cayennepeper en een scheutje (dragon)azijn.
Afwerken en serveren
14
Snijd de rosbief in flinterdunne plakken. Gebruik bij voorkeur een snijmachine.
Pistolet, boter, grof zout, peper, mierikswortel puree
15
Beleg de pistolets met boter en plakjes rosbief. Strooi er een snuifje grof zout en wat versgemalen peper over en doe er een lepeltje mierikswortel op. Schep er de lentesla op en serveer.