Instructies
4 personen
Mayonaise
2 eieren
1
Splits de eieren en doe de eierdooiers in een maatbeker.
TIPHet eiwit kan je gebruiken voor een latere bereiding. Je kan het eiwit ook invriezen
1 el mosterd, 1 scheutje azijn
2
Doe de mosterd, een likje water en een scheutje azijn bij de eierdooiers.
2 dl arachideolie, peper, zout
3
Giet er de arachideolie bij en mix tot mayonaise met de staafmixer. Kruid met peper en zout.
Rosbief en lentesla
600 g rosbief
4
Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
peper, zout
5
Kruid de rosbief met peper en zout aan beide kanten.
boter
6
Laat een klont boter bruin worden in een pan en korst de rosbief rondom aan.
7
Zet het vlees ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
2 wortelen, 0,5 knolselders
8
Schil intussen de wortelen en de knolselder en snijd ze in dunne reepjes (julienne) met een mandoline of rasp.
9
Breng water aan de kook met een snuifje zout en een scheut azijn. Blancheer de erwtjes, de wortel- en de knolselderjulienne 2 minuten. Giet af en spoel meteen onder koud water om de garing te stoppen. Laat uitlekken in een vergiet.
10
Haal het vlees uit de oven, draai het om en laat het 15 minuten rusten. Zet het in de koelkast tot het volledig afgekoeld is.
100 g erwten
11
Meng de knolselder, erwtjes en wortel met 4 eetlepels mayonaise.
5 el Zilverui, 10 augurken
12
Hak de augurkjes grof en doe ze met de zilveruitjes bij de lentesla.
0,2 bosjes peterselie, dragon, dragonazijn, cayennepeper
13
Snipper de peterselie en de dragon fijn en doe de kruiden bij de lentesla. Breng op smaak met zout, cayennepeper en een scheutje (dragon)azijn.
Afwerken en serveren
14
Snijd de rosbief in flinterdunne plakken. Gebruik bij voorkeur een snijmachine.
Pistolet, boter, grof zout, peper, mierikswortel puree
15