dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Penne met polpette, paprika en champignons (thumbnail)Penne met polpette, paprika en champignons

Penne met polpette, paprika en champignons

40m
24
100%
2.4K
Recepten

Penne met polpette, paprika en champignons

Met dit gerecht gaan we de Italiaanse toer op. Polpette zijn Italiaanse gehaktballetjes. Jeroen serveert ze in een romige saus op basis van gekonfijte paprika's. Met wat pasta erbij heb je snel een volwaardige maaltijd met veel groenten.
Penne met polpette, paprika en champignons (thumbnail)Penne met polpette, paprika en champignons

Penne met polpette, paprika en champignons

40m
24
100%
2.4K
Recepten

Penne met polpette, paprika en champignons

Met dit gerecht gaan we de Italiaanse toer op. Polpette zijn Italiaanse gehaktballetjes. Jeroen serveert ze in een romige saus op basis van gekonfijte paprika's. Met wat pasta erbij heb je snel een volwaardige maaltijd met veel groenten.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten24
Beoordeling100%
Aantal likes2.4K

Ingrediënten

4 personen
Rode paprika's
4
Rode chilipepers
0,5
Look
3 teentjes
Ajuinen
2
Olijfolie
1 scheutje
Gemengd gehakt
1.000 g
Ei
1
Gehaktkruiden
1 snuifje
Sjalotten
2
Parmezaanse kaas
75 g
Peterselie
0,5 bosjes
Peterselie
Tomatenpuree
2 tl
Oregano
Tijm
Rozemarijn
Laurier
2 blaadje
Witte wijn
0,2 l
Tomaten passata
0,3 l
Champignons
1 bakje
Groene paprika
1
Gele paprika
1
Penne
400 g
Mascarpone
2 el
Basilicum

Benodigdheden

Blender

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

3 rode paprika's, 0,5 rode chilipepers, 2 teentjes Look
1
Snijd de paprika’s in twee. Leg de paprika’s op een ovenschaal en sprenkel er wat olijfolie en grof zout over. Snijd de chilipeper grof net als de look en schik ze tussen de paprika. Schuif de ovenschaal 35 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C.
2 ajuinen, 1 scheutje olijfolie
2
Pel de uien en snijd ze grof. Laat een scheut olijfolie heet worden in een pan en stoof er de uien in aan. Verwijder de steeltjes van de paprika’s en voeg de gare paprika’s toe aan de uien
1.000 g gemengd gehakt, 1 ei, 1 snuifje gehaktkruiden
3
Doe het gehakt met een ei in de kom van de keukenmachine en voeg er de gehaktkruiden aan toe.
1 Sjalotten, 75 g Parmezaanse kaas, 0,5 bosjes peterselie
4
Was de peterselie en snipper hem fijn. Voeg de peterselie, fijngesnipperde sjalot en de parmezaan toe aan het gehakt. Laat de machine draaien tot het stevig aanvoelt.
2 tl Tomatenpuree, oregano, tijm, rozemarijn, 2 blaadje laurier, 0,2 l witte wijn, 0,3 l Tomaten passata
5
Voeg de tomatenpuree toe aan de paprika’s en laat even meebakken. Voeg de tijm, rozemarijn, oregano en laurier toe aan de paprika’s. Blus met de witte wijn en laat even inkoken. Tot slot giet je de passata bij de saus en breng je ze rustig aan de kook.
1 bakje champignons, 1 Sjalotten, 1 teentje Look
6
Zet een grote pan op het vuur en laat een scheut olie heet worden. Snijd de champignons in vier en bak ze in de olie. Voeg ze toe aan de olie en laat even bakken samen met fijngesnipperde sjalot en look.
1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 gele paprika
7
Schil de overige rode, gele en groene paprika, verwijder de zaadlijsten en snij de paprika in blokjes. Voeg de blokjes toe aan de champignons, de look en de sjalot.
400 g penne
8
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de pasta zoals vermeld staat op de verpakking.
2 el mascarpone
9
Haal de tijm, laurier en rozemarijn uit de saus. Schep de saus in de pot van de blender en mix ze fijn. Voeg eventueel nog wat mascarpone toe aan de saus en mix alles goed door elkaar. Voeg de gemixte saus tot slot nog even toe aan de gebakken groenten.
10
Zet een nieuwe pan op het vuur en laat er een scheut olie in heet worden. Rol balletjes van het gehakt en bak ze goudbruin in de olie.
11
Voeg de gare pasta en een lepel van het kookvocht van de pasta toe aan de saus met de groenten en meng alles goed onder elkaar. Kruid eventueel met wat zout.
peterselie, basilicum
12
Schep de pasta in een grote kom en leg de balletjes erbij. Werk af met wat fijngesneden basilicum en peterselie en eventueel wat extra parmezaan.
1
Snijd de paprika’s in twee. Leg de paprika’s op een ovenschaal en sprenkel er wat olijfolie en grof zout over. Snijd de chilipeper grof net als de look en schik ze tussen de paprika. Schuif de ovenschaal 35 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C.
2
Pel de uien en snijd ze grof. Laat een scheut olijfolie heet worden in een pan en stoof er de uien in aan. Verwijder de steeltjes van de paprika’s en voeg de gare paprika’s toe aan de uien

Instructies

3 rode paprika's, 0,5 rode chilipepers, 2 teentjes Look
1
Snijd de paprika’s in twee. Leg de paprika’s op een ovenschaal en sprenkel er wat olijfolie en grof zout over. Snijd de chilipeper grof net als de look en schik ze tussen de paprika. Schuif de ovenschaal 35 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C.
2 ajuinen, 1 scheutje olijfolie
2
Pel de uien en snijd ze grof. Laat een scheut olijfolie heet worden in een pan en stoof er de uien in aan. Verwijder de steeltjes van de paprika’s en voeg de gare paprika’s toe aan de uien
1.000 g gemengd gehakt, 1 ei, 1 snuifje gehaktkruiden
3
Doe het gehakt met een ei in de kom van de keukenmachine en voeg er de gehaktkruiden aan toe.
1 Sjalotten, 75 g Parmezaanse kaas, 0,5 bosjes peterselie
4
Was de peterselie en snipper hem fijn. Voeg de peterselie, fijngesnipperde sjalot en de parmezaan toe aan het gehakt. Laat de machine draaien tot het stevig aanvoelt.
2 tl Tomatenpuree, oregano, tijm, rozemarijn, 2 blaadje laurier, 0,2 l witte wijn, 0,3 l Tomaten passata
5
Voeg de tomatenpuree toe aan de paprika’s en laat even meebakken. Voeg de tijm, rozemarijn, oregano en laurier toe aan de paprika’s. Blus met de witte wijn en laat even inkoken. Tot slot giet je de passata bij de saus en breng je ze rustig aan de kook.
1 bakje champignons, 1 Sjalotten, 1 teentje Look
6
Zet een grote pan op het vuur en laat een scheut olie heet worden. Snijd de champignons in vier en bak ze in de olie. Voeg ze toe aan de olie en laat even bakken samen met fijngesnipperde sjalot en look.
1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 gele paprika
7
Schil de overige rode, gele en groene paprika, verwijder de zaadlijsten en snij de paprika in blokjes. Voeg de blokjes toe aan de champignons, de look en de sjalot.
400 g penne
8
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de pasta zoals vermeld staat op de verpakking.
2 el mascarpone
9
Haal de tijm, laurier en rozemarijn uit de saus. Schep de saus in de pot van de blender en mix ze fijn. Voeg eventueel nog wat mascarpone toe aan de saus en mix alles goed door elkaar. Voeg de gemixte saus tot slot nog even toe aan de gebakken groenten.
10
Zet een nieuwe pan op het vuur en laat er een scheut olie in heet worden. Rol balletjes van het gehakt en bak ze goudbruin in de olie.
11
Voeg de gare pasta en een lepel van het kookvocht van de pasta toe aan de saus met de groenten en meng alles goed onder elkaar. Kruid eventueel met wat zout.
peterselie, basilicum
12
Schep de pasta in een grote kom en leg de balletjes erbij. Werk af met wat fijngesneden basilicum en peterselie en eventueel wat extra parmezaan.
1
Snijd de paprika’s in twee. Leg de paprika’s op een ovenschaal en sprenkel er wat olijfolie en grof zout over. Snijd de chilipeper grof net als de look en schik ze tussen de paprika. Schuif de ovenschaal 35 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C.
2
Pel de uien en snijd ze grof. Laat een scheut olijfolie heet worden in een pan en stoof er de uien in aan. Verwijder de steeltjes van de paprika’s en voeg de gare paprika’s toe aan de uien

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Penne met polpette, paprika en champignons (thumbnail)Penne met polpette, paprika en champignons
4 personen
40m
Ingrediënten
Rode paprika's
4
Rode chilipepers
0,5
Look
3 teentjes
Ajuinen
2
Olijfolie
1 scheutje
Gemengd gehakt
1.000 g
Ei
1
Gehaktkruiden
1 snuifje
Sjalotten
2
Parmezaanse kaas
75 g
Peterselie
0,5 bosjes
Peterselie
Tomatenpuree
2 tl
Oregano
Tijm
Rozemarijn
Laurier
2 blaadje
Witte wijn
0,2 l
Tomaten passata
0,3 l
Champignons
1 bakje
Groene paprika
1
Gele paprika
1
Penne
400 g
Mascarpone
2 el
Basilicum

Penne met polpette, paprika en champignons

Met dit gerecht gaan we de Italiaanse toer op. Polpette zijn Italiaanse gehaktballetjes. Jeroen serveert ze in een romige saus op basis van gekonfijte paprika's. Met wat pasta erbij heb je snel een volwaardige maaltijd met veel groenten.
Instructies
3 rode paprika's, 0,5 rode chilipepers, 2 teentjes Look
1
Snijd de paprika’s in twee. Leg de paprika’s op een ovenschaal en sprenkel er wat olijfolie en grof zout over. Snijd de chilipeper grof net als de look en schik ze tussen de paprika. Schuif de ovenschaal 35 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C.
2 ajuinen, 1 scheutje olijfolie
2
Pel de uien en snijd ze grof. Laat een scheut olijfolie heet worden in een pan en stoof er de uien in aan. Verwijder de steeltjes van de paprika’s en voeg de gare paprika’s toe aan de uien
1.000 g gemengd gehakt, 1 ei, 1 snuifje gehaktkruiden
3
Doe het gehakt met een ei in de kom van de keukenmachine en voeg er de gehaktkruiden aan toe.
1 Sjalotten, 75 g Parmezaanse kaas, 0,5 bosjes peterselie
4
Was de peterselie en snipper hem fijn. Voeg de peterselie, fijngesnipperde sjalot en de parmezaan toe aan het gehakt. Laat de machine draaien tot het stevig aanvoelt.
2 tl Tomatenpuree, oregano, tijm, rozemarijn, 2 blaadje laurier, 0,2 l witte wijn, 0,3 l Tomaten passata
5
Voeg de tomatenpuree toe aan de paprika’s en laat even meebakken. Voeg de tijm, rozemarijn, oregano en laurier toe aan de paprika’s. Blus met de witte wijn en laat even inkoken. Tot slot giet je de passata bij de saus en breng je ze rustig aan de kook.
1 bakje champignons, 1 Sjalotten, 1 teentje Look
6
Zet een grote pan op het vuur en laat een scheut olie heet worden. Snijd de champignons in vier en bak ze in de olie. Voeg ze toe aan de olie en laat even bakken samen met fijngesnipperde sjalot en look.
1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 gele paprika
7
Schil de overige rode, gele en groene paprika, verwijder de zaadlijsten en snij de paprika in blokjes. Voeg de blokjes toe aan de champignons, de look en de sjalot.
400 g penne
8
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de pasta zoals vermeld staat op de verpakking.
2 el mascarpone
9
Haal de tijm, laurier en rozemarijn uit de saus. Schep de saus in de pot van de blender en mix ze fijn. Voeg eventueel nog wat mascarpone toe aan de saus en mix alles goed door elkaar. Voeg de gemixte saus tot slot nog even toe aan de gebakken groenten.
10
Zet een nieuwe pan op het vuur en laat er een scheut olie in heet worden. Rol balletjes van het gehakt en bak ze goudbruin in de olie.
11
Voeg de gare pasta en een lepel van het kookvocht van de pasta toe aan de saus met de groenten en meng alles goed onder elkaar. Kruid eventueel met wat zout.
peterselie, basilicum
12
Schep de pasta in een grote kom en leg de balletjes erbij. Werk af met wat fijngesneden basilicum en peterselie en eventueel wat extra parmezaan.