Oosterse spinaziesoep met rivierkreeftjes
Oosterse spinaziesoep met rivierkreeftjes
Oosterse spinaziesoep met rivierkreeftjes
Oosterse spinaziesoep met rivierkreeftjes
Ingrediënten
4 personen
Olijfolie
Ajuinen
3
Selder
5 stengel
Look
2 teentjes
Gember
1 duim
Citroengras
3 stengel
Limoenblaadjes
3
Groene currypasta
1 el
Groentebouillon
3 l
Vissaus
Aardappelen
2
Spinazie
500 g
Kokosmelk
1 blik
Koriander
Benodigdheden
Een ruime casserole, een fijnrasp, een blender
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
olijfolie, 3 ajuinen
1
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een casserole. Snijd de uien grof en stoof ze aan in de hete olie.
5 stengel selder, 2 teentjes Look
2
Snijd ook de stengels selder en de teentjes look grof. Voeg de groenten toe aan de stovende ui.
1 duim gember, 3 stengel Citroengras, 3 limoenblaadjes, 1 el groene currypasta
3
Schil en snijd de gember grof. Voeg hem toe aan de soep, gevolgd door de stengels citroengras, de limoenblaadjes, de groene currypasta en de grofgesneden groene chilipeper aan toe.
3 l groentebouillon, Vissaus
4
Blus het geheel met de groentebouillon en breng verder op smaak met een scheutje vissaus.
2 aardappelen
5
Schil de aardappelen en snijd ze grof boven de soep. Laat de soep gedurende 60 minuten ongeveer garen op het vuur.
500 g spinazie, 0,75 blik kokosmelk
6
Haal de stengels citroengras en de limoenblaadjes uit de soep. Meng er de spinazie en de kokosmelk onder en mix de soep vervolgens fijn.
Vissaus
7
Werk de soep af met een extra scheutje vissaus.
0,25 blik kokosmelk, koriander
8
Serveer de Oosterse spinaziesoep in een kommetje en werk hem af met enkele rivierkreeftjes, een likje kokosmelk en een paar pluksels koriander.
olijfolie, 3 ajuinen
1
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een casserole. Snijd de uien grof en stoof ze aan in de hete olie.
5 stengel selder, 2 teentjes Look
2
Snijd ook de stengels selder en de teentjes look grof. Voeg de groenten toe aan de stovende ui.
1 duim gember, 3 stengel Citroengras, 3 limoenblaadjes, 1 el groene currypasta
3
Schil en snijd de gember grof. Voeg hem toe aan de soep, gevolgd door de stengels citroengras, de limoenblaadjes, de groene currypasta en de grofgesneden groene chilipeper aan toe.
3 l groentebouillon, Vissaus
4
Blus het geheel met de groentebouillon en breng verder op smaak met een scheutje vissaus.
2 aardappelen
5
Schil de aardappelen en snijd ze grof boven de soep. Laat de soep gedurende 60 minuten ongeveer garen op het vuur.
500 g spinazie, 0,75 blik kokosmelk
6
Haal de stengels citroengras en de limoenblaadjes uit de soep. Meng er de spinazie en de kokosmelk onder en mix de soep vervolgens fijn.
Vissaus
7
Werk de soep af met een extra scheutje vissaus.
0,25 blik kokosmelk, koriander
8
Serveer de Oosterse spinaziesoep in een kommetje en werk hem af met enkele rivierkreeftjes, een likje kokosmelk en een paar pluksels koriander.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 25m
Ingrediënten
Olijfolie
Ajuinen
3
Selder
5 stengel
Look
2 teentjes
Gember
1 duim
Citroengras
3 stengel
Limoenblaadjes
3
Groene currypasta
1 el
Groentebouillon
3 l
Vissaus
Aardappelen
2
Spinazie
500 g
Kokosmelk
1 blik
Koriander
Oosterse spinaziesoep met rivierkreeftjes
Een knalgroene spinaziesoep met een Oosters karakter dankzij de heerlijke smaken van groene chilipasta, gember, limoenblaadjes en citroengras. De rivierkreeftjes geven de soep de perfecte finishing touch!Instructies
olijfolie, 3 ajuinen
1
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een casserole. Snijd de uien grof en stoof ze aan in de hete olie.
5 stengel selder, 2 teentjes Look
2
Snijd ook de stengels selder en de teentjes look grof. Voeg de groenten toe aan de stovende ui.
1 duim gember, 3 stengel Citroengras, 3 limoenblaadjes, 1 el groene currypasta
3
Schil en snijd de gember grof. Voeg hem toe aan de soep, gevolgd door de stengels citroengras, de limoenblaadjes, de groene currypasta en de grofgesneden groene chilipeper aan toe.
3 l groentebouillon, Vissaus
4
Blus het geheel met de groentebouillon en breng verder op smaak met een scheutje vissaus.
2 aardappelen
5
Schil de aardappelen en snijd ze grof boven de soep. Laat de soep gedurende 60 minuten ongeveer garen op het vuur.
500 g spinazie, 0,75 blik kokosmelk
6
Haal de stengels citroengras en de limoenblaadjes uit de soep. Meng er de spinazie en de kokosmelk onder en mix de soep vervolgens fijn.
Vissaus
7
Werk de soep af met een extra scheutje vissaus.
0,25 blik kokosmelk, koriander
8
Serveer de Oosterse spinaziesoep in een kommetje en werk hem af met enkele rivierkreeftjes, een likje kokosmelk en een paar pluksels koriander.