dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Hartige taart van flatbread met gehaktsaus (thumbnail)Hartige taart van flatbread met gehaktsaus

Hartige taart van flatbread met gehaktsaus

40m
19
95%
11.4K
Recepten

Hartige taart van flatbread met gehaktsaus

Jeroen maakt Turkse yağlama. Deze laagjestaart bestaat uit flatbread en een pittige gehaktsaus zoals Jeroen 'm ook proefde tijdens zijn reis door Turkije in De mosterd van Meus. En het resultaat mag er zeker en vast zijn!
Hartige taart van flatbread met gehaktsaus (thumbnail)Hartige taart van flatbread met gehaktsaus

Hartige taart van flatbread met gehaktsaus

40m
19
95%
11.4K
Recepten

Hartige taart van flatbread met gehaktsaus

Jeroen maakt Turkse yağlama. Deze laagjestaart bestaat uit flatbread en een pittige gehaktsaus zoals Jeroen 'm ook proefde tijdens zijn reis door Turkije in De mosterd van Meus. En het resultaat mag er zeker en vast zijn!
Totale tijd40m
Ingrediënten19
Beoordeling95%
Aantal likes11.4K

Ingrediënten

4 personen
Bloem
700 g
Zout
1 tl
Kristalsuiker
1 tl
Gedroogde gist
2 tl
Olijfolie
2 tl
Melk
0,2 l
Water
0,3 l
Rundergehakt
400 g
Boter
1 een klontje
Ajuin
1
Look
2 teentjes
Tomaten
2
Tomatenpuree
2 el
Paprikapasta
1 el
Gedroogde chilipeper
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Oregano
1 snuifje
Yoghurt
4 el
Platte peterselie
Gedroogde chili

Benodigdheden

Blender

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Het deeg voor de flatbreads

700 g bloem, 1 tl zout, 1 tl kristalsuiker, 2 tl gedroogde gist
1
Weeg de bloem af in de kom van de keukenmachine en voeg er de suiker en het zout aan toe. Voeg daarna de gist toe, maar zorg dat hij niet in contact komt met het zout.
TIPMaak een apart kuiltje in de bloem voor de gist en een ander kuiltje voor het zout.
2 tl olijfolie
2
Giet de olijfolie erbij en laat de machine draaien.
0,2 l melk, 0,2 l Water
3
Meet het water en de (lauwe) melk af in een maatbeker.  Schenk de vloeistof bij de bloemmengeling en laat de machine minstens 10 minuten draaien tot het deeg begint te bollen.
4
Dek het deeg af met folie en laat het een half uurtje rijzen.

De gehaktsaus

400 g rundergehakt, 1 een klontje boter
5
Smelt een klontje boter in een grote pot. Bak het gehakt rul in de vetstof. Roer regelmatig.
1 ajuin, 1 teentje Look
6
Pel de ui en de look, snipper ze samen met de chilipeper fijn en stoof ze mee aan.
2 tomaten, 0,1 l Water
7
Snijd de tomaten grof en mix ze fijn in de blender. Voeg de tomaten toe aan de pan, gevolgd door het water en breng het geheel aan de kook.
2 el Tomatenpuree, 1 el paprikapasta, 1 snuifje Gedroogde chilipeper, 1 snuifje komijn, 1 snuifje oregano
8
Voeg de tomatenpuree en de paprikapasta toe. Kruid met gedroogde chili, oregano en komijn en zout. Laat de saus 10 minuten zachtjes koken.

De flatbreads

9
Kneed de lucht uit het deeg, rol het deeg dun uit en verdeel het deeg in kleine bolletjes (ter grootte van een pingpongbal).
10
Bestuif je werkoppervlak met flink wat bloem en rol de bolletjes heel dun uit.
11
Laat een scheutje olie of een klontje boter zachtjes warm worden in een pan en bak het flatbread aan beide kanten. Bak ongeveer 8 à 10 stuks en bewaar ze even op een bord.
TIPLaat ze niet te hard kleuren of te krokant worden.

De afwerking

12
Dompel de randen van de flatbread kort onder in de saus zodat je een rode boord vormt. Leg het flatbread op een grote schaal en schep er een lepel saus op. Strijk de saus mooi open over het volledige flatbread. Ga op dezelfde manier verder met de rest. Stapel alle flatbreads op elkaar tot je een soort van taart hebt gevormd.
4 el Yoghurt, 1 teentje Look, platte peterselie
13
Snijd de taart in gelijke delen. Schep de yoghurt op de bovenkant van de taart en rasp er een teentje look over. Serveer met grof gesneden platte peterselie.
1
Weeg de bloem af in de kom van de keukenmachine en voeg er de suiker en het zout aan toe. Voeg daarna de gist toe, maar zorg dat hij niet in contact komt met het zout.
2
Giet de olijfolie erbij en laat de machine draaien.

Instructies

Het deeg voor de flatbreads

700 g bloem, 1 tl zout, 1 tl kristalsuiker, 2 tl gedroogde gist
1
Weeg de bloem af in de kom van de keukenmachine en voeg er de suiker en het zout aan toe. Voeg daarna de gist toe, maar zorg dat hij niet in contact komt met het zout.
TIPMaak een apart kuiltje in de bloem voor de gist en een ander kuiltje voor het zout.
2 tl olijfolie
2
Giet de olijfolie erbij en laat de machine draaien.
0,2 l melk, 0,2 l Water
3
Meet het water en de (lauwe) melk af in een maatbeker.  Schenk de vloeistof bij de bloemmengeling en laat de machine minstens 10 minuten draaien tot het deeg begint te bollen.
4
Dek het deeg af met folie en laat het een half uurtje rijzen.

De gehaktsaus

400 g rundergehakt, 1 een klontje boter
5
Smelt een klontje boter in een grote pot. Bak het gehakt rul in de vetstof. Roer regelmatig.
1 ajuin, 1 teentje Look
6
Pel de ui en de look, snipper ze samen met de chilipeper fijn en stoof ze mee aan.
2 tomaten, 0,1 l Water
7
Snijd de tomaten grof en mix ze fijn in de blender. Voeg de tomaten toe aan de pan, gevolgd door het water en breng het geheel aan de kook.
2 el Tomatenpuree, 1 el paprikapasta, 1 snuifje Gedroogde chilipeper, 1 snuifje komijn, 1 snuifje oregano
8
Voeg de tomatenpuree en de paprikapasta toe. Kruid met gedroogde chili, oregano en komijn en zout. Laat de saus 10 minuten zachtjes koken.

De flatbreads

9
Kneed de lucht uit het deeg, rol het deeg dun uit en verdeel het deeg in kleine bolletjes (ter grootte van een pingpongbal).
10
Bestuif je werkoppervlak met flink wat bloem en rol de bolletjes heel dun uit.
11
Laat een scheutje olie of een klontje boter zachtjes warm worden in een pan en bak het flatbread aan beide kanten. Bak ongeveer 8 à 10 stuks en bewaar ze even op een bord.
TIPLaat ze niet te hard kleuren of te krokant worden.

De afwerking

12
Dompel de randen van de flatbread kort onder in de saus zodat je een rode boord vormt. Leg het flatbread op een grote schaal en schep er een lepel saus op. Strijk de saus mooi open over het volledige flatbread. Ga op dezelfde manier verder met de rest. Stapel alle flatbreads op elkaar tot je een soort van taart hebt gevormd.
4 el Yoghurt, 1 teentje Look, platte peterselie
13
Snijd de taart in gelijke delen. Schep de yoghurt op de bovenkant van de taart en rasp er een teentje look over. Serveer met grof gesneden platte peterselie.
1
Weeg de bloem af in de kom van de keukenmachine en voeg er de suiker en het zout aan toe. Voeg daarna de gist toe, maar zorg dat hij niet in contact komt met het zout.
2
Giet de olijfolie erbij en laat de machine draaien.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Hartige taart van flatbread met gehaktsaus (thumbnail)Hartige taart van flatbread met gehaktsaus
4 personen
40m
Ingrediënten
Bloem
700 g
Zout
1 tl
Kristalsuiker
1 tl
Gedroogde gist
2 tl
Olijfolie
2 tl
Melk
0,2 l
Water
0,3 l
Rundergehakt
400 g
Boter
1 een klontje
Ajuin
1
Look
2 teentjes
Tomaten
2
Tomatenpuree
2 el
Paprikapasta
1 el
Gedroogde chilipeper
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Oregano
1 snuifje
Yoghurt
4 el
Platte peterselie
Gedroogde chili

Hartige taart van flatbread met gehaktsaus

Jeroen maakt Turkse yağlama. Deze laagjestaart bestaat uit flatbread en een pittige gehaktsaus zoals Jeroen 'm ook proefde tijdens zijn reis door Turkije in De mosterd van Meus. En het resultaat mag er zeker en vast zijn!
Instructies

Het deeg voor de flatbreads

700 g bloem, 1 tl zout, 1 tl kristalsuiker, 2 tl gedroogde gist
1
Weeg de bloem af in de kom van de keukenmachine en voeg er de suiker en het zout aan toe. Voeg daarna de gist toe, maar zorg dat hij niet in contact komt met het zout.
TIPMaak een apart kuiltje in de bloem voor de gist en een ander kuiltje voor het zout.
2 tl olijfolie
2
Giet de olijfolie erbij en laat de machine draaien.
0,2 l melk, 0,2 l Water
3
Meet het water en de (lauwe) melk af in een maatbeker.  Schenk de vloeistof bij de bloemmengeling en laat de machine minstens 10 minuten draaien tot het deeg begint te bollen.
4
Dek het deeg af met folie en laat het een half uurtje rijzen.

De gehaktsaus

400 g rundergehakt, 1 een klontje boter
5
Smelt een klontje boter in een grote pot. Bak het gehakt rul in de vetstof. Roer regelmatig.
1 ajuin, 1 teentje Look
6
Pel de ui en de look, snipper ze samen met de chilipeper fijn en stoof ze mee aan.
2 tomaten, 0,1 l Water
7
Snijd de tomaten grof en mix ze fijn in de blender. Voeg de tomaten toe aan de pan, gevolgd door het water en breng het geheel aan de kook.
2 el Tomatenpuree, 1 el paprikapasta, 1 snuifje Gedroogde chilipeper, 1 snuifje komijn, 1 snuifje oregano
8
Voeg de tomatenpuree en de paprikapasta toe. Kruid met gedroogde chili, oregano en komijn en zout. Laat de saus 10 minuten zachtjes koken.

De flatbreads

9
Kneed de lucht uit het deeg, rol het deeg dun uit en verdeel het deeg in kleine bolletjes (ter grootte van een pingpongbal).
10
Bestuif je werkoppervlak met flink wat bloem en rol de bolletjes heel dun uit.
11
Laat een scheutje olie of een klontje boter zachtjes warm worden in een pan en bak het flatbread aan beide kanten. Bak ongeveer 8 à 10 stuks en bewaar ze even op een bord.
TIPLaat ze niet te hard kleuren of te krokant worden.

De afwerking

12
Dompel de randen van de flatbread kort onder in de saus zodat je een rode boord vormt. Leg het flatbread op een grote schaal en schep er een lepel saus op. Strijk de saus mooi open over het volledige flatbread. Ga op dezelfde manier verder met de rest. Stapel alle flatbreads op elkaar tot je een soort van taart hebt gevormd.
4 el Yoghurt, 1 teentje Look, platte peterselie
13
Snijd de taart in gelijke delen. Schep de yoghurt op de bovenkant van de taart en rasp er een teentje look over. Serveer met grof gesneden platte peterselie.