Gebakken steenbolk met gestoofde andijvie en beurre noisette puree
Gebakken steenbolk met gestoofde andijvie en beurre noisette puree
Gebakken steenbolk met gestoofde andijvie en beurre noisette puree
Gebakken steenbolk met gestoofde andijvie en beurre noisette puree
Ingrediënten
4 personen
Aardappelen
800 g
Andijvie
1
Boter
Look
0,5 teentjes
Pepers
Zout
Nootmuskaat
Steenbolkfilets
4
Eieren
4
Melk
Citroenen
0,25
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Gebakken steenbolk met gestoofde andijvie en puree
800 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Doe er de laatste 5 minuten de eieren bij.
1 Andijvie
2
Trek de bladeren van de andijvie. Spoel goed en laat uitlekken in een vergiet.
boter
3
Zet een pan voor de andijvie en een pan voor de vis op het vuur. Smelt in beiden een klont boter.
0,5 teentjes Look
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper hem en plet met een mes. Bak hem in de boter.
pepers, zout, nootmuskaat
5
Snijd de andijvie fijner en stoof in de pan met de knoflook. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
4 steenbolkfilets
6
Maak met een scherp mes kleine inkepingen in de velkant van de vis. Kruid de filets met peper en zout. Bak de vis in de tweede pan eerst op de velkant. Draai de filets om en zet het vuur uit.
7
Smelt een klont boter in een steelpan. Laat de boter hazelnootbruin worden maar zorg dat ze niet verbrandt. Zet apart zodat het melkresidu naar de bodem kan zakken.
4 eieren
8
Giet de aardappelen af. Spoel de eieren onder koud water zodat je ze kan pellen.
melk
9
Plet de aardappelen met een scheutje melk. Schep de bovenste laag van de bruine boter en roer het door de puree. Breng op smaak met een snuif zout.
10
Pel de eieren.
0,25 citroenen
11
Serveer de vis met de puree en de andijvie. Leg een ei op de puree en snijd het open. Druppel wat citroen op de vis.
Gebakken steenbolk met gestoofde andijvie en puree
800 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Doe er de laatste 5 minuten de eieren bij.
1 Andijvie
2
Trek de bladeren van de andijvie. Spoel goed en laat uitlekken in een vergiet.
boter
3
Zet een pan voor de andijvie en een pan voor de vis op het vuur. Smelt in beiden een klont boter.
0,5 teentjes Look
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper hem en plet met een mes. Bak hem in de boter.
pepers, zout, nootmuskaat
5
Snijd de andijvie fijner en stoof in de pan met de knoflook. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
4 steenbolkfilets
6
Maak met een scherp mes kleine inkepingen in de velkant van de vis. Kruid de filets met peper en zout. Bak de vis in de tweede pan eerst op de velkant. Draai de filets om en zet het vuur uit.
7
Smelt een klont boter in een steelpan. Laat de boter hazelnootbruin worden maar zorg dat ze niet verbrandt. Zet apart zodat het melkresidu naar de bodem kan zakken.
4 eieren
8
Giet de aardappelen af. Spoel de eieren onder koud water zodat je ze kan pellen.
melk
9
Plet de aardappelen met een scheutje melk. Schep de bovenste laag van de bruine boter en roer het door de puree. Breng op smaak met een snuif zout.
10
Pel de eieren.
0,25 citroenen
11
Serveer de vis met de puree en de andijvie. Leg een ei op de puree en snijd het open. Druppel wat citroen op de vis.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Aardappelen
800 g
Andijvie
1
Boter
Look
0,5 teentjes
Pepers
Zout
Nootmuskaat
Steenbolkfilets
4
Eieren
4
Melk
Citroenen
0,25
Gebakken steenbolk met gestoofde andijvie en beurre noisette puree
Steenbolk is een typische Noordzeevis die helaas soms moeilijk te vinden is. Het is nochtans de moeite om hem een keer klaar te maken, zoals deze klassieke bereiding met andijvie en bijzondere puree.Instructies
Gebakken steenbolk met gestoofde andijvie en puree
800 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Doe er de laatste 5 minuten de eieren bij.
1 Andijvie
2
Trek de bladeren van de andijvie. Spoel goed en laat uitlekken in een vergiet.
boter
3
Zet een pan voor de andijvie en een pan voor de vis op het vuur. Smelt in beiden een klont boter.
0,5 teentjes Look
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper hem en plet met een mes. Bak hem in de boter.
pepers, zout, nootmuskaat
5
Snijd de andijvie fijner en stoof in de pan met de knoflook. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
4 steenbolkfilets
6
Maak met een scherp mes kleine inkepingen in de velkant van de vis. Kruid de filets met peper en zout. Bak de vis in de tweede pan eerst op de velkant. Draai de filets om en zet het vuur uit.
7
Smelt een klont boter in een steelpan. Laat de boter hazelnootbruin worden maar zorg dat ze niet verbrandt. Zet apart zodat het melkresidu naar de bodem kan zakken.
4 eieren
8
Giet de aardappelen af. Spoel de eieren onder koud water zodat je ze kan pellen.
melk
9
Plet de aardappelen met een scheutje melk. Schep de bovenste laag van de bruine boter en roer het door de puree. Breng op smaak met een snuif zout.
10
Pel de eieren.
0,25 citroenen
11
Serveer de vis met de puree en de andijvie. Leg een ei op de puree en snijd het open. Druppel wat citroen op de vis.