Paprikaboter
Paprikaboter
Paprikaboter
Paprikaboter
Ingrediënten
4 personen
Olijfolie
Hoeveboter
250 g
Rode paprika's
2
Sjalotten
1
Rode chilipeperklein
1
Look
0,5 teentjes
Citroenen
0,5
Koriander
Peper
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De paprikaboter
1
Haal de hoeveboter tijdig uit de koelkast. Laat ze op kamertemperatuur komen.
2
Verwarm de oven voor op 180°C.Leg de paprika’s ongeschild in een overschaal. Besprenkel ze met wat olijfolie.
3
Confijt de paprika’s in de hete oven van 180°C gedurende 30 tot 45 minuten.
4
Leg de paprika’s op je snijplank. Trek het vel eraf en verwijder het steeltje.
5
Snij de sappige vruchten open en verwijder alle pitjes.Rol het malse vruchtvlees van de paprika’s op en snij het zeer fijn. Doe het in een zeef en laat alles uitlekken.
6
Duw even later het vruchtvlees tegen het gaas van de zeef. Druk er zoveel mogelijk vocht uit. (Het vocht dat je verzamelt kan je later gebruiken als paprikacoulis of verwerken in de soep.)
7
Pel de sjalot en snipper ze zo fijn mogelijk. Te grote brokjes smaken niet lekker in de paprikaboter.
8
Neem een mengschaal en doe er de hoeveboter in. Voeg de snippers sjalot en een beetje peper toe. Knijp er een scheutje vers citroensap bij. Snipper de rode chilipeper in piepkleine rode puntjes. Spoel de koriander en hak de blaadjes superfijn. Pel de look en plet het stukje tot pulp. Doe de chilipeper, de koriander en de look in de mengschaal. Voeg tenslotte ook het uitgelekte vruchtvlees van de geconfijte paprika’s toe.
9
Meng alles tot een veelkleurige fijne kruidenboter met heel fijne stukjes garnituur erin.
10
Leg een vel vershoudfolie op je werkvlak, schep er (een deel) van de paprikaboter op, pak ze in en rol ze tot een worst van zo’n 4 cm diameter.Laat de rol(len) kruidenboter opstijven in de koelkast.
TIPGebruik deze boter gerust bij allerlei andere gerechten, of serveer ze tijdens een barbecue.
De paprikaboter
1
Haal de hoeveboter tijdig uit de koelkast. Laat ze op kamertemperatuur komen.
2
Verwarm de oven voor op 180°C.Leg de paprika’s ongeschild in een overschaal. Besprenkel ze met wat olijfolie.
3
Confijt de paprika’s in de hete oven van 180°C gedurende 30 tot 45 minuten.
4
Leg de paprika’s op je snijplank. Trek het vel eraf en verwijder het steeltje.
5
Snij de sappige vruchten open en verwijder alle pitjes.Rol het malse vruchtvlees van de paprika’s op en snij het zeer fijn. Doe het in een zeef en laat alles uitlekken.
6
Duw even later het vruchtvlees tegen het gaas van de zeef. Druk er zoveel mogelijk vocht uit. (Het vocht dat je verzamelt kan je later gebruiken als paprikacoulis of verwerken in de soep.)
7
Pel de sjalot en snipper ze zo fijn mogelijk. Te grote brokjes smaken niet lekker in de paprikaboter.
8
Neem een mengschaal en doe er de hoeveboter in. Voeg de snippers sjalot en een beetje peper toe. Knijp er een scheutje vers citroensap bij. Snipper de rode chilipeper in piepkleine rode puntjes. Spoel de koriander en hak de blaadjes superfijn. Pel de look en plet het stukje tot pulp. Doe de chilipeper, de koriander en de look in de mengschaal. Voeg tenslotte ook het uitgelekte vruchtvlees van de geconfijte paprika’s toe.
9
Meng alles tot een veelkleurige fijne kruidenboter met heel fijne stukjes garnituur erin.
10
Leg een vel vershoudfolie op je werkvlak, schep er (een deel) van de paprikaboter op, pak ze in en rol ze tot een worst van zo’n 4 cm diameter.Laat de rol(len) kruidenboter opstijven in de koelkast.
TIPGebruik deze boter gerust bij allerlei andere gerechten, of serveer ze tijdens een barbecue.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1m
Ingrediënten
Olijfolie
Hoeveboter
250 g
Rode paprika's
2
Sjalotten
1
Rode chilipeperklein
1
Look
0,5 teentjes
Citroenen
0,5
Koriander
Peper
Paprikaboter
Een schijfje lookboter of hofmeesterboter smaakt heerlijk bij tal van gerechten. Jeroen stelt een alternatief voor dat minstens zo goed zal smaken. Paprikaboter bereiden vraagt een beetje tijd, maar je kunt er een heel deel van invriezen en bewaren voor bv. de eerstvolgende barbecue. Jeroen maakte deze paprikaboter bij kipbrochette met paprikaboter en rijst.Instructies
De paprikaboter
1
Haal de hoeveboter tijdig uit de koelkast. Laat ze op kamertemperatuur komen.
2
Verwarm de oven voor op 180°C.Leg de paprika’s ongeschild in een overschaal. Besprenkel ze met wat olijfolie.
3
Confijt de paprika’s in de hete oven van 180°C gedurende 30 tot 45 minuten.
4
Leg de paprika’s op je snijplank. Trek het vel eraf en verwijder het steeltje.
5
Snij de sappige vruchten open en verwijder alle pitjes.Rol het malse vruchtvlees van de paprika’s op en snij het zeer fijn. Doe het in een zeef en laat alles uitlekken.
6
Duw even later het vruchtvlees tegen het gaas van de zeef. Druk er zoveel mogelijk vocht uit. (Het vocht dat je verzamelt kan je later gebruiken als paprikacoulis of verwerken in de soep.)
7
Pel de sjalot en snipper ze zo fijn mogelijk. Te grote brokjes smaken niet lekker in de paprikaboter.
8
Neem een mengschaal en doe er de hoeveboter in. Voeg de snippers sjalot en een beetje peper toe. Knijp er een scheutje vers citroensap bij. Snipper de rode chilipeper in piepkleine rode puntjes. Spoel de koriander en hak de blaadjes superfijn. Pel de look en plet het stukje tot pulp. Doe de chilipeper, de koriander en de look in de mengschaal. Voeg tenslotte ook het uitgelekte vruchtvlees van de geconfijte paprika’s toe.
9
Meng alles tot een veelkleurige fijne kruidenboter met heel fijne stukjes garnituur erin.
10
Leg een vel vershoudfolie op je werkvlak, schep er (een deel) van de paprikaboter op, pak ze in en rol ze tot een worst van zo’n 4 cm diameter.Laat de rol(len) kruidenboter opstijven in de koelkast.
TIPGebruik deze boter gerust bij allerlei andere gerechten, of serveer ze tijdens een barbecue.